Asociația de Planificare Familială din România (APFR) se alătură campaniei 'Planifică Neprevăzutul!' Membri asociației contribuie la diseminarea mesajelor campaniei, atât în mediul rural, cât și în cel urban. Pe www.planificaneprevazutul.ro, pot fi găsite adresele tuturor cabinetelor de planificare familială din țară din rețeaua Ministerului Sănătății. La aceste cabinete poate apela orice persoană, fără bilet de trimitere, iar consultațiile sunt gratuite.
'Zilnic, în cabinetele de planificare din toată țară intră zeci de oameni în căutarea unor răspunsuri privind viața sexuală, contracepția și, în general, sănătatea reproducerii. Sperăm ca prin această campanie să ajungem la un număr și mai mare de oameni care au nevoie de ajutorul nostru. Pentru fiecare există o metodă contraceptivă potrivită și sigură, iar opțiunile trebuie analizate cu ajutorul specialiștilor', declară Cristiana Bîrlădeanu, Președinte al Asociației de Planificare Familială din România.
'Numărul sarcinilor nedorite este încă foarte ridicat în România, cu o incidență alarmantă în rândul tinerelor. Pentru evitarea acestor situații, este necesară utilizarea unei metode contraceptive eficiente. Campania Planifică Neprevăzutul! și-a propus să îi ajute pe cei care sunt preocupați să aibă o viață sexuală sănătoasă cu informații și, mai mult, cu consiliere personalizată. Pentru a fi oricând la îndemâna celor care au nevoie de noi, www.planificaneprevazutul.ro poate fi accesat acum și de pe orice tabletă sau telefon care dispune de conexiune la internet ', adaugă Dr. Borbala Koo, Director Executiv, SECS.
Pe www.planificaneprevazutul.ro, vizitatorii pot intra în direct cu medicul specialist prin intermediul webinariilor desfășurate de două ori pe lună. De asemenea, oricine poate adresa întrebări la doctorul@planificaneprevazutul.ro, iar specialistul Planifică Neprevăzutul! răspunde fiecărui e-mail în parte.
'Numărul impresionant al celor care ne-au adresat întrebări în cadrul webinariilor sau pe e-mail ne-a dat dimensiunea reală a nevoii de informare a oamenilor. Suntem aici să vorbim deschis despre anticoncepționale, beneficiile non-contraceptive ale acestora, contracepția de urgență și alte metode potrivite pentru fiecare etapă a vieții sexuale și pentru fiecare situație', spune Dr. Mirela Popa, medic primar obstetrică-ginecologie, MedLife.
Campania își dorește să depășească granițele actuale, prin derularea de noi acțiuni de informare și educare a publicului. Lansată în octombrie 2013, 'Planifică Neprevăzutul!' este o campanie de informare și educare a publicului în ceea ce privește contracepția și contracepția de urgență. Utilizate corect contraceptivele moderne au o eficiență foarte mare, unele chiar de 99,7%. Pentru orice contact sexual neprotejat, administrarea contracepției de urgență în maximum 72 de ore poate preveni apariția unei sarcini nedorite.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu