Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



sâmbătă, 11 februarie 2012

Atenţionare:Ninsoare puternică

Valabil începând de sâmbătă 11.02.2012, ora 04:00 până luni 13.02.2012, ora 19:00

Până luni seară se aşteaptă depuneri de zăpadă de 25 până la 40 cm.

Luaţi în considerare efectele posibile:
   *  parţial, afectarea masivă a traficului rutier şi feroviar din cauza ninsorii
   *  parţial vizibilitate redusă considerabil din cauza ninsorii sau a zăpezii depuse
   *  intensificări suplimentare ale vântului: în locaţii deschise există posibilitatea viscolirii zăpezii
   *  eventuală întrerupere temporară a curentului electric şi a legăturilor telefonice
   *  Există posibilitatea ca străzile, traseele turistice, pistele de schi, precum şi indicatoarele să nu mai poată fi recunoscute.
   *  condiţii de vizibilitate redusă, în special în caz de vânt puternic.
   *  În timpul plimbărilor în câmp deschis: pericol de dezorientare, în special în cazul viscolirii zăpezii.
   *  Pericol ridicat de avalanşă sau cădere plăci de zăpadă.
   *  În păduri, pericol ridicat de frângere a copacilor sub greutatea zăpezii.
   *  Infrastructura poate fi afectată la nivel local; în anumite cazuri, regiunile pot fi izolate de lumea exterioară.

 Este vorba de efectele posibile, care pot varia de la o situaţie atmosferică la alta.
                   Măsuri de protecţie recomandate:
   *  Deplasările cu maşina: doar cu echipare de iarnă şi în caz de urgenţă; se recomandă utilizarea mijloacelor de transport comun
   *  Luaţi în considerare o perioadă mai lungă de timp în timpul deplasării cu maşina (îndepărtarea zăpezii de pe maşină, strat de zăpadă, vehicule de deszăpezire etc)
   *  În cazul unor urcări de lungă durată este necesar să dispuneţi de lanţuri de zăpadă
   *  Dacă este posibil, parcaţi maşina în garaj înainte de ninsoare, există posibilitatea obstrucţionării marginii părţii carosabile din cauza zăpezii aruncată de vehiculele de deszăpezire
   *  Luaţi în considerare întârzieri majore sau chiar anularea autobuzelor şi trenurilor
   *  Atenţie la căderea zăpezii de pe acoperiş
   *  Există posibilitatea ca străzile, traseele turistice, pistele de schi, precum şi indicatoarele să nu mai poată fi recunoscute.
   *  Condiţii de vizibilitate redusă, în special în caz de vânt puternic.
   *  În timpul plimbărilor în câmp deschis: pericol de dezorientare, în special în cazul viscolirii zăpezii.
   *  Pericol ridicat de avalanşă sau cădere plăci de zăpadă.
   *  În păduri, pericol ridicat de frângere a copacilor sub greutatea zăpezii.
   *  Infrastructura poate fi afectată la nivel local; în anumite cazuri, regiunile pot fi izolate de lumea exterioară.

  • Mai multe localităţi din judeţele Buzău, Vrancea, Ialomiţa Brăila şi Călăraşi sunt izolate din cauza nămeţilor. 4.000 de angajaţi ai MAI sunt  în misiuni de salvare
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu