Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



vineri, 15 martie 2013

Selectie pentru F.R.F. la Timisoara

Vă comunicăm prin prezenta că miercuri, 13 martie 2013 a avut loc la Timișoara, pe terenul sintetic al complexului sportiv “Dan Păltinișanu” o selecție privind monitorizarea jucătorilor născuți 1997și născuți 1996 pentru completarea bazei de date privind formarea unei antecamere privind selecționatele naționale U 16 și U 17 ale României.

             Nivelul selecției a fost foarte ridicat la care au participat 26 de jucători (la nivelul jucătorilor născuți 1996), respectiv 23 de jucători (la nivelul jucătorilor născuți 1997), de la cluburi din șase județe din zona de vest: Caraș-Severin, Timiș, Hunedoara, Alba, Mehedinți și Arad, practic crema jucătorilor bănățeni și ardeleni, care sunt în aces monet din zonă.
            Acțiunea s-a desfășurat sub tutela FRF, fiind organizată de noul antrenor federal regional, dl. Ciprian Urican, la selecție participând întreg stafful naționalei U 17 (antrenor Nae Ungureanu) și al naționalei U 16 (antrenor Adrian Bumbescu), însoțiți de antrenorul cu portarii Daniel Gherasimm și directorul tehnic, Ștefan Iovan. La selecție a participat și șlefuitorul de talente, dl. Cornel Jurcă, cel care a creat echipa de aur a Sportului Studențesc.
            Caraș-Severin a fost reprezentat la nivelul selecționatei U 17 de către portarul Bogdan Emilian Lolea (Muncitorul), Patrick Andreas Potocianu (AFCM Reșița), Laurențiu Rotea și Marius Barabaș (CSȘ Caransebeș).
La nivelul selecționatei U 16, județul nostru a fost reprezentat de către jucătorii Domil Zaharia (CSȘ Caransebeș) și Nicolae Imbre (FC Caransebeș).
Au fost constituite două echipe pentru fiecare categorie de vârstă, Lolea și Barabaș făcând parte din echipa “Alb”, în timp ce Potocianu jr. și Rotea au jucat pentru echipa “Albastră”. ‘Albii” au câștigat cu scorul de 6-1, golul echipei învinse fiind opera lui Patrick Potocianu, cu o execuție pretențioasă tehnic.  
La nivelul selecționatei U16, jucătorii cărășeni Domil Zaharia și Nicolae Imbre au jucat la echipa “Albi”, cea care a jucat practic împotriva unei selecționate a celor de la LPS Banatul și  Atletico Arad, echipele titrate ale zonei. Partida s-a încheiat cu victoria ardelenilor cu scorul de 5-0, dar jucătorii cărășeni au lăsat o bună impresie, Barabaș fiind chiar unul dintre remarcații prof. Cornel Jurcă.
La finalul selecției, antrenorul federal zonal, Ciprian Urican ne-a declarat: “ Consider că a fost o reușită, eu personal fiind la început de drum după numirea de către Comitetul Executiv. Au fost câțiva jucători, care au atras atenția. Rămâne ca antrenorii, selecționerii lotului, d-nii Ungureanu și Bumbescu să se hotărască asupra celor care vor face parte din lotul național de vârstă respective. A fost o acțiune destul de amplă, dar să sperăm avem de unde să alegem pentru loturile naționale, jucători care să confirme. Se dorește o bază de selecție cât mai mare pentru selecționare sau formarea unei antecamere a naționalei, ceea ce duce la creșterea valorii lotului respectiv. Remarcații mei la nivel de județ Caraș- Severin sunt: Lolea, Potocianu și Barabaș de la 1996 și Domil Zaharia de la 1997. Selecționerii se vor deplasa la o acțiune similară la Cluj-Napoca se vor colecta mai multe date despre posturile considerate deficitare, de exemplu.”
Președintele AJF Caraș-Severin, dl. Costinel Ristache a concluzionat:  Ne bucură foarte mult faptul că jucătorii propuși de către selecționerii noștri județeni, au avut evoluții apreciate. Selecția la acest nivel este continuă, iar selecțiile la nivel federal devin periodice, semestriale și se urmărește cu preponderență trasabilitatea jucătorului.
Preşedinte Comisie AJF Caraş-Severin – relații cu mass-media

  Florin ȘTIUBE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu