Medici, jurnalişti, influenceri, platforme online, pagini de social media, creatori de conţinut scris, audio şi video se reunesc în primul hub de comunicare în sănătate din România, HealthHUB. Scopul HealthHUB este să creeze doar conţinut despre sănătate fundamentat pe cercetări ştiinţifice, validat de medici şi scris pe înţelesul tuturor.
În formula de lansare, HealthHUB îi cuprinde pe medicii Irina Costache, Georgian Ciobotaru, Ioan Boleac, Georgiana Gheba, Alexandra Dobrescu (Derma Mum), jurnaliştii Dan L. Brumar şi Adriana Turea, creatorii de conţinut medical Ines Nerina, Florina Badea, Paula Rusu, Anca Bold Gheorghe (Blog în tandem), Monica Rădulescu şi cel mai mare canal de YouTube de sănătate din România, Pacientul 2.0.
E nevoie de un pol menit să contrabalanseze informaţiile eronate care au o putere de viralizare foarte mare.
"Uşile acestui hub sunt deschise pentru orice comunicator îşi doreşte să transmită informaţii corecte. Ne place ceaiul de muşeţel, dar credem că bolile se tratează cu medicamente. Iubim bunicile şi sfaturile lor, dar preferăm tratamentele prescrise de medici. Avem încredere în ştiinţă şi specialişti şi credem că e nevoie de acest pol menit să contrabalanseze informaţiile eronate care au o putere de viralizare foarte mare." spune Laura Ivăncioiu, PR Director la DeciSePoate, agenţia care a iniţiat proiectul.
Dezinformarea şi deficitul de educaţie medicală reprezintă două mari probleme în România de azi. Exemplele altor ţări demonstrează că un nivel crescut de educaţie medicală a publicului va duce, pe termen lung, la îmbunătăţirea stării de sănătate a românilor.
În momentul de faţă, datele publicate de Comisia Europeană arată cu speranţa de viaţă la naştere în România este a doua cea mai scăzută din UE, iar rata mortalităţii evitabile prin prevenţie este a treia cea mai scăzută din grupul EU27.
Reţelele sociale abundă de fake news, informaţii false, preluate şi promovate de foarte mulţi români. Pandemia de coronavirus a dus la o exacerbare a acestui fenomen, cu efecte îngrijorătoare în domeniul sănătăţii publice. Conform unui studiu Eurostat, doar 12 români din 100 verifică informaţiile pe care le găsesc online.
Despre DeciSePoate
DeciSePoate este o agenţie de PR înfiinţată în anul 2005, care are un portofoliu concentrat pe zona de sănătate şi care comunică, informează şi educă publicul larg, creând conţinut scris, audio şi video.
Surse:
https://ec.europa.eu/health/system/files/2022-01/2021_chp_romania_romanian.pdf
https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/ddn-20211216-3
Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu