Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



joi, 30 august 2018

Participarea Directorului general AFIR la şedinţa Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor


Directorul general AFIR, Adrian CHESNOIU, a participat astăzi, 29 august 2018, la şedinţa Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii din Camera Deputaţilor, prezidată de domnul deputat Alexandru STĂNESCU, eveniment desfăşurat în premieră în municipiul Buzău.  


              La eveniment au participat, pe lângă membrii Comisiei pentru agricultură, şi secretarii de stat în Ministerul Agriculturii Dănuţ BOTANOIU şi Claudiu Sorin ROȘU MAREȘ, precum şi directorul general APIA, Adrian PINTEA şi directorul ANIF, Florin - Ionuţ BARBU.  Din partea autorităților locale au fost prezenți preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil NEAGU și Constantin Toma, primarul municipiului Buzău. De asemenea, au participat beneficiari ai Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020), solicitanți de fonduri europene şi reprezentanți ai autorităților publice locale.

            „As dori să le mulţumesc atât domnului preşedinte Stănescu și domnului secretar Dan CIOCAN, cât şi tuturor membrilor Comisiei pentru sprijinul constant pe care ni-l acordă în implementarea fondurilor nerambursabile pentru dezvoltare rurală. O bună parte din succesul de astăzi îl datorăm şi acestei susţineri. Sunt convins că ne aflăm pe drumul cel bun şi vreau să-i  asigur pe toţi cei prezenţi că depunem toate eforturile pentru a eficientiza activitatea Agenţiei. Pentru a avea o imagine de ansamblu, în această perioadă am declanşat un audit managerial la nivelul tuturor structurilor AFIR şi, în urma acestuia, vom optimiza toate procesele care necesită ajustări.” a declarat Adrian CHESNOIU, directorul general AFIR.

             Subiectele abordate au vizat sesiuni de depunere a cererilor de finanțare lansate în acest an, dar şi problemele întâmpinate în anii anteriori de către beneficiarii publici și privați în derularea proiectelor finanțate prin intermediul submăsurilor din cadrul PNDR 2020. În intervenţia avută, directorul general AFIR a prezentat finanţările disponibile în acest an, inclusiv  pe cele din sectorul pomicol şi a raspuns la o serie de întrebări adresate din partea audienţei formate din primari, asociaţii de profil, consultanţi şi solicitanţi de finanţare.

 COMUNICAT DE PRESA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu