Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



sâmbătă, 14 iulie 2018

Guvernul a aprobat acordarea statutului de utilitate publică Asociației „Telefonul Copilului”

Asociația ”Telefonul Copilului”, care gestionează în România numărul unic european de asistență pentru copii – 116 111, a fost declarată ca fiind de utilitate publică .
Asociaţia ”Telefonul Copilului” a fost înființată în anul 2006, după finalizarea funcţionării serviciului 0800 8 200 200, timp de cinci ani, în cadrul programelor Phare finanţate de Uniunea Europeană. În anul 2008, Autoritatea Naţională pentru Comunicaţii (ANC) i-a acordat licenţa pentru implementarea numărului unic european de asistenţă pentru copii - 116 111, România fiind a treia ţară din Uniunea Europeană care a pus la dispoziţia copiilor acest număr unic.  

Până la sfârșitul anului 2017, Asociația “Telefonul Copilului” a înregistrat peste 2,3 milioane de apeluri telefonice, iar din totalul situațiilor prezentate, în 75.332 a fost necesară intervenția instituțiilor abilitate.
Activitățile desfășurate de asociație (de informare cu privire la respectarea drepturilor copiilor, de consiliere psihologică și juridică, de îndrumare către instituţiile în măsură să acorde asistenţa necesară, de urmărire a modului de soluţionare a cazurilor și de monitorizare a respectării drepturilor copilului în urma cazurilor înregistrate şi informarea instituţiilor abilitate cu privire la problemele întâmpinate de copii) contribuie la dezvoltarea comunității locale și întărirea parteneriatului cu entități publice/private  în diverse sectoare de interes social.
De la constituire şi până în prezent, Asociația a dezvoltat în mod constant  parteneriate cu instituţii publice centrale (Inspectoratul General al Poliției, Ministerul Educației Naționale, Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane, Instituția Avocatului Poporului, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului) și instituții subordonate instituțiilor publice centrale, iniţiind şi derulând  programe şi proiecte care au avut drept scop protejarea copiilor împotriva oricărei încercări de încălcare a drepturilor lor, împotriva oricărei forme de abuz. 
Din rapoartele de activitate prezentate și din documentele anexate rezultă că organizația non-guvernamentală a asigurat, în ultimii trei ani, servicii pentru un număr mediu anual de 115.000  beneficiari.
Serviciul Comunicare și Mass Media

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu