Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



luni, 17 septembrie 2018

Universitatea Politehnica Timişoara a investit 300.000 de euro pentru pregătirea noului an universitar de învăţământ


În vederea asigurării condiţiilor optime pentru studiu şi cazare în perioada verii 2018, Universitatea Politehnica Timişoara a investit circa 300.000 de euro, din venituri proprii, pentru pregătirea noului an universitar. Sumele au fost alocate pentru reparaţii şi igienizări la căminele şi cantinele studenţeşti, precum şi pentru amenajarea unor noi laboratoare.


Preocupată ca în fiecare an de creşterea performanţelor în procesul didactic, Universitatea Politehnica a amenajat şi dotat 4 noi laboratoare. Dintre acestea două se află în cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Comunicării, unul în cadrul Facultăţii de Electrotehnică şi Electroenergetică, investiţia în acestea având o valoare totală de cca. 45.000 de euro şi un laborator în cadrul Facultăţii de Automatică şi Calculatoare, cu o valoare de 27.000 de euro, realizat cu finanţare din mediul privat, din partea companiei Honeywell.

Continuând politica anilor precedenţi, au mai fost efectuate investiţii în calculatoare noi care vor dota alte patru laboratoare din cadrul universităţii. Totodată au fost realizate intervenţii de reparaţii curente şi igienizări la săli de curs, seminar şi spaţiile comune şi din cadrul Facultăţilor de Arhitectură, Automatică şi Calculatoare, Construcţii şi Mecanică.

Deoarece Universitatea Politehnica Timişoara asigură pentru toţi studenţii săi cazare şi oferă posibilitatea de servire a mesei, au continuat investiţiile în cadrul căminelor şi cantinei din campusul universitar. Astfel, s-au efectuat lucrări de zugrăvire/igienizare integrală la căminul 1C, intervenţii locale la grupurile sanitare şi bucătăriile din căminele 19C, 20C şi 22C, zugrăvirea holurilor de acces şi reparaţii locale la grupurile sanitare de la căminele 4C şi 8C respectiv zugrăveli exterioare la faţadele căminelor 11C şi 14C.

De asemenea, au fost realizate reparaţii la Casa Politehnicii nr. 2 şi a fost zugrăvită bucătăria din Cantina 1C. Toate aceste lucrări au fost efectuate în condiţiile în care Universitatea a continuat pe parcursul verii să ofere spaţii de cazare studenţilor săi care au ales să facă stagii de practică la partenerii economici din Timişoara sau celor care au participat la diverse manifestări organizate de către organizaţiile studenţeşti. La sfârşitul săptămânii sunt programate lucrările finale de dezinsecţie şi deratizare în toate spaţiile din complexul studenţesc.

Universitatea Politehnica Timişoara dispune de 16 cămine studenţeşti, capacitatea totală de cazare fiind de 6067 de locuri. Căminele sunt dotate cu mobilier, frigidere, bucătării şi spălătorii complet echipate, precum şi acces la internet.
Bucurându-se de un real succes încă de la lansare, aplicaţiile mobile software ale universităţii destinate uzului studenţilor pentru gestionarea activităţilor sau cele de rezervare ale terenurilor de sport din cadrul bazei sportive, au fost actualizate, dezvoltate şi completate.

Departament Comunicare si Imagine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu