Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



miercuri, 3 octombrie 2012

Informare activitate SPCEEPS pentru trimestrul III 2012



Principalele activităţi desfăşurate de către Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Caraş-Severin în trimestrul III 2012 au fost următoarele:
- la ghişeul serviciului au fost primite un total de 4.004 cereri, situaţia prezentându-se astfel:
1.988  cereri (din care 64 cu domiciliul în străinătate) pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice;
2.016 cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple temporare
- au fost personalizate un număr de 2.015 paşapoarte temporare, din care 53 pentru cetăţeni români cu domiciliul în străinătate.
             Au fost soluţionate un număr de 303 cereri pentru eliberarea paşapoartelor electronice depuse de către cetăţenii români la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României în străinătate.
            Urmare a cererilor depuse pentru eliberarea paşapoartelor electronice au fost primite un număr de 2.061 paşapoarte simple electronice de la C.N.U.P.P.E., acestea fiind clasate pentru a fi înmânate cetăţenilor.
Pentru 28 persoane instanţa a dispus măsura suspendării temporare a dreptului la liberă circulaţie în străinătate. Din totalul persoanelor comunicate, zece nu erau deţinătoare de paşaport, zece deţineau paşapoarte expirate, iar opt persoane nu deţineau paşapoarte valabile.
Au fost efectuate menţiuni de restabilire a domiciului in România pentru 24  persoane.
Un număr de 50 persoane au fost sancţionate contravenţional pentru pierderea sau deteriorarea paşapoartelor valabile, întocmindu-se procese verbale de contravenţie.
În ceea ce priveşte numărul lucrărilor intrate şi înregistrate în evidenţele serviciului au fost înregistrate un număr de 1.239 lucrări, astfel:
57 adeverinţe privind dreptul la libera circulaţie în străinătate a cetăţenilor români;
9 lucrări cu caracter secret de serviciu;
165 lucrări cu caracter general;
899 lucrări privesc prevederile Legii 677/ 21-11-2001;
63 persoane au solicitat informaţii conform Legii nr. 544/ 2001 privind accesul la informaţiile de interes public;
41 persoane au solicitat audienţă la şeful serviciului;
14 persoane au depus petiţii,    
            În urma activităţii desfăşurate de către S.P.C.E.E.P.S. Caraş Severin a fost încasată la bugetul de stat suma de 130.984 RON, situaţia prezentându-se astfel:
taxe consulare pentru eliberarea paşapoartelor  128.160  RON;
amenzi contravenţionale încasate – 1.570 RON;
taxe eliberare adeverinţe – 1.254  RON;
Paşapoartele temporare se eliberează în aceeaşi zi, iar paşaportul electronic se eliberează în 14 zile calendaristice. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu