Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



duminică, 20 decembrie 2015

ACTIVITATEA DE MENŢINERE, ASIGURARE ŞI RESTABILIRE A ORDINII, DE EFECTIVELE DIN CADRUL INSPECTORATULUI DE JANDARMI JUDEŢEAN„Gl.bg. Vasile Zorzor” CARAŞ – SEVERIN , ÎN ANUL 2015

Acţiunile şi măsurile întreprinse în anul 2015 pe linia executării misiunilor de ordine publică, au vizat în principal realizarea unei activităţi coerente şi eficiente în domeniul ordinii şi siguranţei publice.
Asigurarea unui climat de normalitate civică şi siguranţă publică a urmărit realizarea unei prezenţe active a efectivelor de jandarmi împreună cu efectivele de poliţie, în mediile şi locurile cu potenţial criminogen ridicat, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură infracţională şi contravenţională, garantarea şi apărarea drepturilor şi libertăţilor constituţionale, a proprietăţii publice şi private, asigurarea condiţiilor necesare funcţionării instituţiilor statului.
            În conformitate cu prevederile Ordinului M.A.I. nr. 60 din 02.03.2010 privind organizarea  şi executarea activităţilor de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, precum şi a Dispoziţiei Adjunctului Şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică nr. I/1226/06.05.2010, pentru creşterea siguranţei cetăţeanului şi prevenirea criminalităţii stradale, apărarea proprietăţii publice şi private,  Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraş–Severin, prin structurile specializate subordonate, a acţionat pentru îndeplinirea următoarelor obiective:
Creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului prin întrebuinţarea eficientă a structurilor de ordine publică în zonele de competenţă ;
Amplificarea relaţiilor de colaborare şi cooperare cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniul ordinii publice;
Adaptarea dispozitivelor specifice în vederea prevenirii situaţiilor generatoare de riscuri în domeniul ordinii şi siguranţei publice;
Cunoaşterea evoluţiei situaţiei operative la nivelul zonei de responsabilitatea;
Gestionarea eficientă a modului de avizare, organizare şi desfăşurare în condiţii legale a adunărilor publice;
Prezenţa activă, la vedere, a personalului Jandarmeriei Române  cu mijloacele adecvate şi cu mijloacele din dotare, conform misiunii de îndeplinit ;
Planificarea judicioasă a efectivelor astfel încât să se asigure intervenţia eficientă în cazul unor situaţii neprevăzute;
Optimizarea relaţiilor de conlucrare şi cooperare dintre structurile Jandarmeriei Române şi celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, precum şi cu alte instituţii şi organisme abilitate în domeniul ordinii publice, siguranţei cetăţenilor, situaţiilor de urgenţă sau salvării victimelor, apărării proprietăţii publice şi private;
Cunoaşterea situaţiilor manifestărilor publice prevăzute a fi organizate şi preliminarea factorilor de risc cu incidenţă asupra ordinii publice;
Asigurarea ordinii publice cu ocazia organizării unor vizite oficiale sau în contextul participării demnitarilor sau a altor personalităţi ale vieţii publice la manifestările organizate cu public numeros în spaţiul public;
           În conformitate cu prevederile ordinelor de linie, au fost executate în sistem integrat  misiuni de menţinere a ordinii publice, atât prin patrule mixte cât şi independente, pe raza municipiilor Reşiţa şi Caransebeş, precum şi pe raza localităţilor urbane Bocşa, Oraviţa, Băile Herculane şi a localităţii rurale Văliug.
          În scopul îndeplinirii misiunilor pe linie de menţinere a ordinii publice, activitatea IJJ Caraş - Severin. a vizat realizarea unei prezenţe active a efectivelor în mediile şi locurile cu potenţial criminogen ridicat, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură infracţională şi contravenţională prin organizarea şi coordonarea a 3625 de misiuni de menţinere a ordinii publice, fiind constituite un număr de 10288 patrule cu un efectiv de 12469 jandarmi.
        Cu ocazia executării misiunilor de menţinere a ordinii publice, au fost constatate un număr de 222 infracţiuni, 1176 de contravenţii dintre care 522  avertismente şi 654 amenzi în valoare de 215549 lei.
        Au fost executate 1146 de misiuni de menţinere a ordinii publice prin patrule independente de jandarmi, în zona a 8 instituţii de învăţământ din municipiile Reşiţa şi Caransebeş, localitățile Oraviţa și Văliug , folosindu-se un efectiv de 1289 jandarmi.
        Cu ocazia executării misiunilor de menţinere a ordinii publice, prin patrule independente de jandarmi, în zona instituţiilor de învăţământ au fost constatate un număr de 4 infracţiuni, 12 de contravenţii dintre care 7  avertismente şi 5 amenzi în valoare de 1300 lei.
       Au fost executate 48 acţiuni  punctuale în domeniul prevenirii şi combaterii fenomenului prostituţiei şi al cerşetoriei, al comercializării ilegale de bunuri materiale şi produse acizabile şi pentru prevenirea şi combaterea fenomenului de tăiere ilegală a materialului lemnos şi transportul acestuia pe raza judeţului Caraş – Severin, folosindu-se un efectiv de 251 jandarmi.
        Cu ocazia executării acestor acţiuni punctuale, au fost constatate un număr de  16 infracţiuni, 112 de contravenţii dintre care 49 de avertismente şi 63 amenzi în valoare de 27250 lei.
       Misiunile de menţinere a ordinii publice au fost executate în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi au condus la creşterea capacităţii operative de intervenţie, asigurarea unui climat de securitate şi siguranţă civică, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii stradale pentru realizarea unei activităţi coerente şi eficiente în domeniul ordinii şi siguranţei publice.
         În conformitate cu atribuţiile conferite de Legea nr. 550/2004, privind organizarea şi funcţionarea Jandarmeriei Române, desfăşurarea în condiţii de ordine şi deplină siguranţă a manifestărilor publice cu un anumit grad de risc, organizate şi desfăşurate la nivelul judeţului Caraş-Severin  a stat permanent în atenţia întregului personal al Inspectoratul de Jandarmi  Judeţean Caraş – Severin.
         În acest sens, în anul 2015, Inspectoratul de Jandarmi   Judeţean Caraş – Severin, a asigurat ordinea publică pe timpul desfăşurării a 280  manifestări publice ce au avut loc pe raza judeţului Caraş – Severin, şi anume 182 la manifestări cultural-artistice şi religioase, 92 la manifestări sportive, 6 la manifestări de protest,  la care au fost organizate temeinic în baza cunoaşterii amănunţite a situaţiei operative din zona de responsabilitate, folosindu-se un efectiv de 1852 jandarmi.
           Cu ocazia executării misiunilor de asigurare a ordinii publice, au fost constatate un număr de 25 de contravenţii dintre care 10 de avertismente şi 15 amenzi în valoare de 4650 lei.
Misiunile de asigurare a ordinii publice pe timpul desfăşurării adunărilor publice au fost executate în conformitate cu prevederile legale în vigoare, toate manifestările publice desfăşurându-se în bune condiţii, fără a fi înregistrate tulburări ale ordinii publice sau încălcări ale prevederilor legale în vigoare.
          Ca urmare a măsurilor de ordine adoptate cu ocazia desfăşurării misiunilor de asigurare a ordinii publice la  manifestările care au avut loc, nu au fost nu au fost înregistrate evenimente deosebite.
            Au fost executate 311  de acţiuni în comun cu alte instituţii şi anume 22 acţiuni în comun cu Inspectoratul de Poliţie al judeţului Caraş – Severin, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în cu potenţial criminogen ridicat, 24 de acţiuni în comun la PCTF Naideş,  pentru prevenirea fenomenului imigraţiei ilegale, 12 de acţiuni în comun cu instituţii MAI, 6 acţiuni cu O.R.I. pentru combaterea fenomenului şederii ilegale pe teritoriul României a cetăţenilor străini, 4 acţiuni de protecţie şi ordine publică a executorului judecătorec pentru punerea în aplicare a unei hotărâri definitive, 4 acţiuni cu Garda de Mediu pentru prevenirea şi combaterea fenomenului de distrugere a ariilor naturale protejate, 24 acţiuni cu I.T.M.  pentru prevenirea şi combaterea muncii fără documente legale, 2 acţiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale în domeniul piscicol şi 208 de acţiuni cu organele silvice pentru prevenirea şi combaterea fenomenului de tăiere ilegală a materialului lemnos şi transportul acestuia pe raza judeţului Caraş – Severin, folosindu-se un efectiv de  543 jandarmi.
        Cu ocazia executării acestor acţiuni comune cu alte instituţii, au fost constatate un număr de  1 infracţiuni şi 7 contravenţii dintre care 7 amenzi în valoare de  5000 lei.
         La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş - Severin  activitatea de prevenire a faptelor antisociale  se desfăşoară în conformitatea cu planul anual de prevenire a faptelor antisociale 2015 şi s-a materializat prin activităţi/şedinţe de prevenire desfăşurate în baza parteneriatelor încheiate cu principalele instituţii de pe raza judeţului. Activitatea este desfăşurată prin  compartimentului P.C.F.A., iar în perioada analizată au fost desfăşurate un număr total de 74 acţiuni de prevenire, în 71 locaţii şi au vizat un grup ţintă de 4029 participanţi.
          În anul 2015  nu au existat situaţii de restabilire a ordinii publice pe raza de competenţă a Inspectoratului de Jandarmi   Judeţean Caraş – Severin.
Misiunile de ordine publică executate de efectivele Inspectoratului de Jandarmi   Judeţean Caraş – Severin, au condus la îmbunătăţirea nivelului de siguranţă al cetăţenilor şi au prevenit comiterea de fapte contravenţionale şi infracţionale atât în mediul urban cât şi cel rural, precum şi în zona instituţiilor de învăţământ, fără a fi înregistrate tulburări grave ale ordinii publice , respectând obiectivele principale stabilite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu