Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



sâmbătă, 22 decembrie 2012

Lista completă a Guvernului României


Miniştrii propusi de premierul desemnat Victor Ponta au primit vineri a.c.avizul, la comisiile de specialitate ale Parlamentului, apoi a urmat votul în plen.
 Miniştrii propuşi de premierul desemnat Victor Ponta au  fost votaţi în secret cu bile de parlamentarii din  Parlamentul României, după cum urmează:
402 de voturi pentru Guvernul Ponta şi 120 împotriva din totalul de deputati si senatori – 586, prezenti – 522 de parlamentari

LISTA
Guvernului României
1. Victor-Viorel Ponta prim-ministru
2. Liviu Nicolae Dragnea viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice
3. Daniel Chițoiu viceprim-ministru, ministrul finanțelor publice
4. Gabriel Oprea viceprim-ministru
5. Daniel Constantin ministrul agriculturii și dezvoltării rurale
6. Titus Corlățean ministrul afacerilor externe
7. Radu Stroe ministrul afacerilor interne
8. Mircea Dușa ministrul apărării naționale
9. Mona Maria Pivniceru ministrul justiției
10. Rovana Plumb ministrul mediului și schimbărilor climatice
11. Varujan Vosganian ministrul economiei
12. Dan Nica ministrul pentru societatea informațională
13. Eugen Gheorghe Nicolăescu ministrul sănătății
14. Remus Pricopie ministrul educației naționale
15. Mariana Câmpeanu ministrul muncii, familiei, protecției sociale și persoanelor vârstnice
16. Eugen Orlando Teodorovici ministrul fondurilor europene
17. Relu Fenechiu ministrul transporturilor
18. Daniel Constantin Barbu ministrul culturii și cultelor
19. Nicolae Bănicioiu ministrul tineretului și sportului
20. Liviu Voinea ministrul delegat pentru buget
21. Lucia Ana Varga ministrul delegat pentru ape, păduri și piscicultură
22. Dan – Coman Șova ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură de interes național și investiții străine
23. Maria Grapini ministrul delegat pentru întreprinderi mici și mijlocii, mediu de afaceri și turism
24. Constantin Niță ministrul delegat pentru energie
25. Mihnea Cosmin Costoiu ministrul delegat pentru învățământ superior, cercetare științifică și dezvoltare tehnologică
26. Mihai Alexandru Voicu ministrul delegat pentru relația cu Parlamentul
27. Cristian David ministrul delegat pentru românii de pretutindeni
28. Doina Adriana Pană ministrul delegat pentru dialog social

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu