Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



joi, 7 mai 2015

Sâmbătă, 9 mai, „Ziua porților deschise” la Camerele Notarilor Public

 Uniunea Națională a Notarilor Publici din România (UNNPR) organizează sâmbătă, 9 mai, „Ziua porților deschise” la Camerele Notarilor Publici, sediile principale şi sediile secundare judeţene.

UNNPR organizează sâmbată, 9 mai,în parteneriat cu Asociaţia Naţională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România (A.N.P.C.P.P.S.Romania - InfoCons) “ZiuaPorţilordeschise”. Acţiunearealizatăîn baza Protocolului de Colaborare încheiatîntreceledouăinstituţiireprezintăun prim pas îndezvoltareaunorproiecte ample de educareşiinformare a cetăţenilorcu privire la serviciilenotariale.
Cu prilejul acestui eveniment notarii publici vor oferi publicului informații gratuite pe teme notariale. Dintre temele pe care se pot solicita consultaţii juridice în materie notarială menţionăm:
-      procedurasuccesorală notarială;
-      lichidarea pasivului succesoral, cu acordul tuturor moștenitorilor;
-      procedura divorţului;
-      redactarea înscrisurilor cu conţinut juridic;
-      autentificarea înscrisurilor;
-      legalizarea copiilor de pe înscrisuri;
-      efectuarea şi legalizarea traducerilor;
-      eliberarea de duplicate de peacte;
-      numireacustodeluisau a curatorului special;
-      primirea în depozit a bunurilor, a înscrisurilor şi a documentelor prezentate de părţi, precum şi a sumelor de bani, a altor bunuri, înscrisuri sau documente găsite cu ocazia inventarului succesoral.
Acţiunea „Zilele porţilor deschise” se vadesfăşura la Camerele Notarilor Publici, sediile principale şi sediile secundare judeţene. Programul de acordare a consultaţiilorva fi întreorele 9 si13.
Oraşele în care va avea loc acțiunea “ZilelePorţilordeschise” sunt: Bucureşti, Călăraşi, Giurgiu, Alexandria, Slobozia, Alba-Iulia, Deva, Sibiu, Bacău, Piatra Neamţ, Oneşti, Braşov, Sfântu Gheorghe, Cluj-Napoca, Bistriţa, Baia-Mare, Zalău, Constanţa, Craiova, Targu-Jiu, Drobeta-Turnu Severin, Slatina, Galaţi, Brăila, Focşani, Iaşi, Vaslui, Oradea, Satu-Mare, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Ploieşti, Buzău, Târgovişte, Suceava, Târgu-Mureş, Miercurea-Ciuc, Timişoara, Arad, Reşiţa.
Listacompletă conţinând adresele sediilor la care se va acorda consultanţă o puteţi găsi accesând site-ul UNNPR http://www.uniuneanotarilor.ro/

Informaţii generale despre Uniunea Notarilor Publici din România- UNNPR

UNNPReste organizaţia profesională a notarilor publici din România, care exercită atribuţiile prevăzute de lege şi de statut pentru apărarea intereselor membrilor săi, a prestigiului profesiei de notar public si urmăreşte respectarea normelor Codului deontologic.
          Uniunea asigură cadrul corespunzător pentru perfecţionarea activităţii notariale, pregătirea profesională a notarilor publici, întărirea autorităţii si prestigiul instituţiei
          Toţi notarii publici fac parte din Uniunea Naţională a Notarilor publici din România. La rândul său Uniunea cuprinde 15 Camere ale Notarilor Publici, organizate după circumscripţia Curţilor de Apel. Elementul structural de bază este biroul notarului public. 

Informaţii generale despre AsociaţiaNaţionalăpentruProtecţiaConsumatorilorşiPromovareaProgramelorşiStrategiilor din România – InfoCons

A.N.P.C.P.P.S.România - InfoCons(www.protectia-consumatorilor.ro), unicaorganizaţie din România cu drepturideplineîn Consumers International, este o asociaţie de consumatorineguvernamentală, reprezentativă, de dreptprivat, farăscoplucrativ, cu patrimoniu distinct şiindivizibil, independentă, întemeiatăpeprincipiidemocratice, ceaparădrepturileconsumatorilor – membrăfondatoare a FederaţieiAsociaţiilor de Consumatori.
Miscarea de ProtectiaConsumatorilor a semnatun Protocol de Colaborare cuUniuneaNațională a NotarilorPublici din România
AsociațiaNaționalăpentruProtecțiaConsumatorilorșiPromovareaProgramelorșiStrategiilor dinRomânia – InfoCons, reprezentată de domnulPreședinte Sorin Mierlea, a încheiatîn data de  29 aprilie 2015,  un Protocol de Colaborare cu UniuneaNațională a NotarilorPublici din România, reprezentată de domnulPreședinteDumitruViorelMănescu,ce are ca obiectconsultareașisusținereareciprocăîninițiereașiderularea de ProgrameșiCampanii de EducareșiInformare a cetățenilorîncalitatealor de consumatori cu implicațiiputernice la nivel social.
Prinsemnareaacestui Protocol celedouăorganizațiiconfirmă o colaborareîndelungatăși se angajeazăinstituționalsă odezvoltepe multiple planuri, înbeneficiulcetățenilor din România.
Fii INFORMAT! IA ATITUDINE – 021.9615

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi:
Diana Dumitru – Specialist Relaţii Publice UNNPR
GeneralBerthelot nr. 41, sector 1, cod 010164, BUCUREŞTI – ROMÂNIA
Tel. +(40)21-313.99.20; 021-313.99.23; 021-313.99.37; 021-313.99.41
Fax: +(40)21-313.99.10
Email: secretariat@unnpr.ro
http://www.uniuneanotarilor.ro/


BIROUL DE PRESĂ AL UNNPR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu