Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



miercuri, 9 septembrie 2020

Comunicat de presă - Consiliul Județean Caraș-Severin

Referitor la afirmațiile apărute în social media și preluate de mai multe publicații on-line, vă remitem punctul de vedere al Consiliului Județean Caraș-Severin cu privire la cele enunțate:

1.     Sunt 7 membrii în Comisia de selecție a ofertelor culturale, domnul consilier județean Nicolae Grindeanu este președintele acesteia, iar condițiile de acordare a finanțării sunt parte a unui regulament aplicabil tuturor solicitanților. Un dosar incomplet este respins, iar o excepție în acest caz, chiar dacă este vorba de Fundația Culturală Jazz Banat, reprezentată prin domnul Marius Giura, ar fi însemnat o încălcare a legii. 

2.      Asocierea, din 2014, a Consiliului Județean Caraș-Severin cu SC Nordica Turism SRL a avut drept scop dezvoltarea turismului și a activităților de agrement în zona Muntele Mic, instituția județeană asumându-și finanțarea pentru îndeplinirea a două obiective. Este vorba de: realizarea racordului electric la punctul de transformare de pe Muntele Mic , estimată la valoarea de 88.000 euro, fără TVA și realizarea unei parcări pe marginea drumului existent și efectuarea de operațiuni de întreținere a drumului, cu o valoare estimată de 10.000 euro, fără TVA.

Valoarea totală, estimată, a obiectivelor asumate de către Consiliul Județean Caraș-Severin a fost de 98.000 euro, fără TVA și nu reprezintă o datorie către partenerul SC Nordica Turism SRL.

Consiliul Județean Caraș-Severin, prin Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat Caraș-Severin, a decontat, în 2016, valoarea de 110.806,46 lei, TVA inclus, reprezentând contravaloarea facturii emise de SC Nordica Turism SRL pentru realizarea racordului electric. Racordul electric a fost efectuat în baza unui contract încheiat între E-Distribuție Banat SA și SC Nordica Turism SRL. În acest sens, obligația ce revenea Consiliului Județean Caraș-Severin de a asigura racordul electric a fost îndeplinită integral.

Amenajarea parcării ”La stână” s-a făcut, prin grija Direcției de Drumuri Județene Caraș-Severin, în anul 2018. Valoarea lucrărilor de amenajare a fost de 45.767,40 lei, TVA inclus, obiectivul fiind finalizat. De asemenea, DDJ Caraș-Severin a executat și lucrări de întreținere curentă și comună pe DJ 608A, tronsonul Telescaun – Muntele Mic.

În sensul celor de mai sus, Consiliul Județean Caraș-Severin și-a îndeplinit în mod corespunzător obligațiile asumate prin contract, iar Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin efectuează, permanent, lucrări curente de întreținere a infrastructurii rutiere de acces şi servicii de deszăpezire, pentru a se asigura condițiile corespunzătoare de trafic în zonă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu