Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



sâmbătă, 19 decembrie 2015

UNICEF Romania cauta Mesageri UNICEF. Daca esti interesat poti citi mai multe detalii in documentul atasat

 MESAGER UNICEF
  
Ce te motivează?
Te-ai gândit până acum care este jobul ideal pentru tine? Să stai în fața unui calculator, închis într-un birou? Să aranjezi marfa pe rafturi? Să vinzi fast food? OK, succes în carieră, acest anunț nu este pentru tine. Nu citi mai departe!

DAR :

dacă vrei să ai parte de cel mai bun început în carieră, în cadrul celei mai mari organizații pentru copii din lume,
dacă vrei să înveți în fiecare zi, să ieși din zona ta de confort și să iți dezvolți abilitățile de comunicare, negociere, persuasiune, inter-relaționare, vânzare – adică acele abilități care pe viitor te vor ajuta să îți fie la fel de ușor să ții o prezentare în fața unui public, să negociezi o mărire de salariu sau să iți faci prieteni noi,
dacă vrei să înveți cum să discuți cu diferite tipuri de persoane și să le convingi să contribuie la bunăstarea copiilor din România și din lume,
dacă visul tău este să poți contribui la schimbarea în bine a lumii în care trăiești,
dacă vrei să ai un program flexibil, care să iți permită să îți continui și studiile și, pe deasupra, să câștigi și un venit pe măsura eficienței muncii tale,


atunci ești persoana pe care o căutăm, pentru un proiect pe termen lung al UNICEF România.

Ce fac Mesagerii UNICEF?
Mesagerii UNICEF lucrează 5 ore/zi, 5 zile/săptămână, în diferite zone din București, cu trafic pietonal intens (Piața Romană, Aviatorilor, Unirii etc.) și în spații închise (centre comerciale, malluri, clădiri de birouri etc.).

Obiectivul Mesagerilor este să prezinte munca UNICEF unui număr cât mai mare de persoane și să le convingă să susțină financiar proiectele pe care UNICEF le derulează în beneficiul copiilor vulnerabili/marginalizați din România și din întreaga lume.

Ca Mesager UNICEF, vei avea un program flexibil și un venit în funcție de eficiența, motivarea, seriozitatea și dedicarea ta. Te ajutăm permanent, te învățam și te susținem, pentru a obține cele mai bune rezultate. Vei avea posibilitatea să te dezvolți și să coordonezi propria ta echipa de Mesageri UNICEF.

Cum poți deveni Mesager UNICEF?
Te rugăm să trimiți CVul și o scrisoare de intenție de maxim o pagină, care să includă și răspunsul la întrebarea: „Ce te motivează să te implici într-o campanie al cărei obiectiv este îmbunătățirea vieții copiilor din România și din lume?”, în atenția Danei Carataș, e-mail: dcaratas@unicef.org.  Aplicațiile incomplete nu vor fi luate în considerare.
Succes!

Despre UNICEF
UNICEF este cea mai mare organizație pentru copii, recunoscută şi respectată la nivel mondial pentru experienţa sa în domeniul drepturilor copilului și finanțată exclusiv prin contribuţii voluntare.

Din 1991, UNICEF lucrează în România alături de Guvern, societatea civilă, mass-media, sectorul privat şi alţi parteneri naţionali şi internaţionali, pentru a se asigura că toţi copiii merg la şcoală, au acces la servicii de sănătate şi sunt protejaţi împotriva violenţei, neglijării, abuzului, exploatării şi HIV/SIDA.

UNICEF implementează cele mai bune practici globale în vederea consolidării sistemelor şi serviciilor de sănătate, educaţie şi protecţie a copilului şi a înzestrării familiilor cu cunoştinţele necesare pentru a avea mai bine grijă de copiii lor.

UNICEF mobilizează resurse prin realizarea de parteneriate cu sectorul privat, mass-media și persoane fizice, pentru a îmbunătăți viața copiilor din România și din întreaga lume.

Detalii pe www.unicef.ro.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu