Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



joi, 28 septembrie 2017

Univibes 2017, primul mare party al începutului de an universitar. Toți timișorenii sunt invitați să participe

OSUT și UVT propun studenților și timișorenilor o mare petrecere, Univibes 2017. Universitatea de Vest din Timișoara marchează începutul de an universitar într-un mod inedit, cu o mare petrecere dedicată atât studenților, cât și tuturor timișorenilor. Univibes este singurul festival de acest gen din România, evenimentele având loc în spațiile interioare și exterioare ale Universității. Pe cele patru scene vor performa artiști de diferite genuri muzicale din lumea muzicii locale și internaționale. Anul acesta, accesul va fi liber pentru toată lumea.


Le-am pregătit studenților un început de an universitar plăcut, pe care să-l marcheze împreună cu întreaga comunitate timișoreană. Este ediția a doua a evenimentului, planul nostru fiind să-l transformăm într-o tradiție. Festivalul vine la finalul ‹‹Săptămânii de inițiere››, un alt program dedicat studenților, gândit în așa fel încât să le insufle tinerilor valorile noastre și simțul de apartenență la o comunitate puternică”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Vedetele festivalului vor fi Mahmut Orhan, Mihail, Golan și ROA.


DJ-ul turc Mahmut Orhan este cunoscut în special pentru hit-ul „Feel”, interpretată cu cântăreața invitată Sena Sener, o melodie care a adunat un fenomenal număr de 240 de milioane de vizualizări pe Youtube și a fost de neocolit pentru radio-urile de muzică dance din toată Europa. Pe lângă acesta, Mahmut Orhan a cunoscut însă și multe alte succese, precum „Save Me” sau remixul la coloana sonoră a serialului „Game of Thrones”.

Mihail este produsul cel mai de succes al pop-ului alternativ românesc din ultimii ani. Nici o altă piesă nu a avut atât succes în acest gen în ultimii ca și „Mă ucide ea”. Hitul lui cel mai recent este „Who are you.” Mihail a câștigat și premiul Best Male Voice - Radio România, în 2016.

Golan e o formație eclectică, alternativă, care combină instrumente live, sampling și DJ pentru a aduce un sunet proaspăt și o abordare umană muzicii electronice. Formația care a cântat și în deschiderea lui Róisín Murphy și Parov Stelar și a avut la București un show simfonic cu 40.000 de spectatori, vine la Timișoara cu un nou spectacol de lumini extrem de impresionant și inovator.
ROA (Rise of Artificial) este recunoscută pentru hit-urile „Ne place” și „Daia”. Vara aceasta, trioul bucureștean a dominat radio-urile de alternative cu „Flow de vară”.




Programul evenimentului:
Main-stage (Parcarea UVT în fața Bibliotecii Central Universitare):
19:30 The Different Class
20:30 ROA
21:45 Mihail
22:45 Golan
0:00 Mahmut Orhan

Electronic Music Stage (Parcarea Facultății de Educație Fizică și Sport):
18:00 Mi-tzu
19:30 Angel
21:00 MP aka Mihai Popescu
23:00 Miss I
1:00 Mihai Pol

Chill-Out Stage (Curte interioară UVT):
18:00 Genmaica Soundsystem

Scena alternative (La Căpițe):
20:00 Sweet Wednesday
21:00 Marion Krautner
22:15 Silviu Gherman și Mes Quins
23:30 Colin Klix

Evenimentul este pus în scenă de Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara împreună cu Universitatea de Vest din Timișoara, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și a Consiliului Local Timișoara, în colaborare cu Primăria Municipiului Timișoara, alături de partenerul principal Banca Transilvania și împreună cu partenerii Biblioteca Centrală Universitară din Timișoara, Heineken, La Căpițe și The Hub.

COMUNICAT DE PRESĂ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu