UVT anunţă deschiderea perioadei de înscrieri pentru noul program de studii postuniversitare, în premieră naţională, înscris domeniului de avangardă "Antreprenoriat în Blockchain"
Antreprenorul Mihai Alisie, cofondator al proiectului Ethereum, va susţine unul dintre modulele programului
Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) anunţă deschiderea perioadei de înscrieri pentru noul program de studii postuniversitare "Antreprenoriat în blockchain".
Domeniul ales, dar şi valoarea mentorilor şi a lectorilor care vor susţine disciplinele incluse în cadrul acestui nou program, poziţionează UVT în avangarda universităţilor europene care introduc domeniul Blockchain în aria curriculară şi între preocupările de cercetare avansată pe care le dezvoltă.
Înscrierile vor avea loc online, în perioada 12 octombrie - 28 octombrie pe site-ul admitere.uvt.ro, în secţiunea dedicată programului Antreprenoriat în blockchain, iar admiterea va avea loc în intervalul 29 - 30 octombrie 2020.
Cursul se adresează atât celor interesaţi de dezvoltarea unei cariere în domeniul blockchain, cât şi pentru entuziaştii dornici să obţină mai multe informaţii despre o piaţă care a cunoscut în ultima perioadă o dezvoltare explozivă, atât din punct de vedere al cotei de piaţă în cazul criptomonedelor, cât şi din punct de vedere tehnologic şi al potenţialului în diverse domenii industriale.
Programul postuniversitar "Antreprenoriat în Blockchain" este gestionat de către Facultatea de Matematică şi Informatică din UVT, în cadrul căreia se află un grup de cercetare interdisciplinară în Blockchain şi programare a Criptomonedelor.
Coordonatori ai grupului sunt Prof. dr. Viorel Negru şi Lector dr. Ciprian Pungilă, iar direcţiile curente de cercetare ale grupului includ numeroase aspecte ale calculului de înaltă performanţă în sisteme distribuite de tip blockchain.
Noul program de studii postuniversitare beneficiază, pe lângă implicarea universitarilor din cadrul UVT (FMI şi FEAA), de aportul unor specialişti de prestigiu timişoreni, din cadrul UPT şi UIST, precum şi de invitaţi din ţară şi din Europa, care vor reprezenta, cu siguranţă, argumente convingătoare pentru toţi cei interesaţi de consolidarea cunoştinţelor teoretice şi practice despre tehnologiile Blockchain.
Printre mentorii invitaţi, care vor conduce activităţile didactice şi aplicative, se află şi un adevărat "star" internaţional al tranzacţiilor cu criptomonede, antreprenorul Mihai Alisie, cofondator al proiectului Ethereum, al doilea cel mai mare proiect din piaţa criptomonedelor din lume. Anul trecut, Mihai Alisie a fost prezent la UVT, când a conferenţiat în cadrul Workshop-ului Blockchain - Inovaţie şi aplicabilitate în Business.
Alături de acesta, vor susţine module de curs şi seminarii, ori activităţi de proiecte aplicative, cadre universitare şi profesionişti binecunoscuţi, dintre care amintim: viceguvernatorul BNR, prof. dr. Leonardo Badea, managerul Armand Doru Domuţa, antreprenor Restart Energy Timişoara; cercetătorii universitari: prof. dr. Carmen Holotescu (UIST), prof. dr. Valentin Munteanu (UVT), prof. dr. Bogdan Dima (UVT), lector dr. Ciprian Pungilă (UVT), lector dr. Răzvan Bogdan (UPT) şi lector dr. Cristian Cira (UVT).
Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, apreciază despre noul curs postuniversitar: "UVT oferă unui segment de cursanţi foarte specializat oportunitatea de a aprofunda domeniul tehnologiilor Blockchain. În ultimele luni, de când am lansat primul anunţ despre programul postuniversitar de Antreprenoriat în Blockchain, mulţi specialişti ai domeniului finanţelor de vârf şi informaţicii economice şi-au exprimat interesul faţă de program. Îi aşteptăm la înscrieri, în UVT vor găsi cele mai bune condiţii pentru o specializare de performanţă la nivel european".
Planul de învăţământ al programului propus include discipline fundamentale şi opţionale, printre care se află cursurile de
- "Fundamente tehnice blockchain în sistemele descentralizate şi bazate pe permisiuni",
- "Programarea aplicaţiilor pe diferite platforme blockchain",
- "Oportunităţi antreprenoriale în blockchain",
- "Modele descentralizate în economie şi societate",
- "Aplicaţii Blockchain în domeniul financiar" sau
- "Aplicaţii Blockchain în energie",
- "Aplicaţii Blochchain în educaţie" şi
- "Aplicaţii pentru lanţuri de distribuţie".
Oferta pentru cursurile opţionale urmează să fie şi mai diversificată, iar programul de studii se va desfăşura pe durata a 12 săptămâni (10 săptămâni de cursuri, 2 săptămâni de pregătire a proiectului final), pentru 2020 - 2021 programul urmând să funcţioneze în format online.
Programul propus presupune activităţi cu o durată de câte 2 ore în zilele lucrătoare şi de 5 ore în zilele de sâmbătă, cu asistenţă online zilnică a cursanţilor realizată de către mentori.
Cursanţii vor fi selectaţi printr-o etapă de admitere în cadrul programului (probă de tip interviu), iar la final vor susţine un examen (proiect practic), evaluat de comisia de finalizare a programului.
Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu