În perioada 16-24 septembrie 2014, a avut loc caravana de informare a campaniei de comunicare „004 Mediu. Misiune în spațiul verde”. Echipa proiectului „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin”, implementat de Consiliul Judeţean Caraş-Severin, a trecut prin 26 de localităţi ale judeţului.
Acţiunea a avut în prim plan pregătirea populaţiei pentru activităţile specifice care urmează să aibă loc în proiect şi informarea publicului cu privire la noul sistem de gestionare a deşeurilor în judeţ. Caravana „004 Mediu. Misiune în spațiul verde”, care a început pe 16 septembrie, a trecut prin 26 de localităţi: Băile Herculane,Caransebeş, Buchin, Bucoşniţa, Slatina Timiş, Armeniş, Teregova, Oţelul Roşu, Glimboca, Marga, Băuţar, Reşiţa, Lupac, Caraşova, Bocşa, Ocna de Fier, Anina, Oraviţa, Ciclova Română, Bozovici, Lăpuşnicu Mare, Moldova Nouă, Pojejena, Mehadia și Iablaniţa, oprindu-se miercuri, 24 septembrie, în Dalboşeţ.
În fiecare localitate, echipa caravanei a explicat pe înţelesul tuturor noile reguli de depozitare a deşeurilor şi a informat populația asupra faptului că prin proiect vor fi distribuite containere pentru diferitele categorii de deșeuri. Au fost organizate concursuri şi au fost împărţite populaţiei şi autorităţilor locale materiale de informare şi promoţionale (afişe, pliante, broşuri, pixuri, tricouri şi calendare). Reprezentanţii proiectului au fost primiţi de locuitori cu interes şi deschidere, iar copiii au fost cei mai activi actori în concursul cu deşeuri, primind cu bucurie cadourile primite. Pe pagina facebook a proiectului, www.facebook.com/004mediu, sunt postate fotografii din toate localităţile pe care le-am vizitat, iar pe site-ul proiectului, www.004mediu.cjcs.ro, în secţiunea Comunicare, va fi prezentată o galerie foto care va ilustra itinerariul caravanei „004 Mediu. Misiune în spațiul verde”.
„Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Caraş-Severin” este un amplu demers derulat pe o perioadă de 44 de luni, prin care va fi realizat un centru de management integrat al deşeurilor (depozit central ecologic de deşeuri, staţie de sortare şi staţie de tratare mecano-biologică simplă la Lupac) şi vor fi construite trei staţii de transfer la Pojejena, Bozovici şi Oţelu Roşu. De asemenea, vor fi construite drumurile de acces pentru depozitul central şi pentru staţiile de transfer și vor fi achiziţionate echipamente pentru colectarea selectivă a deşeurilor.
Proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Sectorial „Mediu” (POS Mediu) – Axa Prioritară 2, Domeniul Major de Intervenție 1 „Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deşeurilor şi reabilitarea siturilor istorice contaminate”. Proiectul are o valoare totală de 186.398.069 lei (fără TVA).
Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact este dl Victor Naidan, manager proiect, telefon: 0255-224.920, fax: 0255-227.045, e-mail: naidan.victor@cjcs.ro.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu