Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



duminică, 2 februarie 2014

Campania Națională Zilele V - Protejează-ți feminitatea!

Campania Națională Zilele V - Protejează-ți feminitatea!
Societatea Română de Ultrasonografie în Obstetrică și Ginecologie susține începand cu luna februarie 2014, campania de informare, educație și comunicare medicală privind sănătatea femeii: Zilele V — Protejează-ți feminitatea! campanie națională ce va cuprinde pe lângă informare/educație medicală, consult ginecologic de rutină și diagnostic gratuit pentru depistarea și tratarea infecțiilor vaginale.
Începând cu luna februarie 2014, în 23 clinici medicale din 16 orașe: București, Brașov, Constanța, Craiova, Focșani, Iași,
Suceava, Bacău, Satu Mare, Timișoara, Pitești, Oradea, Cluj Napoca, Ploiești, Târgoviște și Arad, medicii ginecologi vor oferi sesiuni de informare medicală privind sănătatea femeii, consultații ginecologice de rutină și diagnostic gratuit pentru depistarea și tratarea corectă a infecțiilor vaginale.
'Automedicația este o problemă de sănătate publică în România. Importanța unui consult medical și riscurile automedicației nu sunt conștientizate de mare parte dintre paciente și, de cele mai multe ori, sănătatea devine o prioritate doar atunci când este amenințată. Consultația ginecologică de rutină, însoțită de cele mai multe ori de o ecografie transvaginală, este recomandată periodic, cel puțin de două ori pe an la persoanele tinere, active sexual și o dată pe an pentru femeile aflate la menopauză.' spune Prof. Dr. Radu Vlădăreanu, Președintele Societății Române de Ultrasonografie în Obstetrică și Ginecologie, Director Departament de Obstetrică și Ginecologie UMF ?'Carol Davila'', București.
'În România, din cauza accesului dificil la informații de calitate, a comunicării greoaie medic-pacientă și a automedicației, situația este alarmantă. De cele mai multe ori, medicamentele administrate nu sunt de fapt cele indicate și nu numai că nu vor avea efect în ameliorarea simptomelor, pot chiar să le agraveze și să determine efecte nefavorabile.' adaugă Prof. Dr. Radu Vlădăreanu.
Campania este una de informare medicală privind sănătatea femeii, dar și de screening privind infecțiile vaginale, deoarece se estimează că, la un moment dat, până la 78% dintre femei vor avea o floră vaginală dezechilibrată, deși nu prezintă simptomele clasice, iar cazurile de infecții vaginale rămân nediagnosticate și există foarte multe femei care preferă să se trateze singure, în loc să meargă la medic.
Despre infecțiile vaginale
La nivel mondial, pe an sunt raportate aproximativ 5-10 milioane de vizite la medicul ginecolog, cele mai multe fiind asociate cu vaginite (infecții genitale inferioare). Vaginitele infecțioase sunt infecții vaginale asociate cu un agent patogen străin și se împart în : vaginite micotice (numite micoze vaginale sau vaginite fungice), vaginite bacteriene, vaginite mixte (micotică + bacteriană) și infecții cu transmitere sexuală. Dintre acestea, un procent important (24,6 %) îl reprezintă infecțiile mixte.
Dintre infecțiile cu transmitere sexuală, subliniem infecția cu tricomonas vaginalis care necesită tratament oral la care se poate adăuga tratament vaginal, dacă infecția este determinată de tricomonas vaginalis în asociere cu alți germeni patogeni și necesită și tratamentul partenerului. Pentru celelalte tipuri de infecții vaginale se preferă tratamentul pe cale vaginală.
Vaginitele duc la alterarea calității vieții și au un risc crescut de recăderi și recidive. Prezintă un tablou deseori acut, sever (cu inflamație locală), leucoree (scurgeri vaginale), prurit, iritație, disconfort, furnicături, durere, senzații de arsură, disurie (arsuri micționale) și dispareunie (durere în timpul raporturilor sexuale). De aceea, în cazul apariției simptomelor de infecție vaginală este foarte importantă programarea de urgență a unui consult medical în cel mult 1 săptămână de la apariția simptomatologiei. De asemenea, un tratament corect este esențial pentru vindecare și prevenirea recurenței.
'Un diagnostic corect, urmat de un tratament polivalent, corect condus, în paralel cu explicarea clară a regulilor privind schema de tratament, au consecințe favorabile pe termen lung, eliminând astfel riscul de recăderi și recurențe pentru orice tip de infecție vaginală. Numai cadrele medicale pot diagnostica și trata corect o infecție vaginală, deoarece numai medicul poate pune diagnosticul de infecție vaginală și a tipului de infecție, pe baza istoricului medical și al examenului vaginal.' adaugă Prof. Dr. Radu Vlădăreanu.
La ce ne expunem?
Studii recente au arătat că infecțiile vaginale lăsate netratate sau automedicația duc la complicații, pe lângă creșterea potențialului de reinfecție și recăderi. Infecțiile vaginale cresc vulnerabilitatea la infecții și, eventual, cervicită (termen care include toate inflamațiile colului uterin), infertilitate dar și disconfort zilnic, persistent, infecții superficiale ale pielii și lista poate continuă.
Amintește-ți că sănătatea este o prioritate,
înscrie-te în Campania Națională Zilele V — Potejează-ți feminitatea!
Consultațiile gratuite se fac doar pe bază de programare telefonică.
Bucuresti Centrul Medical Academica http://www.academica-medical.ro/
Bucuresti Donna Medical Center http://www.donna-medicalcenter.ro/
Arad Centrul Medical Laser-System http://www.lasersystem.ro/
Bacau Clinica Palade http://www.clinicapalade.ro/
Brasov MedLife Maternitatea Eva http://www.medlife-eva.ro/
Cluj Napoca Centrul Medical Transilvania http://www.cmtransilvania.ro/
Constanta Euromaterna http://www.euromaterna.ro/
Craiova Maternitatea Madonna Maria http://www.maternitateamadonna.ro/
Focsani Iunona Med
Iasi Omini Clinic http://www.ominiclinic.ro/
Iasi Prolife Clinics http://www.prolifeclinics.ro/
Iasi Centrul Medical Medis http://www.centrulmedis.ro/
Oradea Spitalul Pelican http://www.spitalpelican.ro/
Pitesti Centrul Medical Dr. Luca http://www.drluca.ro/
Ploiesti Spital Lotus http://www.spital-lotus.ro/
Ploiesti Spitalul de Obstetrica Ginecologie Ploiesti http://www.maternitate-ploiesti.ro/
Satu Mare Clinica Gynoprax http://www.gynoprax.ro/
Suceava Centrul Medical Bucovina http://www.arcadiamedical.ro/contact/administratie/
Targoviste Promed System http://www.clinica-promed.ro/
Timisoara Clinica Medicala Progyn http://www.progyn.ro/
Timisoara Centrul Medical Al Jobory http://www.dr.aljobory-medicalcenter.ro/ro/contact-ro
Timisoara Clinica Medicala Gyniclinique http://gyniclinique.ro/

Comunicat de presă 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu