Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



luni, 23 aprilie 2018

Curs de producţie sunet pentru nevăzători

  

Studiourile SFERA organizează, în premieră în România, cursuri de producţie sunet special concepute pentru persoanele cu dizabilităţi de vedere. Cursurile vor fi susţinute de profesionişti în domeniu, care au lucrat anul trecut cu nevăzători în proiectul „Radioul – o meserie pentru nevăzători” realizat de Asociaţia Nevăzătorilor din România.

           Pe tot parcursul verii, începând cu 1 iunie, în serii de câte 10 zile, doritorii vor putea frecventa cursurile în str. Traian nr. 150 din Bucureşti.
           Prima parte a cursului va cuprinde noţiuni teoretice (de 50 minute) iar a doua parte (de 90 de minute) va consta în pratica pe următoarele echipamente specifice: DAW (digital audio workstation), ProTools 2018, mixer analogic Mackie 32.8, placă de sunet Focusrite Clarett2Pre/Saffire Pro26, preamplificator Ultragain Pro, procesor outboard de dinamică Multicom Pro XL, microfoane: AKG C4000B, RODE NT1A, Sennheiser e906, e965, MD 431, SHURE KSM9, monitoare de studio Behringer Truth B2031, şi computer Apple iMac
           În cadrul capitolului teoretic vor fi aprofundate noţiuni despre: tipuri de microfoane, tipuri de cabluri şi preamplificatoare, plăci de sunet, conversie AD/DA (analog-digital/digital-analog), medii de ascultare, boxe, calibrare, tehnici de înregistrare, principii de editare audio, tehnici de mixaj audio şi masterizare.
           Partea practică a cursului va consta în: comparaţie prin ascultare între microfoane, folosind diverse surse sonore, stabilirea traseelor audio, setări pentru interfeţe audio, niveluri de înregistrare, monitorizare, imprimare de voce/intstrument, editare VoiceOver, editare Background, procesoare audio (egalizare, dinamică, modulaţie), finalizare, masterizare de broadcast, standarde de export.
           Preţul cursului este de 1.170 lei / persoană. Suma reprezintă jumătate din costul real al cursului, cealaltă jumătate fiind acoperită de Studiourile SFERA şi echipa de instructori.
           Doritorii se pot înscrie şi pot obţine mai multe informaţii la numărul de telefon 0726.085.407.
           Activitatea domnului Tică Alexe, managerul studiourilor, este bine cunoscută în comunitatea nevăzătorilor datorită profesionalismului desăvârşit cu care a susţinut anul trecut cursul de radio pentru nevăzători. Ideea de a dezvolta un astfel de curs a izvorât din descoperirea talentului auditiv deosebit pe care persoanele cu dizabilitate vizuală îl dezvoltă şi din posibilitatea de a practica cu succes această meserie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu