Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



miercuri, 24 august 2011

O NOUĂ PROVOCARE ?...PENIBIL, JENANT!

 "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA-
                             



& Actualul şi fostul preşedinta al Uniunii Croaţilor din România, Radn Mihai împreună cu delegaţii au acceptat încălcare legii!!!

& Actualul şi fostul preşedinte al Uniunii Croaţilor din România,  Radan Mihai, împreună cu delegaţii au refuzat un drept constituţional prevăzut în Constituţia României. Au acceptat încălcarea  Declaraţiei Universale a Omului şi un drept prevăzut în statutul  Uniunii Croaţilor din România şi anume:…. dreptul de a ,,CANDIDA”
& Au trecut peste 30 de zile şi PROCESUL –VERBAL AL ALEGERILOR din 4 iunie 2011, nu mi-a fost comunicat.
& Bravo acelora care au fost invitaţi şi nu au fost prezenţi.

& Ruşine acelora care au asistat la cele întâmplate şi nu au luat atitudine.

& Au participat neamurile şi interesele şi au fost alese neamurile şi interesele.

Comunitatea croată ce zice?

In data de 14 august,2011 un lucru penibil, jenant ori o nouă provovare?... s-a întâmplat la Caraşova

Actualul preşedinte (contestat  şi ales pe criteriul neamurilor şi a intereselor), al UCR-ului a încercat cu disperare să convingă comunitatea din Caraşova că CHIRVAI/RUGĂ din 15-16 august 2011, să fie organizată de acesta. Nimic rău în asta dacă lucrurile erau normale
Practic, deputatul a încercat să manipuleze masele de oameni. Lucru nereuşit!
După cum este bine cunoscut (în comunitate), în fiecare duminică în faţa primăriei  autorităţile locale  vin şi se adresează comunităţii cu problemele cu care se confruntă comunitatea.
După terminarea spiciului a viceprimarului a intervenit şi actualul deputat al croaţilor în Parlamentul  României.
Să nu creadă careva că domnul deputat s-a deplasat în faţa Primăriei Caraşova, Doamne fereşte. Cum să facă el aşa ceva.
Omul a vorbit de pe scena Uniunii
Acesta s-a adresat populaţiei cu câteva întrebări care vizau ruga şi dacă populaţia susţine demersurile acestuia.
În situaţia în care populaţia  susţinea aceste demersuri urma să facă un pas spre Uniune. Răspunsul populaţiei a fost …. nimeni nu a făcut nici un pas
Ba din contra populaţia a început să pună multe ….
La  refuzul populaţiei actualul deputat a părăsit scena Uniunii vizibil afectat comentând.

Curios este faptul că nici susţinătorii, nici angajaţii, nici anumite neamuri ,etc (plătiţi), de la Uniune , NU s-au dus să-l susţină
Ca paharul să fie plin în data de 16 august, într-o formă sau alta populaţia la ignorat din nou pe actualul deputat croat

Este cunoscut că deputatul pentru cine nu este cu el este împotriva lui şi atunci trebuie luate măsuri
Aşteptăm măsuri!
Să vedem!

Poate ca o primă masură este trimiterea în judecată (există prcedente).
Trimite pe toţi care au participat şi nu l-au urmat?
Judecată, judecată dar tot pe banii noştri?
Nu domnule deputat?

Notă;
1.S-a publicat şi a distribuit odată prin localitatea  Caraşova , ziarul croaţilor din România,  HRVATSKA GRANCICA având ca temă (geniala ideie?) ,,ZILELE CULTURII DIN CARAŞOVA”, nu a fost de ajuns.

2. Ca să fie şi mai convingător se mai tipăreşte un nou exemplar şi-l distribuie prin localitatea Caraşova  tot în HRVATSKA GRANCICA , având aceiaşi temă; ,,ZILELE CULTURII DIN CARAŞOVA”

3. În şedinţa Consiliului Local Caraşova nu au aprobat organizarea  RUGII de către UCR

Şi totuşi s-a insistat de ce ?
S-a insistat duminică în data de 14 august 2011, cu o zi înainte de rugă, chiar dacă nu aveau aprobat avizele pentru organizarea manifestării dorite.
S-a dat şi pe staţia Uniunii anumite discuţii inutile de ce? Provocare?Prostie ?....?
Având în vedere că este criză s-a făcut economie de nişte bani
E râu în asta?Apropo, daţi publicităţii sumele de bani care a primit UCR-ul pe 2011 şi publicaţi acele formulare A2 şi A3 ca să vedem şi noi cum ,unde şi cine ne cheltuie banii publici?
Din a cui bani sau publicat cele doua ediţii speciale în Grancica pentru rugă?De ce?

Răspunsuri pe când!. Aude cineva?
Aplicaţi principiul transparenţei şi   populaţia nu va comenta
NU actuala transparenţa care există  şi cea reala care e normal şi legal să fie şi la UCR?

Supăraţii, că Uniunea nu a ţinut ruga au spaţiu la acest blog  să comenteze
Aştept!

Să trăim şi să vedem ce va urma!

10 comentarii:

  1. un petitor cauta

    Vedeti,dl.Crista realitatea inseamna ,printre multe altele si un Radan,Bogdan etc, vrei nu vrei, dai de ei,si acum hai sa-i pupam, sa ne iubim, sa n-incuscrim,fiindca nu-i asa avem percepte morale, noi nu .....solutia propusa de d-voastra este una pragmatica ,avem un avantaj la aceasta ora, hai sa-l fructificam, sau poate nu vrem , stiu eu, poate sunt si alte interese cum posta cineva mai devreme,oricum ai o mie de solutii favorabile si sa ramai in defensiva si in ofensiva ,parca....nu stiu ce sa mai cred

    RăspundețiȘtergere
  2. Tovarase RADAN, faci parte, totusi, dintr-o alta generatie (75 de ani), privind pe scara evolutiei omenirii. Cu toate acestea, trebuie sa stii ca nu esti mai deosebit de "mahnitii" de politicieni de la Bucuresti, de mahalagii de la Ferentari etc. etc. INtelegem ca aceasta eminenta genetică "vine" de la tine, vorbind, ce este ilegal/legal ce faci, nemaipunand la socoteala lipsa desavarsita a moralitatii in actiunile tale comandate de la distanta. Dar vorba lui nea' J.S. de la Huston, suntem prea hârşiţi de rele ca sa ne speriem de un "ciot".

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt foarte multi dintre tinerii nostri, care ne aproba si cu care avem relatii excelente chiar si cu unii din uniune. Problema disputei rezida intr-un singur fenomen: unii dintre tinerii angajati la Uniune, tin cu dintii de monopol la indemnurile obsesive ale lui Radan si clica de comunisti-Bogdan, Ghera,etc-, si fosile batarne- Radn ,Sirbuleasa Dogaru, Calina,Vorga,- etc uitati de istorie printre noi. Chiar recent, Radan, sinistrul de carton al acestei minoritii, si-a indemnat slugile si si le-a instigat impotriva noastra. El nu stie insa ca nimeni nu il mai baga in seama, si ca zilele ii sunt numarate

    RăspundețiȘtergere
  4. Clanurile de slugi obediente bazate pe cumetrii sunt apanajul unui sistem putred, desfiintat si retrograd. Asemenea sicane pornite de la creaturi frustrate, sunt comenzi de interese, menite sa grabeasca degradarea intregii societati, pentru tristul dar purul adevar ca asemena specimene nu respecta legea si mai rau decat atat, nu respecta oamneii

    RăspundețiȘtergere
  5. Da! anonimule de la 15;48
    Da! ca parlamentar, sunt numarate zilele. Ca faraon nu. Daca pleca de la tronul de faron, stati linistiti ca, continua el ca si …, tot ceea ce a facut pana acum, educatii ,,cu scoala'' nu se mai pot schimba, asta ii enerveaza pe ei, plinul la-u ori incearca sa-l faca, totul spera sa merga bine, acum e cam greu sa vaslesti intr-o alta barca, pericolul e pe vine si treburile sunt doar la inceput!

    RăspundețiȘtergere
  6. Radane, securistule cu gasca ta, du-te si manipuleaza fraierii pe alte meleaguri. Atat timp cat in tara asta vor exista latrai mincinosi (Veia, Mateia,Laus, Sarbuleasa, fam Ghera, Sorca, Calina,Paun, Svirat,Carabas, Dogaru ,Marca, Moldovan,Sociac….)si propagandisti(Vatav, Bogdan, Domaneant,Dobra,Ivanuca, Rimer…), de genul tau, nu va fi bine ! Apropos, cand…….legattttttt……ii?

    RăspundețiȘtergere
  7. Soparloiu pamfletistul spune…
    Toata lumea stie ce este o soparla. Este o specie de reptila, care in faza de dezvoltare se numeste guster. Soparlele astea sunt de mai multe feluri: soparle care traiesc in padure, soparle care traiesc pe langa casa omului, soparle cu care umbla unii politicieni pentru a prosti electoratul. Astea din urma se numesc soparle zaharelus. Din cele mai vechi timpuri, oamenii au umblat cu soparla. Homo Sapiens desena soparla pe piatra. Astazi, Homo Radalius umbla cu soparla in a prosti lumea
    Soparlistii de azi sunt bine cunoscuti. Unii iti baga soparla in casa de cum au aparut în pliantul GranciCALIUS, Din cand in cand, pe scena uninii mai apare si dinozaurul cel mare care aduce cu el o groaza de soparle; ba, ca e devina PDLEUS, ba ce e devina Crîstaleus, ba ca trebuie sa-i şi î…şi.. comunitate…trebuie să fim prudenti, . Cea mai tare soparla a fost „Sa organizeze rugă !”. Darla, darla, darla, umbla Radalius cu soparla! Dar, nu-i singurul. Mai mulţi gusteri mititei umbla si ei cu soparla: toata ziua „gustereste” ca croaţii sunt pe drumul cel bun cu uniunea , ca s-au luat cele mai bune masuri pentru ca oamenii croaţi sa traiasca bine. Asa, cam pe la pastele soparlei. O iguana tare infipta si guraliva umbla si ea cu soparla prin gradile Caraşovei, incercand sa atraga idioţii , fraieri, etc
    Dar ce mai tare faza e cand, prietenul la soparle se cunoaste Rimerleus, Sociakleus, Slovenskileus ; Dobraleus, Domaneantleus;etc. Cand prietenul afacerist face soparle cu prietenul politician tovaresescu brontozaur Radanleus; Gheraleus;Bogadanleus -primaruleus. Atunci se soparlesc lovele, de nu-i adevarat. Partea naspa e ca nimeni nu le baga soparla justitiei in afacerile obscure. Da’, eu sunt de parere ca ar trebui infiintata, asa, pentru iubitorii de soparle, o rubrica cu tema, soparle la care nu s-a raspuns. Ca sunt multe intrebari la care gusterii de la cuiburile de comanduire care nu au raspuns.
    Am auzit ca se pregatesc soparle serioase pentru alegerile de anul viitor.
    Tovareşuleus Radanlius, vrea la primărialeus Caraşovaleus,nepotu Slobohotus Gheraleus la Parlamentul României
    Deci, se pregateste o mare soparla pentru castigarea alegerilor de catre gusterii
    Asadar, la alegerile de anul viitor, soparla e la mare cautare. De vreti sau nu, veti primi o soparla pe adresa dumneavoastra. Ca soparla va fi frumos ambalata in promisiuni sclipitoare, nu mai conteaza. Soparla-i soparla. Ei, eu cam atat am avut de soparlit. Nu ne ramane decat sa vedem cum ii va soparli electoratul pe cei care umbla cu soparle, gusteri si alte reptile dizgatioase. In rest, sa ne soparlim bine!

    RăspundețiȘtergere
  8. Avocatule Frana,te rog să vi la Lupac şi să restitui ce a-i luat.Ce facultate de avocaţi a-i făcut omule

    RăspundețiȘtergere
  9. Raspuns;…poliversitateeeea oxford, brutaria, birtul carasova
    Scoala de avoprostură
    Coordonator zoo.prof.univ.dr.doc.conf.Mateia Ivan
    Bââââââ mugles bâââââââ vorbesc eu bâ

    RăspundețiȘtergere
  10. Alo, şefu’
    Asa profesor asa elev= nista na nista, govno na govno= smrdi
    Mugles bââââââââââ

    RăspundețiȘtergere