Au început înscrierile online pentru sesiunea de admitere de toamnă la Universitatea Politehnica Timişoara, pe locurile rămase neocupate. Depunerea dosarelor se realizează prin intermediul platformei ENROLL (https://admitere.upt.ro/), care permite candidaţilor să parcurgă toţi paşii procesului de înscriere, urmând ca între 1 - 10 septembrie 2022, depunerea dosarelor să se poată efectua şi fizic în centrele de admitere din cadrul facultăţilor. Aici, cadre didactice şi studenţi ai UPT vor fi prezenţi pentru a le oferi candidaţilor toate informaţiile necesare.
Pentru sesiunea de admitere de toamnă au rămas locuri disponibile în cadrul următoarelor facultăţi:
- Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului;
- Facultatea de Construcţii;
- Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologii Informaţionale;
- Facultatea de Inginerie Electrică şi Energetică;
- Facultatea de Management în Producţie şi Transporturi;
- Facultatea de Mecanică;
- Facultatea de Inginerie din Hunedoara;
- Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării.
În cadrul acestor facultăţi, admiterea de toamnă va avea loc pe bază de concurs de dosare, rezultatele urmând să fie afişate în data de 12 septembrie 2022, până la ora 18:00. Vor urma trei runde de confirmări succesive, iar rezultatele finale se vor afişa în 15 septembrie 2022.
Viitorilor studenţi, Universitatea Politehnica Timişoara le pune la dispoziţie o bază materială considerabilă, ce cuprinde cămine recent modernizate, patru baze sportive (cu bazin de înot, terenuri de tenis, fotbal, baschet, handbal, săli de forţă etc., toate puse gratuit la dispoziţia studenţilor), cea mai modernă bibliotecă universitară, restaurant studenţesc, laboratoare, amfiteatre, săli de curs şi de seminar, ateliere, televiziune proprie, un campus virtual, centru cultural, muzeu şi multe altele.
În ceea ce priveşte viaţa studenţească, ligile prezente în fiecare facultate sunt deosebit de active şi derulează nenumărate proiecte şi activităţi în toate domeniile de interes, iar prin programele internaţionale studenţii pot beneficia de burse de studiu sau stagii de practică în universităţi din toată lumea.
Nu în ultimul rând, Universitatea Politehnica Timişoara sprijină antreprenoriatul. Preocuparea de a atrage noi finanţări este permanentă pentru că studenţii din domeniile tehnice pot veni cu idei care să aducă valoare în piaţă, însă au nevoie de un imbold pentru a face primii paşi în antreprenoriat.
Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul Universităţii Politehnica Timişoara (http://www.upt.ro/), în secţiunea dedicată admiterii.
Lucian Ronkov
Departament Comunicare şi Imagine
Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu