Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



duminică, 9 septembrie 2018

ANCOM propune modificarea unor prevederi legate de tariful de utilizarea spectrului


Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a lansat astăzi în consultare publică un proiect de decizie care actualizează modul destabilirea tarifului de utilizare a spectrului, urmărind în special îmbunătățirea principiilor de tarifare și introducerea unuitarif de utilizare a spectruluipentruradiodifuziunea digitală terestră.
Introducerea tarifului pentru serviciile digitale de radiodifuziune terestră

Având în vedere că Autoritatea urmează să organizeze o procedură de selecție pentru alocarea spectrului din banda VHF (174-230 MHz) pentru servicii digitale de radiodifuziune terestră (T-DAB) în acest an, proiectul supus consultării publice propune stabilirea tarifului de utilizare a spectrului care va fi achitat de către titularii drepturilor de utilizare a frecvențelor radio destinate furnizării acestor servicii.
Tariful de utilizare propus ține cont de natura serviciului ce urmează a fi furnizat, luându-se în considerare și faptul că într-un canal de televiziune de 7 MHz se pot introduce 4 blocuri de T-DAB.
Alte propuneri privind tarifarea spectrului pentru anumite servicii de radiocomunicații
O altă modificare propusă se referă la modificarea tarifului de utilizare a spectrului din serviciile mobil maritim, mobil aeronautic și a tarifului pentru serviciul de radiodeterminare. În prezent, navele și aeronavele, și implicit stațiile radio de la sol, respectiv coastă, au un set bine definit și dedicat de benzi de frecvențe, special rezervat, indiferent de echiparea concretă a navei sau aeronavei. În acest context, nu se mai justifică existența unei diferențieri între diferitele tipuri de nave, respectiv aeronave, pe criterii legate de echipare sau de ruta de navigație.
ANCOM propune modificarea sistemului de tarifare a componentelorterestrecomplementare (CGC) asociatesistemelor de comunicațiielectroniceprinsatelit din benzile 1980-2010 MHz/2170-2200 MHz înfuncție de numărulșiamplasareastațiilor de bază CGC. Astfel, ceidoioperatoriselectați de către Comisia Europeană, Inmarsat Ventures Ltd șiEchostar Mobile Ltd, vorputeaoptaîntre un tarifînfuncție de numărulșiamplasareastațiilor de bază CGC sauînfuncție de banda de frecvențeutilizată la nivelnațional. Tarifulpestație de bază CGC propus a fostdeterminatînfuncție de razazonei de serviciu și de rangullocalitățiiaflateînvecinătate la o distanțămaimică de 12 km.
Pentru tariful de utilizare a spectrului destinat transmisiilor temporare/ocazionale de programe audiovizuale prin satelit, realizate de către persoane fizice sau juridice străine, ANCOM propune o diminuare cu 20% a nivelului din prezent.
Consultare publică
Proiectul de decizie pentru modificarea şi completarea Deciziei preşedinteluiAutorităţiiNaţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii nr. 551/2012 privind stabilirea tarifului de utilizare a spectruluipoate fi consultat aici, persoanele interesate fiind invitate să formuleze şi să transmită observaţiişi propuneri până la data de 07.10.2018, pe adresa sediului central al ANCOM (Str. Delea Nouă nr.2, sector 3, Bucureşti), direct la Registratură sau prin intermediul direcţiilor regionale ale Autorităţii. Observaţiile pot fi transmise şi prin fax la numărul +40 372 845 402 sau prin e-mail pe adresa consultare@ancom.org.ro.

ANCOM este instituţia care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin  promovarea concurenţei pe piaţa de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură şi a inovaţiei. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitaţiwww.ancom.org.ro,www.portabilitate.roşiwww.veritel.ro. Pentru a testa și monitoriza calitatea serviciului de internet, accesați www.netograf.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu