Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



luni, 11 mai 2020

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) extinde gama serviciilor oferite online partenerilor săi

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) extinde gama serviciilor oferite online partenerilor săi. Noile funcţionalităţi vor fi disponibile în curând, datorită dezvoltării continue a sistemului informatic integrat de cadastru şi carte funciară, care reprezintă una dintre priorităţile ANCPI din această perioadă, având în vedere restricţiile impuse de prevenirea răspândirii COVID-19. Aceste activităţi se circumscriu obiectivelor declarate ale ANCPI: fără hârtii, fără numerar, fără ghişeu.

ANCPI, instituţie aflată
în subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), continuă seria demersurilor care au drept scop creşterea gradului de informatizare a instituţiei, atât în cadrul proceselor interne specifice, cât şi în relaţia cu entităţile externe.

Astfel, va fi extinsă plata online, cu cardul, în aplicaţia e-Terra, pentru servicii precum prima înscriere, parcelare sau dezmembrare.

Printre noile funcţionalităţi ale sistemului informatic se numără şi generarea automată din aplicaţie, în format electronic, a documentaţiilor tehnice de cadastru, cunoscute şi sub denumirea de P.A.D. (Plan de Amplasament şi Delimitare), pentru imobilele înscrise în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară.

De asemenea, dezvoltarea sistemului informatic va permite reducerea termenelor pentru dezmembrarea şi comasarea proprietăţilor imobiliare, precum şi simplificarea acestor procese.

'Digitalizarea serviciilor pe care le oferă Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară este şi va rămâne una dintre priorităţile noastre. Lucrăm continuu la îmbunătăţirea sistemului informatic, pentru a veni în sprijinul partenerilor noştri. Consider că, în anul 2020, este esenţial ca beneficiarii serviciilor oferite de ANCPI să aibă de ales între a veni la ghişeu (atunci când acest lucru va fi posibil) şi a obţine online documentele necesare. Mai mult decât atât, ne dorim ca, în viitorul apropiat, să interconectăm sistemul informatic al ANCPI cu sistemele altor autorităţi, pentru crearea unei baze de date comune, care va eficientiza activitatea administraţiei centrale şi locale', a punctat Laurenţiu Alexandru Blaga, preşedinte - director general al ANCPI.

Totodată, pentru creşterea nivelului de securitate al acestor operaţiuni, ANCPI va implementa un mecanism superior de autentificare, bazat pe certificate digitale calificate.

SERVICIUL COMUNICARE AL AGENŢIEI NAŢIONALE DE CADASTRU ŞI PUBLICITATE IMOBILIARĂ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu