Pe parcursul acestui sfârșit de săptămână, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “SEMENIC” al județului Caraș-Severin au desfășurat 40 de misiuni în zona de competență.
Incendii
Sâmbătă, în jurul orei 15:45, pompierii orăvițeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei gospodării de pe strada Simion Mangiuca, din orașul Oravița. În urma incendiului a ars funinginea din interiorul coșului de fum, iar cauza probabilă de producere a fost stabilită ca fiind coșul de fum necurățat de funingine. Reamintim cetățenilor că verificarea, curățarea și repararea coșurilor de fum se efectuează cel puțin o dată pe an, de către o persoană autorizată.
Tot sâmbătă, în jurul orei 19:30, pompierii reșițeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu la un apartament de pe Calea Timișoarei, din municipiul Reșița, provocat, cel mai probabil, de un aparat de gătit lăsat nesupravegheat. Pompierii au lichidat incendiul în scurt timp de la sosire, intervenția promptă a acestora reducând la minimum pagubele produse, fiind afectate aragazul și zugrăveala din jurul acestuia. Din fericire, evenimentul nu s-a soldat cu victime.
Pentru înlăturarea unor astfel de riscuri, pompierii cărășeni recomandă respectarea următoarelor măsuri de prevenire a incendiilor:
nu lăsaţi mâncarea pe foc, nesupravegheată;
după ce aţi terminat de gătit asiguraţi-vă că aţi oprit cuptorul, aragazul și butelia;
curăţaţi şi îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturile de mâncare de pe aragazurile, plitele şi grătarele din bucătărie, deoarece acestea pot lua foc uşor;
nu lăsaţi copiii singuri în bucătărie. Păstraţi chibriturile şi brichetele acolo unde aceștia nu pot ajunge şi amplasaţi un dispozitiv de siguranţă la uşa de la cuptor.
Misiuni de prim ajutor
În perioada de referinţă, s-au înregistrat 34 de intervenţii pentru acordarea primului ajutor calificat, precum și alte situații din categoria asistență persoane.
Alte misiuni
Pompierii militari au desfășurat misiuni de recunoaștere în teren și instruire, precum și alte misiuni în sprijinul comunităților.
În continuare, pompierii militari cărăşeni rămân la datorie, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea de ajutor persoanelor aflate în dificultate.
Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu