17:00-22:00.
Dintre oraşele din ţară, Timişoara va avea cei mai mulţi expozanţi, circa 50, iar Universitatea Politehnica Timişoara îşi respectă blazonul de instituţie de învăţământ superior de educaţie şi cercetare avansată, participând la eveniment cu mai multe lucrări ce fac dovada nivelului la care se situează.
Dintre lucrările ce vor fi prezentate de studenţii şi cadrele didactice ale UPT menţionăm un sistem de irigare automatizată cu monitorizare şi comandă la distanţă, un sistem de afişaj rotativ cu LED-uri, bazat pe persistenţa vederii, cu control wireless, un pod de autostradă inovativ şi integral cu trei deschideri, un sistem de detecţie de obiecte folosind reţele neoronale profunde, un convertor hibrid cu două intrări, un dispozitiv de deplasare cu braţ robotic comandat wireless, un stand didactic demonstrativ pentru studiul sistemelor de distribuţie variabilă Mercedes, un filtru de aer supraaspirant pentru creşterea performanţelor motoarelor cu ardere internă.
La eveniment va participa şi deja cunoscuta echipă de studenţi VisionX, care a realizat un sistem, bazat pe inteligenţa artificială, ce poate citi, interpreta şi pune diagnostice pe baza radiografiilor. Un caz special este al unui student care s-a născut surdo-mut şi a beneficiat de un implant cohlear abia la 15 ani. Acum este student la UPT, la Inginerie Medicală, a construit singur o imprimantă 3D, iar ca aplicaţie va prezenta şi va imprima 3D, în cadrul evenimentului, mai multe modele de cochlee, deosebit de utile în medicină. O lucrare inedită este şi MicroU, o alternativă ecologică şi multifuncţională la etuiul de ochelari, cu rol de protecţie şi, totodată, de curăţare a acestora, fără a mai apela la şerveţelele umede, greu reciclabile.
Departament Comunicare si
Imagine
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu