Odată cu ieşirea din starea de urgenţă, CFR Călători repune în circulaţie, gradual, trenurile de călători în trafic intern şi internaţional a căror circulaţie a fost suspendată/modificată pe perioada stării de urgenţă.
În prima parte a acestui program vor reintra în circulaţie următoarele trenuri:
Începând cu data de 16 mai 2020
- IR 1623 în relaţia Bucureşti Nord - Sibiu
- IR 1624 în relaţia Sibiu - Braşov
Începând cu data de 17 mai 2020
- IR 1751 se repune în circulaţie în relaţia Bucureşti Nord - Paşcani - Suceava, în locul trenului IR 12751 Bucureşti Nord - Bacău - Paşcani - Iaşi şi va avea în compunere grupa de vagoane pentru Botoşani (R 5583 Vereşti - Botoşani)
- IR 1653 în relaţia Bucureşti Nord - Bacău - Suceava - Vatra Dornei Bai hc
- R 2444 în relaţia Târgu Mureş - Războieni
Începând cu data de 18 mai 2020
- IR 1654 în relaţia Vatra Dornei Băi hc - Suceava - Bacău - Bucureşti Nord
- IR 1754 în relaţia Suceava - Paşcani - Bucureşti Nord şi va avea în compunere grupa de vagoane de la Botoşani (R 5582 Botoşani - Vereşti)
- IR 380 în relaţia Bucureşti Nord - Paşcani - Suceava Nord, în locul trenului IR 12581 Bucureşti Nord - Paşcani - Iaşi
- IR 381 în relaţia Suceava Nord - Paşcani - Bucureşti Nord, în locul trenului IR 12580 Iaşi - Paşcani - Bucureşti Nord
- R 5562 în relaţia Suceava Nord - Botoşani
- R 5582 în relaţia Botoşani - Vereşti
- R 5583 în relaţia Vereşti - Botoşani
- R 5567 în relaţia Botoşani - Suceava Nord
- R 5564 în relaţia Suceava Nord - Botoşani
- R 5565 în relaţia Botoşani - Suceava
- IR 1551 în relaţia Bucureşti Nord - Ploieşti Sud
- IR 1556 în relaţia Ploieşti Sud - Bucureşti Nord
- R 5027 în relaţia Bucureşti Nord - Ploieşti Sud
- R 9101 în relaţia Bucureşti Nord- Târgovişte
- R 9106 în relaţia Târgovişte - Bucureşti Basarab
- R 7031 în relaţia Bucureşti Nord - Urziceni
- R 7036 în relaţia Urziceni - Bucureşti Nord
- R 4509 în relaţia Braşov - Gheorgheni
- R 4515 în relaţia Braşov - Miercurea Ciuc
- R 4517 în relaţia Braşov - Siculeni
- R 4519 în relaţia Braşov - Siculeni
- R 4522 în relaţia Gheorgheni - Miercurea Ciuc
- R 4523 în relaţia Miercurea Ciuc - Izvoru Mureşului Hm
- R 4524 în relaţia Miercurea Ciuc - Băile Tuşnad Hm
- R 4530 în relaţia Războieni - Târgu Mureş
- R 9301 în relaţia Videle - Roşiori Nord
- R 9008 în relaţia Craiova -Roşiori Nord - Bucureşti Basarab
- R 9385 în relaţia Roşiori Nord - Craiova
- R 9025 în relaţia Bucureşti Basarab -Piteşti
- R 9477 în relaţia Piteşti - Piatra Olt
- IR 1090 în relaţia Golenţi - Craiova, cu plecare din Golenţi la ora 13:05 conform graficului
- R 9135 în relaţia Craiova - Băileşti
- R 9138 în relaţia Băileşti - Craiova
În perioada 18 mai - 14 iunie 2020
- R 11290 în relaţia Calafat - Golenţi va circula cu orar modificat, cu plecare din Calafat la ora 12:45 şi sosire în Golenţi la ora 13:00. Începând cu data de 15 iunie 2020, R 11290 şi R 11291 în relaţia Calafat - Golenţi şi retur se anulează.
Începând cu data de 19 mai 2020
- R 9024 în relaţia Piatra Olt - Bucureşti Nord
- R 4525 în relaţia Băile Tuşnad Hm. - Siculeni
- R 4528 în relaţia Izvoru Mureşului - Hm. Siculeni
Începând cu data de 24 mai 2020
- R 9004 în relaţia Roşiori Nord - Bucureşti Basarab
Începând cu data de 1 iunie 2020
- IR 1582 în relaţia Constanţa - Bucureşti Nord
- IR 1584 în relaţia Constanţa - Bucureşti Nord
- IR 1559 în relaţia Bucureşti Nord - Buzău
- IR 1558 în relaţia Buzău - Bucureşti Nord
- IR 1681 în relaţia Bucureşti Nord - Constanţa
- IR 1682 în relaţia Constanţa - Bucureşti Nord
- IR 1683 în relaţia Bucureşti Nord - Constanţa
- IR 1684 în relaţia Constanţa - Bucureşti Nord
- R 8002 în relaţia Constanţa - Bucureşti Obor
- R 8003 în relaţia Bucureşti Obor - Constanţa
- R 8202 în relaţia Constanţa - Buzău
- R 9026 în relaţia Piteşti - Bucureşti Nord
Restul trenurilor suspendate în timpul stării de urgenţă vor fi reintroduse în circulaţie de la data de 1 iunie 2020, listă care va fi anunţată public. Excepţie fac trenurile care nu au funcţie în această perioadă, cum sunt trenurile de navetă pentru elevi.
Trenurile internaţionale vor reintra în grafic, gradual, din 15 iunie 2020, în acord cu partenerii feroviari străini şi recomandările Uniunii Europene.
Este important ca pasagerii să-şi facă rezervare din timp şi să nu mai cumpere bilet în ultimul moment, pentru a putea suplimenta în plus, în mod operativ capacitatea de transport pentru preluarea fluxurilor de călători.
Recomandăm tuturor cumpărarea biletelor din timp, pentru a avea o predictibilitate a cererii, inclusiv a persoanelor care au abonamente şi autorizaţii, şi pentru a ne putea astfel dimensiona cât mai bine suplimentarea trenurilor cu vagoane la numărul de locuri solicitat.
De asemenea, recomandăm cumpărarea ONLINE a biletelor de tren pentru a evita manipularea banilor în numerar. Este indicată efectuarea plăţii la ghişeu cu card bancar sau telefon în punctele de vânzare unde este posibil acest lucru şi respectarea unei distanţe între călători la ghişeele caselor de bilete/ birouri de informaţii.
Facem apel la călători să nu urce în tren fără bilet în situaţia în care la casa de bilete/ghişeu li se comunică faptul că locurile au fost epuizate. Recomandarea este valabilă şi pentru persoanele posesoare de abonamente /autorizaţii. Nu vor fi vândute bilete pentru călătoria fără loc (în picioare).
Menţionăm că în Gara de Nord Bucureşti şi în alte staţii vor avea loc, prin sondaj, filtre la urcarea în tren şi vor fi admişi la transport doar pasagerii care au bilet.
Persoanele care trebuie să călătorească în următoarea perioadă cu trenul, sunt obligate să respecte toate prevederile autorităţilor legate de circulaţie, de prevenire şi control a virusului SARS-CoV-2, regulile de comportament şi igienă impuse de Ministerul Sănătăţii, şi este important să aibă în vedere recomandările noastre de călătorie pentru a le putea asigura un transport în condiţii de siguranţă.
La bordul trenurilor CFR Călători, masca de protecţie este obligatorie! Mănuşile de unică folosinţă sunt recomandate. Iar la urcarea în vagoane, pasagerii vor fi îndrumaţi să păstreze distanţa între ei. Măsurile de salubrizare şi dezinfecţie a trenurilor, stabilite şi aplicate pe perioada stării de urgenţă, se menţin. Filtrele de aer ale instalaţiilor de climatizare vor fi schimbate cu o frecvenţă şi mai mare.
De asemenea, pentru perioada 15 mai - 1 iunie, pe anumite rute se acordă facilitatea de a circula cu abonamente Regio şi la trenurile InterRegio, pentru o distribuţie a călătorilor cât mai eficientă pe trenurile disponibile, iar unele InterRegio vor avea opriri suplimentare pentru a prelua călătorii din staţiile mai mici. În această perioadă, sistemul de rezervare a locului este extins pentru mai multe trenuri Regio.
Între 15 mai şi 1 iunie se va menţine regula ca personalul de tren doar să vizualizeze biletul de călătorie prezentat la control, fără să-l atingă, şi regula "un loc liber, un loc ocupat" cu excepţia grupurilor (persoane care locuiesc/lucrează împreună) care pot ocupa locuri alăturate. Se menţine suspendată posibilitatea de cumpărare a legitimaţiei de călătorie FÄRÄ LOC REZERVAT.
Vă rugăm informaţi-vă doar din surse oficiale! Nu daţi curs informaţiilor, părerilor sau opiniilor nefundamentate!
Vă reamintim că biletele pot fi achiziţionate, de pe următoarele canale:
- online de pe www.cfrcalatori.ro;
- de la automatele de vânzare bilete din gări;
- şi dacă nu este posibil altfel, direct de la casele de bilete din gări şi distribuitori autorizaţi (agenţii de turism), unde este recomandată păstrarea distanţei de cel puţin 2 metri faţă de celelalte persoane.
Recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre circulaţia trenurilor la personalul nostru din staţii sau:
- 0219521 - INFO CFR (trafic intern).
- numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secţiunea INFORMAŢII TELEFONICE - https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
- în aplicaţia TRENUL MEU (https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries sau pe http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informaţii tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
- pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcţionale şi actualizate permanent camerele web http://cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/4023-camere-web-2 din gările Bucureşti Nord, Timişoara, Craiova, Braşov, Iaşi şi Constanţa care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.
- pe site-ul pe www.cfrcalatori.ro, la Mers tren trafic intern / Mers tren internaţional.
Despre CFR Călători:
Societatea de Transport Feroviar de Călători CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiţii ecologice şi de siguranţă. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de calitate de transport feroviar de pasageri, cu un angajament faţă de societate în sensul garantării accesibilităţii pentru toate categoriile de cetăţeni.
Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu