Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



joi, 14 decembrie 2023

Cadrele didactice, cercetătorii și studenții Universității Politehnica Timișoara au ales rectorul pentru următorii 5 ani. Conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, reconfirmat pentru un nou mandat

 

Cadrele didactice, cercetătorii și studenții Universității Politehnica Timișoara au ales rectorul pentru următorii 5 ani. Conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, reconfirmat pentru un nou mandat

Conform Regulamentului aprobat de

Senatul Universității Politehnica Timișoara, marți, 12 decembrie 2023, cadrele didactice, cercetării și studenții UPT și-au ales rectorul pentru viitorii de 5 ani, actualul rector, conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, fiind reconfirmat pentru un nou mandat.

Din efectivul total de 598 de electori, la urne s-au prezentat 491 (82%), au fost 464 de voturi valabil exprimate, 23 de voturi anulate și 4 voturi albe. Astfel, noul rector ales al Universității Politehnica Timișoara este conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, care a întrunit 464 (94.5%) de voturi „pentru”.

„Le mulțumesc tuturor cadrelor didactice și studenților care mi-au acordat încrederea pentru un nou mandat. Votul a fost pentru un program managerial ambițios, pornind de la proiectele pe care le-am derulat în acest prim mandat. În urmă cu 4 ani, în momentul candidaturii mele, îmi propuneam în primul rând o schimbare de cultură organizațională în Politehnică. Nu bănuiam atunci toate provocările cu care ne-am confruntat, inclusiv cei doi ani de pandemie. În acest context am căutat să avem o transformare organizațională cât mai lină, poate pentru unii prea rapidă, care a implicat în anumite cazuri o schimbare de mentalitate sau de poziționare a diferitelor procese din cadrul universității. În această perioadă au venit oameni din afara universității cu experiență relevantă în domeniile lor de activitate, am schimbat împreună imaginea universității sau modul în care comunicăm, anumite abordări din zona financiară, de patrimoniu, internaționalizare, antreprenoriat sau am ancorat solid universitatea noastră în domeniul cultural. Poate că această perioadă ne-a făcut să ne redefinim de multe ori cuvinte ca implicare, împreună sau asumare.

În continuare ne propunem și consolidarea unui rol regional al Politehnicii, în acord cu tradiția noastră, rol regândit în ultimii 2 ani prin proiectele desfășurate pe învățământ dual la Arad și respectiv cele dezvoltate în jurul Facultății de Inginerie de la Hunedoara. Dacă Timișoara s-a obișnuit să gândească soluții mai mult pentru ea, perspectiva oferită de Politehnică trebuie să împingă orașul tot mai mult înspre un rol pregnant regional”, a declarat conf.univ.dr.ing. Florin Drăgan, rector în funcție și rector ales al Universității Politehnica Timișoara.

În calendarul electoral aprobat de Senatul UPT urmează alegerile directorilor de departament, a membrilor în consiliile departamentelor, a membrilor Senatului UPT și a membrilor în consiliile facultăților (14 decembrie 2023), validarea rezultatelor acestor alegeri de către Senat (18 decembrie 2023), începerea mandatului noului Senat, alegerea președintelui Senatului, validarea rezultatelor alegerilor pentru funcția de rector (21 decembrie 2023). Mandatul rectorului începe la data de 15 martie 2024, după confirmarea acestuia de către Ministerul Educației, după care urmează încheierea cu Senatul universitar a unui un contract de management, cuprinzând criteriile şi indicatorii de performanţă managerială, drepturile şi obligaţiile părţilor contractuale, numirea prorectorilor, în conformitate cu prevederile art. 135, alin. 2 din Legea nr. 199/2023 și a Cartei UPT, în baza consultării Senatului UPT, dintre cadrele didactice titulare și/sau cercetătorii titulari din universitate, precum și organizarea concursului public de selecţie a decanilor, la nivelul facultăţii.

 

Departament Comunicare si Imagine


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu