Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



joi, 4 martie 2021

Un oraș inteligent răspunde provocărilor în timp real și salvează vieți, timp și bani


Orașele din România au nevoie de modernizare și adaptare la nevoile cetățenilor, care s-au schimbat foarte mult în ultima perioadă. Ultimul an, caracterizat de restricțiile cauzate de pandemie, a adus în prim plan o mai mare nevoie de conectare digitală, sănătatea, mai mult spațiu pietonal sau dedicat mobilității individuale, mai mult spațiu verde și mai puțină poluare, mai multe servicii publice digitale, mai puțină birocrație, cu sisteme care ne ajută să salvăm timp prețios.
Însă, orașele pot fi îmbunătățite când există o gândire strategică a liderilor administrativi, armonizată cu interesele cetățenilor și ale mediului de afaceri. Astfel, printr-o abordare inteligentă, orașele pot evolua în orașe mai atractive, mai locuibile și mai prietenoase cu turiștii și mediul de afaceri.

“Multe administrații locale funcționează încă după tradiționalele metode birocratice, ceea ce le face
anacronice în raport cu vremurile în care trăim și total ineficiente în relația cu cetățeanul. De aceea, speram ca toți actorii implicați în procesul de digitalizare să contribuie în mod susținut la accelerarea acestuia, în așa fel încât plimbatul hârtiilor și coada la ghiseu să devina istorie în cel mai scurt timp”, declară Marius Todor, CEO

Total Business Land, participant la eveniment.

Tehnologia poate ajuta foarte mult în găsirea soluțiilor care să răspundă mai bine așteptărilor tuturor generațiilor de rezidenți, a celor care vin în vizită dar și a oamenilor de afaceri care creează permanent valoare suplimentară. Dezvoltarea tehnologică disruptivă, viteza de aplicare în practică a noutăților, crizele sanitare sau de altă natură, migrația și alți factori obligă edilii orașelor la inovare, la fructificarea
oportunităților, evitarea pericolelor și la ajustarea corectivă a strategiilor de dezvoltare.

Despre cum vor trebui adaptate strategiile pentru dezvoltarea orașelor, care sunt principalele provocări ale administrației locale în 2021 și ce înseamnă finanțarea inteligentă a proiectelor puteți afla urmărind evenimentul online DEZVOLTAREA STRATEGICĂ PENTRU ORAȘE INTELIGENTE, joi, 11 martie, începând cu ora 14.00.
Evenimentul face parte din seria Dezbaterilor Smart City, organizate de Concord Communication, începând din 2017, pentru promovarea conceptului de orașe inteligente.

„Analizarea și promovarea soluțiilor smart city ajută administrația publică să evalueze unde se află și cum pot face mai multe lucruri bune pentru comunitățile locale.
Pornind cu proiectul pilot de la Alba Iulia, în ultimii patru ani am desfășurat o amplă campanie de conștientizare a importanței tehnologiei și folosirii ei în mod etic pentru: eficientizarea activităților, dezvoltarea locală și națională, pentru sănătate și salvarea vieților, dezvoltare economică, culturală, pentru turism, mediu, transport, energie, pentru o mai bună funcționare a administrației și alte verticale importante pentru o Românie mai bună.
Am spus mereu că românii inteligenți de pretutindeni se vor întoarce în orașe și sate inteligente în care pot rămâne conectați cu lumea întreagă, dar cu o calitate a vieții pe care poate nu o regăsesc acolo unde se află acum”, a declară Marius Bostan, antreprenor și fost Ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale, moderatorul evenimentului „Dezvoltarea strategică pentru orașe inteligente”.
Va fi o dezbatere cu persoane importante din administrația publică și din mediul privat pentru a arăta întregii țări cum se poate face administrație modernă în România. Discuțiile vor avea în vedere soluțiile care sunt la îndemâna autorităților publice locale, cum poate fi abordat procesul digitalizarii interconectate a instituțiilor publice locale, dar și importanța leadershipului instituțional și al colaborării la nivel regional între instituții. De asemenea, va fi abordat subiectul finanțării inteligente a
proiectelor, care sunt sursele de finanțare pe care administrația publică locală le poate utiliza.
Pentru a putea participa la eveniment  vă puteți înscrie la office@concordcom.ro
DESPRE ORGANIZATOR
Concord Communication este o agenție de publicitate și organizare evenimente. Pe lângă serviciile
furnizate clienților săi, a organizat și propriile evenimente, multe dintre acestea fiind sub
denumirea Dezbaterile Smart City 2017-2020, începând din anul 2017. Până acum au fost organizate 11
ediții în orașele: București, Alba Iulia, Iași, Brașov și Călărăși.  Anul trecut a organizat, în mediul online, un maraton de 5 zile a evenimentului Smart Cities Days.
Evenimentele organizate pot fi văzute Aici
Concord Communication a editat  Ghidul Solutiilor Smart City, în 2018 și 2019, 2020 împreună cu
Revista Newsweek România, un supliment anual, unde au fost înglobate soluții smart city oferite de
furnizori privați și nevoile orașelor din România. Ghidul a fost transmis, de fiecare dată, primăriilor a 300 de orașe din România și a fost distribuit în 6000 de exemplare cu Revista Newsweek, pe rețeaua lor de distribuție a presei. A realizat 12  emisiuni video Smart City – difuzate săptămânal pe Realitatea TV, în perioada 2018-2019. Emisiunile si alte interviuri de la Dezbaterile Smart City pot fi găsite
aici: http://bit.ly/2TLj08f





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu