Conform Raportului final de selecție, AFIR va acorda 110,4 milioane de euro, fonduri nerambursabile pentru 581 de proiecte de investiții selectate pentru finanțare. Din totalul acestora, 564 de proiecte vizează investiții în energie regenerabilă solară cu o capacitate mai mică de 1 megawatt (MW) și pentru care AFIR va acorda o finanțare în valoare de 90,2 milioane de euro. Alte 17 proiecte vor primi fonduri de 20,2 milioane de euro pentru investiții în energie regenerabilă solară cu o capacitate de peste 1 megawatt (MW). Menționăm că pentru investiții în energie eoliană nu au fost primite proiecte care să fie eligibile pentru finanțare.
Reamintim că, în cadrul sesiunii deschise în perioada 20 noiembrie 2023 – 15 februarie 2024, AFIR a primit online 1.346 solicitări de finanțare în valoare de peste 251 milioane de euro. Alocarea stabilită prin schema de energie pentru prima sesiune a fost de 150 de milioane de euro, împărțită în funcție de capacitățile instalate la nivelul întreprinderii.
Rapoartele finale de selecție aferente componentelor Schemei de energie sunt disponibile spre consultare pe pagina Agenției, accesând următorul link Rapoarte Selectie - Portalul AFIR - depunere proiecte Online.
După publicarea Raportului final de selecție, AFIR transmite prin sistemul informatic notificările către solicitanți prin care aceștia sunt informați privind statusul proiectului depus și li se solicita depunerea documentelor în vederea contractării, în termenul stabilit în notificare, dacă este proiectul este selectat pentru a primi finanțare.
Finanțarea pentru Schema de energie este asigurată din Fondul pentru modernizare, gestionat de Ministerul Energiei, administratorul schemei de ajutor de stat fiind Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu