Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



duminică, 12 februarie 2017

ANCOM propune noi indicatori statistici privind serviciile poștale

 ANCOM supune astăzi consultării publice un proiect de decizie care modifică și completează indicatorii statistici pe care furnizorii de servicii poștale au obligația de a-i raporta anual către Autoritate. Proiectul de decizie urmărește transpunerea ultimelor modificări și completări ale cadrului legal primar, prin care s-au introdus noi concepte în legislația națională din domeniul serviciilor poștale. Proiectul de decizie urmează să intre în vigoare la data de 1 mai 2017.
Modificări propuse prin proiectul de decizie

Având în vedere că în legislația primară au fost definite noi tipuri de trimiteri, furnizorii de servicii poștale vor avea obligația de a raporta traficul și veniturile realizate din procesarea acestora: trimiteri de corespondență în număr mare, colete poștale în număr mare și imprimate în număr mare, precum și pachete mici, respectiv pachete mici în număr mare.
Ținând cont de evoluția tehnologică și de soluțiile inovative prin care mulți furnizori de servicii au început să asigure colectarea și livrarea trimiterilor poștale, este propus un nou indicator statistic privind sistemele automate de tip self-service, care va fi raportat în cadrul indicatorilor privindpunctele de acces/contact nedeservite de personal, începând cu anul 2018, pentru perioada de referință 1 ianuarie – 31 decembrie 2017.
Termene limită pentru transmiterea datelor statistice
Furnizorii vor avea obligația de a raporta până la data de 15 martie, pentru anul anterior,trimiterile prelucrate exclusiv în nume propriu, precum și veniturile rezultate ca urmare a prelucrării acestora.
Totodată, până la data 15 iulie, furnizorii vor avea obligațiade a raportaîn mod cumulat trimiterile poștale prelucrate în nume propriu și trimiterile poștale prelucrate în numele și pe seama unui alt furnizor de servicii poștale, precum și veniturile cumulate rezultate ca urmare a prelucrării acestora. Aceste date vor privi fiecare serviciu, inclus sau nu în sfera serviciului universal.
Datele statistice se vor transmite exclusiv electronic
Toate datele statistice vor fi transmise exclusiv prin mijloace electronice, prin intermediul unei aplicaţii informatice disponibileaici, utilizând semnătură electronică certificată. Netransmiterea datelor statistice constituie contravenție și poate fi sancționată cu sume cuprinse între 100și 15.000lei pentru fiecare zi de întârziere.
Procesul de consultare publică
Proiectul de decizie privind raportarea unor date statistice de către furnizorii de servicii poștale poate fi consultat aici, persoanele interesate fiind invitate să formuleze şi să transmită observaţii şi propuneri până la data de 13.03.2017, pe adresa sediului central al ANCOM (Str. Delea Nouă nr.2, sector 3, Bucureşti), direct la Registratură sau prin intermediul direcţiilor regionale ale Autorităţii. Observaţiile pot fi transmise şi prin fax la numărul +40 372 845 402 sau prin e-mail pe adresa consultare@ancom.org.ro.

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) este instituția care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin  promovarea concurenței pe piața de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajareainvestițiilor eficiente în infrastructurăși a inovației. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitațiwww.ancom.org.ro,www.portabilitate.roși www.veritel.ro. Pentru a testa și monitoriza calitatea serviciului de acces la internet, accesațiwww.netograf.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu