Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



marți, 21 iunie 2022

Ministerul Educației lansează a treia sesiune de concurs pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat

 
\
Ministerul Educaţiei lansează a treia sesiune de concurs pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat

Ministerul Educaţiei anunţă organizarea, în perioada iunie - septembrie 2022, a celei de-a treia sesiuni a concursului pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat.

În urma sesiunilor 2021 şi 2022 au fost ocupate peste 80% din totalul funcţiilor de conducere din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, continuarea acestui demers fiind o consecinţă firească a politicii ministerului de profesionalizare a managementului şcolar.

Concursul va începe în data de 27 iunie 2022, odată cu publicarea celor 1.700 de funcţii rămase vacante. Depunerea dosarelor de candidatură este programată în prima jumătate a lunii iulie.

Proba scrisă se va desfăşura în data de 8 septembrie 2022, iar interviurile vor fi susţinute în perioada 22-29 septembrie 2022.

Vă prezentăm, detaliat, calendarul concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat (sesiunea iunie-octombrie 2022.

Data - Activitatea

27 iunie - Publicarea funcţiilor vacante pentru care se organizează concursul Constituirea comisiei naţionale, a comisiilor de organizare la nivel judeţean şi a comisiilor de evaluare a documentelor de înscriere

28 iunie-17 iulie - Depunerea dosarelor de înscriere la proba scrisă

18-21 iulie - Evaluarea dosarelor de înscriere

22 iulie - Afişarea listei candidaţilor admişi la evaluarea dosarelor

25 iulie - Depunerea solicitărilor de analiză si remedierea eventualelor erori reclamate in etapa de înscriere

26-27 iulie - Remedierea eventualelor erori la nivelul etapei de înscriere

28 iulie - Afişarea listei finale a candidaţilor admişi la evaluarea dosarelor

29 iulie - Stabilirea centrelor speciale de desfăşurare a probei scrise
Repartizarea candidaţilor pe centre

1 august - 6 sept. - Transmiterea solicitărilor ISJ/ISMB către consiliile profesorale, autorităţile locale şi companii/universităţi, în vederea desemnării membrilor comisiilor de interviu

8 septembrie - Desfăşurarea probei scrise

8 septembrie - Afişarea rezultatelor la proba scrisă

8-9 septembrie - Depunerea contestaţiilor la proba scrisă

12-13 septembrie - Soluţionarea contestaţiilor la proba scrisă

13 septembrie - Afişarea rezultatelor finale la proba scrisă

14-18 septembrie - Înregistrarea opţiunilor candidaţilor pentru unitatea la care candidează şi, în funcţie de opţiune, depunerea documentelor pentru unităţile de învăţământ care necesită avize suplimentare, conform art. 8 alin. (1) lit. n)

19-20 septembrie - Constituirea comisiilor pentru proba de interviu

21 septembrie - Publicarea graficului de desfăşurare a interviurilor

22-29 septembrie - Desfăşurarea probei de interviu

23-30 septembrie - Depunerea şi soluţionarea contestaţiilor la proba de interviu

30 septembrie - Afişarea rezultatelor finale ale concursului

3 octombrie - Exprimarea opţiunilor candidaţilor declaraţi admişi pentru mai multe funcţii/unităţi de învăţământ

4 octombrie - Validarea rezultatelor finale

5 octombrie - Emiterea deciziilor de numire

Informaţii suplimentare privind metodologia de concurs, structura probelor şi componenţa comisiilor sunt disponibile aici

https://www.edu.ro/informatii_metodologie_concurs_directori.

Sorin Mihai CÎMPEANU,
Ministrul Educaţiei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu