Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



duminică, 27 septembrie 2020

Alegeri locale 2020. Incidente electorale în judeţul Caraș - Severin

 
Declarație de presă alegeri locale, ora 17.00

Vă mulțumim pentru prezența la această declarație de presă referitoare la misiunile desfășurate de efectivele MAI de la nivelul județului nostru și la modul de soluționare al sesizărilor de incidente electorale, aflate în competența ministerului, înregistrate până în prezent. 

Pentru început, vreau să precizez că până la această oră procesul electoral s-a desfășurat fără producerea unor incidente deosebite de ordine publică.

La nivelul județului Caraș-Severin au fost înregistrate 3 dosare penale și au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, ca urmare a unor sesizări privind nerespectarea legislației electorale, precum și a altor acte normative în context electoral. 

În sensul celor de mai sus exemplificăm:
*Astăzi, 27 septembrie, Poliția Orașului Bocșa a fost sesizată prin apel 112 cu privire la faptul că la 2  secții de votare din comuna Dognecea, un număr mare de votanți intră în cabina de vot cu însoțitor.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că mai mulți alegători ar fi solicitat însoțitori in cabina de vot pentru a-și exercita dreptul la vot.
Au fost identificate 5 persoane, bănuite că în mod repetat ar fi însoțit alegătorii respectivi în cabina de vot, cu permisiunea președinților secțiilor de votare.
Polițiștii, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița, au întocmit acte premergătoare și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de coruperea alegătorilor.

* Astăzi, 27 septembrie, Poliția orașului Moldova Nouă a fost sesizată despre faptul că un bărbat a fost agresat fizic de către un alt bărbat, în fața unei secții de votare din oraș.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că în urma unui conflict spontan izbucnit între cele 2 persoane, în fața unei secții de votare, bărbatul de 43 de ani l-ar fi agresat fizic pe cel de 44 de ani. 
Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova Nouă, pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe.

La o secție de votare din Caransebeș, un bărbat și-a fotografiat buletinul de vot cu telefonul în timp ce se afla in cabina de vot, fapt pentru care a fost sancționat contravențional conform Legii nr.115 din 2015, cu amendă de 1.400 de lei.

Astăzi, Postul de poliție Teregova a fost sesizat de către reprezentantul unui partid politic despre faptul că se continuă campania electorală în mediul online. În urma verificărilor efectuate, un bărbat de 46 de ani din localitate, candidat la Consiliul Local a fost sancționat contravențional cu amendă de 1400 de lei în conformitate cu prevederile Legii nr.115 din 2015, pentru faptul că a postat public pe retea de socializare materiale cu conținut electoral.

Până la această oră, au fost primite 69 de notificări prin SIMPV - Sistemul Integrat de Monitorizare a Prezentei la Vot, majoritatea privind neînscrierea pe listele electorale permanente a unor cetățeni, toate cele 69 de notificări fiind infirmate.

La nivelul întregului județ au fost depuse 3.500 de cereri de vot prin intermediul urnei speciale, iar până în acest moment, conform informațiilor publicate de Autoritatea Electorală Permanentă, 1063 de persoane au votat deja prin intermediul urnei speciale, activitatea continuându-se până la închiderea urnelor.

La nivelul județului Caraș-Severin au fost constituite 23 de zone speciale de siguranță de siguranță publică și zone de risc, între care în localitățile Zorlențu Mare, Dognecea și Moldova Nouă, localități în care au fost înregistrate evenimente în timpul campaniei electorale.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne din județul Caraș-Severin rămân la datorie pe toată perioada desfășurării procesului electoral pentru a verifica punctual, cu celeritate, orice sesizare privind încălcarea legii și pentru a stabili existența aspectelor semnalate. Acolo unde o situație o va impune, vor fi luate toate măsurile prevăzute de lege.

Vă asigurăm că efectivele MAI din județul Caraș-Severin vor acționa, ca întotdeauna, cu echidistanță, fermitate și profesionalism!

Următoarea declarație de presă va avea loc la ora 18.30, în localitatea Zorlențu Mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu