Societatea de Binefacere 'Don Orione' a beneficiat de fonduri europene pentru implementarea proiectului 'Acces transfrontalier la sprijin în afaceri'
Prin intermediul acestui proiect, Societatea de Binefacere
'Don Orione', în colaborare cu partenerul său de proiect din Ungaria,
Camera de Comerț și
Industrie a Județului Békés, și-a propus îmbunătățirea colaborării
transfrontaliere dintre România și Ungaria prin dezvoltarea
infrastructurii de afaceri transfrontaliere. Rezultatul principal al proiectului este înființarea unui Incubator de afaceri la Oradea, destinat tinerilor întreprinzători și crearea unui Centru de afaceri la Békéscsaba. Toate aceste activități au fost susținute de către partenerii asociați, Liceul 'Don Orione', Oradea și Consiliul Local al Întreprinderilor Mici și Mijlocii Oradea (CLIMMO).
Proiectul, finanțat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria — România 2007 — 2013, a dispus de un buget total de 696.222,52 Euro, din care 439.500 euro au revenit liderului de proiect, respectiv Societatea de Binefacere 'Don Orione', iar 256.722,52 euro au revenit partenerului de proiect, Camera de Comerț și Industrie a Județului Békés. Perioada de derulare a proiectului a fost de 24 luni și s-a desfășurat începând cu 1 aprilie 2012 și se va finaliza oficial la 31 martie 2014.
Obiectivul general al proiectului a fost creșterea, într-un mod fezabil, a calității și a nivelului de sustenabilitate a mediului de afaceri transfrontalier. Obiectivele specifice au fost întărirea cooperării transfrontaliere dintre instituțiile partenere în vederea dezvoltării unui mediu de afaceri sustenabil și asigurarea instruirii în domeniul afacerilor, crearea unor baze de date pentru tinerii întreprinzători și crearea unei infrastructuri antreprenoriale practice.
Principalele activități ale proiectului au fost: construirea Incubatorului de afaceri la Oradea, amenajarea și dotarea acestuia, achiziționarea, reabilitarea, amenajarea și dotarea viitoarei clădiri a Centrului de afaceri din Békéscsaba, promovarea celor două investiții, demararea procesului de incubare, organizarea unor conferințe, întâlniri de afaceri, participarea firmelor la târguri și expoziții și organizarea unor cursuri de formare profesională. Grupul țintă al proiectului îl reprezintă tinerii antreprenori, absolvenți ai unui ciclu de învățământ care doresc să înceapă o afacere, dar și oamenii de afaceri deja consacrați. Pe lângă aceștia, comunitățile locale de afaceri din Oradea, Békéscsaba, dar și din întreaga zonă transfrontalieră, vor putea beneficia de rezultatele proiectului. Proiectul este o inițiativă de dezvoltare organizațională cu impact pe termen lung asupra unor grupuri mai largi de beneficiari la nivelul zonei transfrontaliere. Prin implementarea acestui proiect s-a urmărit creșterea calității infrastructurii de afaceri în regiunea de frontieră româno — maghiară.
Pe parcursul proiectului au fost organizate 3 întâlniri de afaceri și 3 conferințe pe tema antreprenoriatului și a afacerilor. De asemenea, a fost finanțată participarea Camerei de Comerț și Industrie a Județului Békés la 3 târguri și expoziții în România. Spațiul destinat Incubatorului de afaceri din Oradea și cursurilor de formare profesională are o suprafață de peste 870 mp., fiind dotat și mobilat complet. Până acum au fost incubate 4 firme și s-au desfășurat un mare număr de cursuri. Centrul de afaceri la Békéscsaba are o suprafață de 216 mp. și oferă servicii de consultanță în domeniul colaborării economice maghiaro — române.
Pentru mai multe informații despre proiect contactați-ne la nr. de tel. 0359/409729 sau consultați paginile de internet www.oradea.donorioneromania.ro, www.ldo.ro sau https://www.facebook.com/IncubatorAfaceri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu