A XI-a ediție a
concursului de gătit la ceaun „Polițistul bucătar” și-a premiat câștigătorii!!
Poiana Lupului din Gărâna a cunoscut ieri un alt fel de muzică, muzica
grătarelor și ceaunelor puse la fiert.
11 echipe de bucătari, unii de-a dreptul profesioniști alții cu mult
entuziasm au început de dimineață pregătiri intense cu speranța că vor
impresiona juriul. A fost un concurs regional, am putea spune, 9 echipe au fost
din județul nostru, celelalte 2 din Timiș și Arad.
Organizatorii, Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului
Contractual Caraș-Severin, Corpul Național al Polițiștilor Caraș-Severin,
Asociația Internațională a Polițiștilor Regiunea 1 Caraș-Sverin, beneficiind și
de ambianța deosebită a locației au reușit să adune câteva sute de persoane,
competitori, susținători, degustători ….
Din păcate ploaia a temperat o parte din entuziasm și a întârziat
finalizarea preparatelor, dar a încetat la timp permițând juriului să facă turul
standurilor și să aprecieze atât bucatele cât și prezentarea acestora.
Decizia juriului a fost unanimă: toate echipele au avut preparate foarte
gustoase, prezentate original și susținute cu entuziasm. A fost greu de
stabilit un câștigător. Au existat mai multe variante de gulaș, diferite feluri
de carne la rotisor, la grătar, pește, deserturi pregătite la fața locului,
unele adevărate opere de artă etc. Au fost însoțite și susținute de răchie de
Banat, vinuri diferite … Unele echipe au avut ținute deosebite sau și-au
prezentat meniul în grai bănățean.
Totuși, cum orice concurs are și câștigători, aceștia au fost:
- un premiu special pentru echipa poliției Moldova Nouă, pentru
preparatele din pește,
- premiul III – o echipă mixtă a Serviciului Rutier și Serviciului public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare
a vehiculelor,
- premiul II – echipa Sectorului Poliției de
Frontieră Oravița,
- premiul I -
echipa Penitenciarului Timișoara.
Felicităm
câștigătorii, felicităm toți participanții, aveți alăturat câteva fotografii,
regretăm că nu s-a inventat încă tehnologia care să permită să vă transmitem măcar
o parte din mirosul și gustul preparatelor !!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu