Proiectul implică un număr de 800 de persoane din mediul rural — regiunea Nord-Vest și Centru — care vor beneficia de consiliere profesională, măsuri active de ocupare și dezvoltarea sau recunoașterea competențelor profesionale.
Dezvoltarea competențelor profesionale și sociale este un obiectiv important al proiectului regăsindu-se în activitățile de formare profesională continua, în evaluarea și certificarea de competențe precum și în asistența privind dezvoltarea unor afaceri.
Mediul rural este unul de regulă vitregit de acțiuni eficiente de formare și dezvoltare a competențelor datorită accesibilității reduse dar, însă prin fondurile structurale și în special prin Fondul Social European populația interesată din aceste zone poate beneficia de un transfer de competențe și cunoaștere foarte valoros.
CCI BN pregătește în prezent doua serii de cursuri care se vor organiza la Rodna în perioada imediat următoare. Ne referim la cursuri certificate în domeniile: 'Vânzător' și 'Comunicare în limba engleză'.
Cursul 'Vânzător' (nivel inițiere) cu o durata de 24 ore se adresează unor persoane care au un nivel de pregătire redus și va susține participanții în dezvoltarea abilităților și cunoștințelor privind: aplicarea normelor sanitar veterinare, prezentarea produselor și serviciilor aferente vânzării, realizarea vânzării precum și întocmirea situației vânzării și raportarea acesteia. Cursanții vor beneficia de serviciile unui lector experimentat, de materiale de formare și de o subvenție corespunzătoare numărului de ore. După finalizarea cursurilor pentru cei care se gândesc să inițieze o afacere proprie va exista oportunitatea de a participa la seminarii pe teme antreprenoriale susținute de oameni cu mare experiența în domeniu.
Cursul 'Comunicare în limba engleză' (nivel inițiere) are o durată de 52 ore și oferă participanților posibilitatea să își formeze sau să își îmbunătățească capacitatea de comunicare în limba engleza, oral și în scris. Orele sunt interactive, iar abordarea moderna și profesionistă. Cursanții sunt puși în fața unor situații asemănătoare celor din viața reală prin exerciții de comunicare, simulări și jocuri de rol, stimulându-se învățarea activă a deprinderilor de limbă necesare pentru a comunica eficient în orice situații, profesionale sau personale. Cursul urmărește dezvoltarea celor cinci competențe fundamentale în folosirea unei limbi străine: înțelegerea limbii vorbite, exprimarea orala, înțelegerea limbii scrise, redactarea corecta a unui text scris și interacțiunea în conversație.
Participarea la ambele cursuri este gratuită pentru persoanele aflate în categoriile de grup țintă ale proiectului. Mai mult, fiecare cursant poate primi o subvenție corespunzătoare numărului de ore aferente programului de formare și în baza unui regulament de plată a acesteia.
Persoanele care doresc să se înscrie sau să obțină informații suplimentare ne pot contacta la Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, str. Petre Ispirescu, nr.15.A, tel./fax: 0263-230640, 210039, e-mail: bancomate@cciabn.ro, site: http://cciabn.ro/bancomate, persoană de contact: Iulia Szekeres — Expert Formare Profesională Continuă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu