Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații (LSFETc), împreună cu conducerea Facultății de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale de la Universitatea Politehnica Timișoara, organizează, în perioada 20 august — 2 septembrie 2018, cea de-a treia ediție a Electronics Summer University, o școală de vară adresată elevilor de clasa a XI-a, la care vor participa circa 70 de elevi din 27 de licee din România, din județele: Alba, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara, Satu Mare, Timiș și Vâlcea.
Cei 70 de liceeni vor avea oportunitatea de a experimenta timp de 2 săptămâni viața unui student de la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale din Timișoara. De-a lungul perioadei de desfășurare a proiectului, elevii dobândesc noi cunoștințe, care se vor dovedi foarte folositoare pe viitor. De asemenea, aceștia aprofundează cunoștințele dobândite în liceu și le consolidează, dându-le o direcție mai clară.
Totodată, elevii de liceu își formează o viziune mai explicită asupra vieții studențești, cu toate implicațiile aferente acestui stil de viață. Așadar, proiectul de față oferă oportunitatea ideală, furnizând un cadru propice pentru progresul profesional și personal al liceenilor, cât și pentru familiarizarea acestora cu mediul universitar în care își vor petrece următorii ani de viață.
Cei 70 de liceeni participanți la Electronics Summer University vor fi cazați în căminele UPT, având asigurate, prin proiect, cazarea, masa și transportul. Deschiderea festivă a școlii de vară va avea loc luni, 20 august, ora 10:00, în amfiteatrul K1 al Centrului de Conferințe al Universității Politehnica Timișoara. Pe parcursul celor două săptămâni, liceenii vor participa la cursuri non-formale, cu o importantă componentă aplicativă, vor efectua vizite la Experimentarium TM, la firme din Timișoara, la Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră al UPT, vor desfășura activități sportive, vor lua parte la traininguri de dezvoltare personală, la un treasure-hunt (vânătoare de comori) în toată Timișoara, dar și la deiverse seri sociale.
Majoritatea participanților provin din zone defavorizate, de la licee din mediul rural sau de cu promovabilitate scăzută la bacalaureat. Dintre participanții de anul trecut, peste 50% au devenit studenți ai Universității Politehnica Timișoara, iar volutarii actualei ediții sunt participanți din edițiile precedente. Nu în ultimul rând, coordonatorul proiectului de anul acesta este un fost participant la prima ediție, care în prezent este student al UPT.
Departament Comunicare și Imagine
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu