Astfel, medicii recomandă ca:
- trecerea de
la alimentaţia de post la cea obişnuită să se facă treptat.
o Consumul de
alimente tradiţionale pe bază de miel trebuie să fie moderat, mai ales pentru
persoanele care au ţinut post. Reluarea unei alimentaţii bogate în grăsimi,
produse din carne tocată sau prăjeli poate cauza de cele mai multe ori probleme
digestive. Această alimentaţie trebuie evitată, pe cât posibil, şi de
persoanele care suferă de afecţiuni digestive, respectiv gastrită sau ulcer,
afecţiuni hepatice sau pancreatice.
o Recomandările
medicilor se îndreaptă, în special, către persoanele cu diferite afecțiuni.
Astfel, bolnavii care suferă de diabet nu trebuie să întrerupă tratamentul
indicat, iar printre alimentele pe care ar trebui să le ocolească cei care au
probleme cu inimă se numără cele bogate în grăsimi și sare.
- preparatele
din carne de miel, precum și carnea de miel să fie achiziţionate de la
comercianţi autorizaţi care pot certifica controlul sanitar-veterinar al
produselor.
- alimentaţia
să fie diversificată şi să cuprindă, în principal, cereale, legume, fructe şi
produse lactate.
- să fie evitat
consumul excesiv de alcool şi a exceselor alimentare.
Comunicat de presă
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu