Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



marți, 9 august 2022

PERCHEZIŢII ÎNTR-UN CAZ DE TĂIERE ILEGALĂ DE ARBORI, FURT DE ARBORI ŞI TĂINUIRE

La data de 8 august 2022, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Belinţ, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făget, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Municipiului Lugoj, Serviciului de Ordine Publică Timiş şi Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Timiş, au pus în executare 41 de mandate de percheziţie domiciliară.

Activităţile s-au desfăşurat într-un dosar penal instrumentat de către poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Belinţ, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală de arbori în formă continuată, furt de arbori în formă continuată şi tăinuire.

Din cercetări a reieşit că, la data de 17 octombrie 2021, de pe o parcelă de teren împădurită, situată în extravilanul localităţii Bara, judeţul Timiş, ar fi fost tăiaţi şi sustraşi mai mulţi arbori.

Din investigaţiile efectuate de către poliţişti, a reieşit că fapta ar fi fost comisă de mai multe persoane din comunele Bara şi Balinţ, care s-ar fi ocupat cu sustragerea de material lemnos, acestea fiind constituite în două grupări infracţionale nestructurate.

Astfel, cele două grupări, în perioada 2021 - 2022, ar fi sustras, în mod repetat, material lemnos din afara fondului forestier naţional, din comunele Bara, Balinţ şi Secaş, judeţul Timiş, pe care l-ar fi vândut la diferite persoane, atât din aceste comune, cât şi din localităţile învecinate.

În urma probatoriului administrat în cauză, a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de 45 de persoane bănuite, cu vârste cuprinse între 22 şi 56 de ani, iar 11 dintre acestea, cu vârste cuprinse între 22 şi 32 de ani, au fost reţinute pentru 24 de ore şi introduse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Timiş.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost indisponibilizaţi 162,33 metri cubi de material lemnos, un autoturism, un tractor şi au fost ridicate 10 motoferăstraie, 10 telefoane, 600 de euro şi 450 de lei.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş, jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş şi reprezentanţilor Direcţiei Silvice şi Gărzii Forestiere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu