Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



luni, 9 octombrie 2017

TÂNĂR CERCETAT PENTRU ÎNȘELĂCIUNE PE INTERNET

Polițiștii efectuează cercetări față de un tânăr de 17 ani, bănuit că ar fi înșelat o persoană din Moldova-Nouă contra sumei de 800 de lei. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

In data de 5 octombrie, în jurul orei 09.00, un bărbat din Moldova-Nouă a sesizat prin apel la 112 Poliția din localitate cu privire la faptul că a fost victima unei înșelăciuni pe internet.
Bărbatul a comandat un telefon mobil de pe un site de socializare iar după ce a plătit contravaloarea telefonului, respectiv 800 de lei, a constatat că în interiorul coletului se afla o pungă de zahăr.
Poliţiştii de investigaţii criminale din Moldova-Nouă au reușit în câteva ore să identifice un tânăr în vârstă de 17 ani, din Mehedinți, bănuit de comiterea infracţiunii de înşelăciune, pe numele căruia s-a întocmit dosar penal.
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.
Cercetările sunt continuate de poliţişti pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bănuitului.
***
Pentru prevenirea infracţiunilor de înșelăciune, vă atenţionăm despre tentativele unor persoane rău intenţionate de a vă înşela, săvârşind o serie de infracţiuni prin diverse tehnici de comunicare. În situaţia în care veţi da curs acestor oferte iluzorii sau solicitări, sunteţi pasibili de prejudicii materiale. Pentru a preîntâmpina comiterea unor asemenea fapte, poliţia vă recomandă:
·                   Nu vă încredeți în necunoscuți și nu le înmânați  bani până nu faceți  propriile verificări despre aceștia.
·                   Nu acceptați imediat o propunere ce pare tentantă. Când credeți că
         ați identificat o oportunitate, documentați-vă mai întâi pentru a lua o decizie   
         corectă, în cunoştinţă de cauză.
·                   Fiți suspicioși şi vigilenți. Dacă ceva este prea frumos pentru a fi adevărat,   
probabil că vă aflați în vizorul unui infractor.


Recomandăm cetăţenilor să nu dea curs unor solicitări care se încadrează în afara legii, reamintindu-le că indivizi lipsiţi de scrupule sunt în stare să conceapă infinite tipuri de mesaje sau promisiuni, prin intermediul cărora să intre facil în posesia unor sume de bani.
În cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la faptul că sunteţi înşelaţi, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!



COMUNICAT DE PRESA 

Un comentariu: