Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



miercuri, 20 octombrie 2021

Poșta Română clasată înaintea altor state puternice în topul mondial al Uniunii Poștale Universale

 

Compania Naţională Poşta Română a urcat 8 locuri, până la poziția 36, în topul întocmit de Uniunea Poștală Universală.

Conform raportului UPU care face referire la companiile poștale din 168 de țări și analizează produsele și serviciile poștale în funcție de fiabilitate, acoperire, relevanță și rezistență, România prin operatorul național de servicii poștale a ajuns pe poziția 36. În anul 2020, Poșta Română s-a clasat pe locul 44, cu un scor de 54,78 de puncte. Este al doilea an în care compania reușeste să urce în clasament, înaintea unor țări precum Danemarca, Luxemburg sau Norvegia. Elveția, Germania și Austria ocupă primele locuri, urmate de Japonia și Franța.

Raportul a luat în

considerare informații despre timpii medii de livrare, pentru a cuantifica perturbările operaționale cauzate de pandemia de COVID-19. Principala constatare este că blocajele logistice din 2020 au afectat grav fiabilitatea operațiunilor poștale, termenele medii de livrare pe teritoriile naționale crescând cu 13% față de 2019. În 2020, impactul pandemiei asupra economiei mondiale, comerțului global și aprovizionării transfrontaliere a fost fără precendent, cu un nivel de contracție nemaiîntâlnit de la cel de-Al Doilea Război Mondial. Chiar dacă în anul 2021 timpii de livrare au coborât spre valorile din 2019, rezultatele studiului sugerează că lacunele în dezvoltarea poștală vor rămâne probabil o provocare considerabilă pentru sector în următorii ani.

Încă de la începutul pandemiei, Poşta Română s-a adaptat rapid situației şi a căutat soluţii pentru a nu întrerupe activitatea, iar măsurile luate să nu afecteze distribuirea trimiterilor şi a prestaţiilor sociale pentru populaţie. Totodată, compania a dezvoltat produse pentru a satisface necesitatea unei nevoi din ce în ce mai acute a furnizorilor de livrare la domiciliu a comenzilor, evitând expunerea populației la infecția cu COVID-19. Le mulțumesc colegilor mei pentru implicare, dedicare și conștientizarea importanței pe care o au în viața comunității., a declarat Valentin Ștefan, Directorul General al Poştei Române.

Compartiment Comunicare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu