Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



miercuri, 10 august 2011

CHIRVAI /RUGĂ LA CARAŞOVA de Sf. MARIA MARE 15-16 AUGUST


              CHIRVAI /RUGĂ LA CARAŞOVA de
                Sf. MARIA MARE 15-16 AUGUST
                DOBRI DOŞLI!/BINE AŢI VENIT!

Com. Carasova - 15-16 august - Sarbatoarea Adormirii Maici Domnului,
                                      
                                 ROMÂNIA
CARAŞ - SEVERIN
MINORITATEA CROATĂ


În România, minoritarii croaţi sunt concentraţi în majoritate în judeţul Caraş-Severin. Ariile locuite şi  vorbite de minoritatea croată sunt compacte,  fiind dispuse în mediu rural în jurul celor două comune: Caraşova cu satele aparţinătoare (Nermed, Iabalcea) şi Lupac cu satele aparţinătoare (Clocotici, Rafnic, Vodnic)

 LOCALITATEA CARAŞOVA


Caraşova (croată Karaševo) este o localitate în judeţul Caraş-Severin, Banat, România, cunoscută mai ales datorita aşezării sale geografice şi datorită originii locuitorilor.

Localitatea Carasova, aflata in judetul Caras-Severin este localizata pe harta la 45° 11.9' Nord, 21° 52.2' Est.

Cod poştal:327065

Caraşova se află în judeţul Caraş-Severin la 15 km distanţă de Reşiţa pe DN 58 (drumul spre Anina). Amplasată într-o zonă muntoasă, la intrarea în Cheile Caraşului, Caraşova beneficiază de un cadru natural pitoresc fiind punctul de plecare în unul din cele mai importante trasee turistice din Parcul Naţional Semenic-Cheile Caraşului
  • Com. Carasova - 15 august - Sarbatoarea Adormirii Maici Domnului,

Religie:Romano-catolic

 Hram:Adormirea Maicii Domnului,
 Biserică construită în jur de 1726, transformată în 1822, renovată în 2007.

Caraşova  este cea mai veche dintre localităţi, este consemnata ca existenta si in cartografia oficiala din sec. al XII-lea si al XIV-lea, iar celelalte începând cu sec. al XVI-lea. Partea nord-estica a localităţii este străjuita de ruinele cetăţii Caraşovei, cunoscuta în datinele locale ca „cetatea turcului” (Turski grad), fiind ridicata in perioada romana ca punct de observare, consolidata in perioada Regatului ungar si reconstruita in perioada paşalâcului de la Timişoara (1552-1717).

Localitatea Carasova, cea mai mare si cea mai veche asezare din bazinul carasovenesc.
Cu rang de comuna,  Carasova constituie leaganul celorlalte asezari din bazinul carasovenesc, cu populatie majoritara de etnie croata. aproximativ 90% din populatie fiind de etnie croata.
Astazi comuna Carasova numara 3260 de locuitori,
2437 in localitatea Carasova,
598 in satul Nermet,
225 in Iabalcea
Limitele administrative ale comunei Carasova, stabilite cu ocazia organizarii teritoriale din 1967, cuprind un teritoriu de 14145 ha, unde suprafata acoperita cu paduri insumeaza aproximativ 7000 ha, restul reprezentand terenuri agricole cu diferite categorii de folosinta si teren destinat constructiilor.
    În cadrul comunităţii croate există în afară de Uniunea Croaţilor din România care  reprezintă minoritatea croată din România în Parlamentul României, sunt şi alte organizaţii care încearcă să promoveze identitatea culturală a acestei minorităţi în ţară cât şi peste hotare.       Interesant este faptul că nici până în prezent cei care susţin că reprezintă  minoritatea croată respectiv, Uniunea Croaţilor din România,  ignoră  nu prea ţin cont de interesele comunităţii din această localitate doar de interesele unui grup restrâns.


    Este ştiut faptul că , cu ocazia alegerilor care au avut loc în cadrul Uniunii Croaţilor din România, atât la filialele în teritoriu, cât şi pentru funcţiile de conducere în cadrul UCR-ului, comunitatea croată, a cotestat conducerea care a fost aleasă (în familie), cât şi delegaţii desemnaţi pentru  alegerile din 4 iunie 2011 din loc. Carasova. 

     Cu ocazia Chirvaiului ,Rugii ocazia "reîntîlnirea fiilor satului", cum vreţi să-i spuneţi, sînt motive de lăsat totul baltă şi de venit acasă pentru sărbătoarea noastră, a localităţii Caraşova care sărbătoreşte pe Sf. MARIA MARE  în 15-16 AUGUST, în fiecare an;
    Locuitorii din CARAŞOVA, urează tuturor celor care vor veni:
    Bine aţi venit! Distracţie plăcută!



    Petru  Crsta şi colaboratorii acestui ,,blog" urează tuturor celor care poartă numele de MARIA şi derivatele acestor nume
    LA MULŢI ANI!



    40 de comentarii:

    1. Enjoy..
      Salutare Mno fratilor...! Sa inceapa, oare, balul?Pardon Ruga. Sa vedeti acum cat se va incerca ridicarea in slavi a chestiei asteia frumoase... Din pacate au trecut atat de multi ani in care se puteau face lucruri bune nu vrajba...
      Ar trebui sa ne facem datoria cum si cat putem mai bine. Cine nu poate, pleaca singur...! O treaba bine facuta... si cu multa rabdare! Doar asa se vede, ca ar merge treaba pe la noi cu minciuna, manipulare ,etc Cu stima

      RăspundețiȘtergere
    2. Helpp
      Mie de ce nu-mi raspundeti domunle deputat Radan! Oricum sunt doar un biet tanar care si-a rupt oasele invatand ani la rand prin facultate, mai apoi chinuindu-ma sa ajunga si sa atinga anumite teluri din p de vedere profesional, sa cumpr carti pe bani multi, sa umblu prin biblioteci dupa documentatii, etc. mai apoi sa-mi pierd timpul privind la ceei din Uniune(fiuld-voastra, Mima, copii lui Ghera, Rimer, Frana, Dobra,Sarbu si tot asa. In schimb, o sa raspundeti mai tarziu, cei ce vor trebui sa raspunda pentru haosul creat in comunitate, de d-voastra şi retardatii modul in care conduceti aceasta conducerea defectuoasa, coruptia si incompetenta care au facut din aceasta Uniune care o sa devina una de rasul lumii, una in care aceeasi oameni cu aceleasi pregatiri, nimic ,nista au ajuns sa ne jigneasca sa ne sicaneze, sa ne urasca. Cel mai urat lucru din cadrul unei minoritatii, acum cand avem nevoie de conlucrare, colaborare, ajutor si spirit de echipa si dorinta de perseverare, cautam dezbinarea. Acest lucru, cel putin in minoritatile din Occident, nu-si au locul, de aceea au ajuns net superiori noua.

      RăspundețiȘtergere
    3. Enter_@bai... spune

      Carasovenilor va urma spectacolul din 2010
      Pe acest blog ,cirsta tot scrie "suprize, suprize". Eu sunt topit dupa asa ceva
      Presa din 2010 despre Carasova
      Muzica a fost un motiv de scandal aseară la Ruga de la Caraşova
      16 august 2010, 11:46 | Autor: Dana Firiţeanu | 708 afişări
      Cuvinte cheie: Adevărul de Seară Reşiţa, scandal, rugă Caraşova, Caraş- Severin,
      Liderul Uniunii Croaţilor este acuzat de localnici că a stricat sărbătoarea comunei.Scandalul a avut loc în faţa sediului Uniunii Croaţiilor, unde a fost necesară prezenţa forţelor de ordine pentru a calma spiritele încinsCaraşovenii care au vrut să petreacă au ignorat formaţia de pe scenă şi auLiderul Uniunii Croatilor este acuzat de localnici ca a stricat sarbatoarea comunei.Scandalul a avut loc in fata sediului Uniunii Croatiilor, unde a fost necesara prezenta fortelor de ordine pentru a calma spiritele incins. Carasovenii care au vrut sa petreaca au ignorat formatia de pe scena si au dansat in jurul muzicantilor platiti de ei.
      In comuna Carasova din judetul Caras- Severin, aseara, in jurul noptii, localnicii au cerut socoteala liderului Uniunii Croatilor pentru ca, sustin ei, ...citeste toata stirea


      Ce credeţi voi pentru mine e egal cu zero!“ | CAON
      17. august 2010 17:30; Reactualizat la: 17.08.2010 17:30 ... Ruga de la Carasova a intrat in istoria comunei Carasova, fiecare va comenta cum considera ca ...
      www.caon.ro/.../news-20100817-07270472 - În cache - Pagini similare

      RăspundețiȘtergere
    4. Ahmed....

      Este inadmisibil ca un neica nimeni, sa fie atat de mediatizat doar pentru ca face tot felul de urgii în comunitate, iar politia sau cine naiba o mai fi, il tin in brate si il cocolosesc. Tare ma tem ca si de aceasta data, Radan, banditul,tupeistul, caruia nu-i este frica de nimen si de nimic, nu va pati mare lucru si va strica sarbatorea crasovenilor.
      Trebuie dus pentru expertiza psihiatrica cu toti lucratorii si colaboratorii lui

      RăspundețiȘtergere
    5. Radane si ju latil na ciok
      Karasevci su ti pojavili seijdan ce ti si jeno veliko govnoooooo
      Maniji jedan put na miru
      Lati Sarbuleasu i kuclici tvoji i idete vragu i tem jebenim Zajednistvo

      RăspundețiȘtergere
    6. Jebote onei ko te usral samo pricali iliom ako je bil kontaktiran ot neki iz zajednistva hrvata ili druga neka osoba da svira u karasevu za veliku gospu
      odgovor je ne nazalost nas umetnik ponovo je za ribao ona pijesma nije fer nije fer jebote pedere

      RăspundețiȘtergere
    7. Deda Muta (deputat) bije bronku, majka Veta (Sîrbuleasa} cese fljonku.Udri Mujo!

      RăspundețiȘtergere
    8. za pedera jakoba

      e moi pedere sta je sat
      mozda da kucas nesto za jebenog onoga koj te je pristavilja da jebes vrem na poslu
      jakobe mozda sat da treniras preko jednok….na 2 ugla
      hteo bi da vidim odgovor kao intelektualac
      mozda nema vremena za kucanje zbog da veoma si zauzet na poslu mozda da kucas za grancicu ili da drkas jaja tebi ili nekom drgu pederu si bil peder i hoces da ustanes isto taj peder

      RăspundețiȘtergere
    9. Joi jebote bas ste finiiiiiiiiiiiiiiiiii

      jiveli idiotiiiiiiii normalno radan sarbuleasa

      RăspundețiȘtergere
    10. Nuti spune.....

      Si daca ai sta cuminte in banca ta, nu ar fi mai intelept? Nu ne intereseaza nici parerea ta si nici latratul anonimilor. Repet, poate iti intra in cap: NU ne intereseaza parerea ta.

      RăspundețiȘtergere
    11. petar
      Bravo Dusi 3-0 za tebe
      Lani, onomlani i sat si mu poteglil Radanu
      Cestitam

      RăspundețiȘtergere
    12. Dragos

      timpitilor
      futeti banii pe cintari ca in rest aveti de toate !

      RăspundețiȘtergere
    13. Dragos, tâmpiti au fost ai tăi când te-au conceput. Hai sictir,beţivule!

      RăspundețiȘtergere
    14. Neica…
      Nea’ Radan ar trebui sa isi ia catrafusele si pe baba Veta (Sîrbuleasa) şi să plece în luna de miere unde a plecat şi bunicul meu fie iertat

      RăspundețiȘtergere
    15. adg/@kdlskd..

      Dumnezeule ce a/i făcut?
      De ce nu la-i lăsat pe acest hoţ să mai fure O şansă a fost cu rugă
      Nu-i drept.
      Dracu abia aşteaptă şi tu nu-l laşi să mai fure.
      Nu-i corect
      S-o fi spovedit la preotul Dobra?

      RăspundețiȘtergere
    16. Aules bauless, ando mui Radane

      RăspundețiȘtergere
    17. A FOST FRUMOS.BRAVO CARASOVA

      RăspundețiȘtergere
    18. comentariu de la dragos

      Nuti spune.....

      Si daca ai sta cuminte in banca ta, nu ar fi mai intelept? Nu ne intereseaza nici parerea ta si nici latratul anonimilor. Repet, poate iti intra in cap: NU ne intereseaza parerea ta.
      15 august 2011, 09:29


      Dragos…
      Nuti ca individul radan este o personalitate si un individ important pentru comunitate trebuie sa fi corect si sa respecti legea. acest individ nu a fost corect si nu a respectat legea. da nu a fost corect. nu a spus noua cetatenilor care l-am votat ca i-a in fiecare an bani pentru noi. nu a fost corect ca a cheltuit 100 miliarde(verificat si de mine), nu a fost corect ca sunt numai neamurile copiii lui Ghera, nu a fost corect ca un analfabet ca rimer, sociac, etc sa ne reprezinte pe noi, despre legal? nu este legal ca sa se plimbe pe bani mei, nu este legal ca nu a lasat pe cirsta sa candideze. tu ce spui ,,draga ” nuti?! la aceste argumente fie ca esti el sau ea, dupa modul in care i-l aperi pe acest individ cred ca ai mancat ceva stricat de curand ? nu intelegi miza ? nu realizezi ca la uniune e un numar doar pentru ca cineva sa incaseze bani multi ?(radan ,copiii lui ghera,bogdan –contabila, slovenski, dobra , etc, daca nici asta nu sti, nu vrei sa sti, stai acasa si taci ! sau daca nu du-te cu cel pe care i-l aperi la un spital. da spital. da de nebuni. lasa crasoveni asa cum sunt

      RăspundețiȘtergere
    19. Sory
      Ptr. gena şi specia ca Nuti
      Nuti spune.....
      Si daca ai sta cuminte in banca ta, nu ar fi mai intelept? Nu ne intereseaza nici parerea ta si nici latratul anonimilor. Repet, poate iti intra in cap: NU ne intereseaza parerea ta.
      15 august 2011, 09:29

      sory...

      Vai, ce duios vorbiti, d-le/ d-na?..Nuti. Foarte...touching, ca sa zicem asa, mai plastic. Un lucru nu am inteles, de cand ma tot straduiesc sa aprind lumina de pe strada unora...de ce a fost atat de greu ca sa ajungeti la concluzia asta mareata? De ce nu ati fost capabil, dvs. si colegii, vecini, prieteni, amanţii dvs. de aceeasi talie, in sens pozitiv, sa lamuriti tot felul de "radani, ghera, sîrbuleşti, bogdani, etc" ca nu e nici o legătură reală în afră de bani şi interese in toata povestea asta? De ce a trebuit sa suport injuriile si calomniile şi prostiile tuturor neavenitilor în pliantul Grancica pe banii noştri? De ce, d-na /d-nu Nuti? Nu va chinuiti sa raspundeti caci fac eu asta in locul dvs. Pt. ca omenirea romaneasca, in bezna gandurilor sale, ia in serios ce scrie pe acest blog. Va veni şi ziua socoteli care vor da mulţi de tagama ta în ţara asta

      RăspundețiȘtergere
    20. Domnul Crsta,cred ca cititi comentariile anonimilor de pe blog,dupa parerea mea ar trebui sa fie putin mai cenzurate,iar ortografia lasa rau de dorit....greseli....greseli...dar ce poti sa ceri de la o mana de oameni frustrati care mereu se preocupa de UCR si in mod deosebit de soarta Domnului Radan. Daca credeti ca sunteti mai buni si mai putin corupti iesiti in fata,faceti ceva bun pentru voi si pentru aceasta comunitate, apropo de ruga......parerea mea este ca a fost cam anosta si putin plictisitoare,a lipsit bucuria si buna dispozitie.

      RăspundețiȘtergere
    21. Anonimul de ce nu scrie de angajaţii de la Radan, salariile fabuloase care au unii despre ce a făcut acest bosorog, Radan cu peste 100 de miliarde
      Văd indivizii ca ;Rimer, Sociac, Ivanuica, Slovenski, Domaneanţ. Dobra,Tincul, copiii lui Ghera, regina Sîrbuleasa ce fac acolo? Dacă individul Crsta nu avea acest blog nu stiam de bani , urgii si de alte adevăruri.
      De individul Crsta, chiar nu mă interesează dă-i la cioc.E treaba ta.Tu probabil eşti un intelectual de la Uniune.La Rimer este bere pe gratis pentru slugile lui Radan .După bere merge o suflare.Să fie cu poftă

      RăspundețiȘtergere
    22. Despre salariile "fabuloase" de la uniune nu am ce sa spun,pentru ca nu le cunosc,si nici despre cei 100 de miliarde despre care se tot vehiculeaza pe acest blog iar nu stiu nimic,dar ce pot sa spun este ca angajatii de la uniune scot un ziar pe care il citesc si mi se pare destul de placut,cunosc copii care au fost buni la olimpiade si au fost in excursii platite de uniune,la sfarsitul anului scolar elevii din toate localitatile primesc cadouri tot de la UCR si multe alte activitati sportive si culturale pe care unii le cunosc mai mult sau mai putin,iar cand pui totul cap la cap....cei 100 de miliarde nici nu sunt asa de multi,unde mai pui si sediul UCR-ului,scena,muzeul care se va construi,sala polivalenta sabotata de consilierii PDL. Voi cei care credeti ca sunteti corecti,faceti ceva mai bun,nimeni nu va opreste. Revin la salariile "fabuloase" ,cred ca despre ele ar putea sa ne spuna mai mult Domnul Crsta,care mult timp a fost angajatul UCR-ului si SURPRIZA este si ruda cu Domnul Radan....cam asa stau lucrurile.

      RăspundețiȘtergere
    23. Sory….
      Pentru scribul anonim,intelectual, profesor, nuti, niki şi cine mai sunt….
      21 august 2011, 22:04
      Publicat pe acest blog, joi, 2 iunie 2011
      98. 285.925.000 (98 miliarde lei vechi!) pe perioada 2000-2010, primiţi de UCR pentru minoritatea croată
      Vezi că este trecut şi cadrul legal cum au fost încasaţi sumele menţionate
      Preluat de la Dragos…..dupa modul in care i-l aperi pe acest individ cred ca ai mancat ceva stricat de curand ? nu intelegi miza ? nu realizezi ca la uniune e un numar doar pentru ca cineva sa incaseze bani multi ?(radan ,copiii lui ghera,bogdan –contabila, slovenski, dobra , etc, daca nici asta nu sti, nu vrei sa sti, stai acasa si taci ! sau daca nu du-te cu cel pe care i-l aperi la un spital. da spital. da de nebuni.
      Pentru vesnica pomenire se recomandă ,,Lecitină”, dacă nu se mai poate atunci popa.Amin!

      RăspundețiȘtergere
    24. pt anonimul din 21 august 23.37
      Eu cred ca esti un frustrat. Sa nu crezi ca acest blog o sa te ajute intr-un fel sau altul. Cred ca iti ascunzi identitatea prin greselile intentionate de ortografie "nu sti" se scrie cu doi de ii "incasati sumele" corect se scrie "incasate sumele" , "du-te" se scrie impreuna,ori esti un analfabet. Nu mai am nimic de comentat.

      RăspundețiȘtergere
    25. Pauru zise..
      Pentru cei cu scolile de la ….dar si cu leac dea …carte
      No aşe eşte pauru nu şcie carte,,dragă” intelectualule”,noi paurii şcim să culejem cucuruz, tu şci să beleşti….ete tât….Răspunge tu dragă scribule intelectul/lă la ce arăt:
      Există un organ de presă bilingv croato-român (însoţit de un supliment) a cărui tipărire este asigurată cu fonduri de la bugetul de stat: Hrvatska Grancica si Supliment Hrvatska Grancica. Publicaţia este tipărită de Uniunea Croaţilor din România, cu ajutorul sprijinului financiar al Departamentului pentru Relaţii Interetnice.
      Suplimentul unde…la Buzias?... la….unde?…unde?
      …….in mintea unora, in actele Uniunii si in buzunarul altora
      Doamne , Doamne....

      RăspundețiȘtergere
    26. Intreb si eu oare cat o sa mai dureze dictatura asta Radan -Sirbuleasa la UCR, le-o fi destul si lor! apropo, ca tot vorbiti de Buzias oare Alin Sirbu (fiul lu majka Jela)stie ce face măsa la Carasova, ce reputatie si ce comportament are, oricum o să-l sun să-l intreb si îi dau si adresa blogului poate se mai delectează si el ha ha ha.................

      RăspundețiȘtergere
    27. Domnul Crsta,itr-adevar ati fost angajatul uniunii? Atunci ,va rugam sa ne spuneti ce salariu "fabulos" ati avut....si apropo...chiar sunteti ruda cu Radan?

      RăspundețiȘtergere
    28. Haideti ca se exagereaza cu dictatura Radan.....ce popor de plangaciosi suntem,nu mai poate lumea de pe acest blog de grija lui Radan,omul a vrut sa faca numai bine acestei comunitati, dar bineinteles ,ca asa e romanul,totul se uita,daca as fi avut si eu cetatenia croata cum ati obtinut-o voi datorita lui Radan,as fi fost recunoscator toata viata. Nu prea stiti sa apreciati anumite lucruri,ma rog,vorbesc doar despre cei care posteaza pe acest blog,in rest carasovenii sunt oameni cumsecade.

      RăspundețiȘtergere
    29. Cetatenia am obtinut-o deoarece suntem croati, nu datorita lui Radan.Convertitul asta se plimba cu mandra prin statiuni,iar noi stateam la coada la Zagreb sa obtinem cetatenia.Din partea mea poti sa-i ridici un monument ... recunoscatorule!

      RăspundețiȘtergere
    30. Pupincuristule de la ora 22:31 cîți bani iei de la UCR sau ești prost beton ori te prefaci că nu ști cum am obținut noi cetațenia croată care nu are nimic de-a face cu radan și sîrbuleasa, confunzi măi omule marfa cu ambalajul

      RăspundețiȘtergere
    31. Crsta
      Nu am fost angajatul Uniunii Croaţilor din România
      Raportul pe care l-am avut cu UCR,(ca client), a fost pe bază de ,,contract” doar pentru anumite servicii. A fost o colaborare firească , normală, legală. Contractul a fost reziliat de comun acord cu nişte ani în urmă
      Există un grad de rudenie prin arbore genealogic cu familia Radan de unde se trage şi domnul Radan Mihai

      RăspundețiȘtergere
    32. Citez din comentariile postate deja… se recomandă ,,Lecitină”, fără efect….. du-te cu cel pe care i-l aperi la un spital. da spital. da de nebuni. aloooo jebel …..dacă nu se mai poate atunci părinte este de lucru alooooo… părinte?...pentru veşnică nepomenire a idioţilor amin!

      RăspundețiȘtergere
    33. Citez din anonimul 23;17..
      Convertitul asta se plimba cu mandra prin statiuni,iar noi stateam la coada la Zagreb sa obtinem cetatenia. Corect

      În anul 1990, Radan Mihai senior –actualul croat- era marele sârb, vărul său era marele croat.1991 au inversat rolurile .Actualul faraon Radan, este marele croat.Apropo, stie cineva care au fost primii care au plecat în Croaţia şi au solicitat documentaţia pentru cetăţenie.?

      RăspundețiȘtergere
    34. Am postat in 23 august 22.31,a fost primul mesaj,iar acesta este ultimul,si cu parere de rau constat ca este adevarat "cainii cand nu musca,latra",regret ca mi-am pierdut timpul comentand pe un blog citit doar de niste indivizi care nu au altceva de facut decat sa jigneasa,asa,taraneste si fara pic de umor. Nu sunt croat,sunt roman din Resita,iar pe Domnul Radan il cunosc de mult si il respect.....si DA, am luat foarte multi bani de la uniune,mi-am luat masina,vila in Maldive si o insulita mica pe langa Coasta de Azur....iar in prezent traiesc din niste bani pe care mi-i da Domnul Radan ca sa il laud pe niste bloguri jalnice.....penibil....pacat ca unii numai atata pot.

      RăspundețiȘtergere
    35. Şcolitule mai ia o boabă de,,Lecitină” mai zişene şeva ge şcolitul mare că deh mincea uită.Zişene şeva de piştari că în pravila şcrie de piştari. Nu-i frumos şă minci, că vine babau şi pe lumea ge sus …vine socoătă, dacă eşci tănăr şi minci e bai şi bai mare că…ce aşceaptă un babau mai mic .Doamne ferşce să te molipseşti de şcolitul mare că deh. Numai sapa şi lopta şi vesnica nepomenire Aleluia

      RăspundețiȘtergere
    36. un petitor cauta

      Vedeti,dl.Crista realitatea inseamna ,printre multe altele si un Radan,Bogdan etc, vrei nu vrei, dai de ei,si acum hai sa-i pupam, sa ne iubim, sa n-incuscrim,fiindca nu-i asa avem percepte morale, noi nu .....solutia propusa de d-voastra este una pragmatica ,avem un avantaj la aceasta ora, hai sa-l fructificam, sau poate nu vrem , stiu eu, poate sunt si alte interese cum posta cineva mai devreme,oricum ai o mie de solutii favorabile si sa ramai in defensiva si in ofensiva ,parca....nu stiu ce sa mai cred

      RăspundețiȘtergere
    37. Pentru respectuosul din Resita ... nu mai poti tu de grija noastra,mioriticule!

      RăspundețiȘtergere
    38. Asta e bună:
      "Anonim spunea...
      Dragos, tâmpiti au fost ai tăi când te-au conceput. Hai sictir,beţivule!"

      Labeșe ti si se nasal da napravis Dragoșa "bețivule"...au,au... pa jesili ti în măsura da napravis nekoga tako? sram ti bio

      RăspundețiȘtergere