Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



joi, 9 iulie 2020

Peste 1.700 de controale ANCOM pe pietele telecom, posta si echipamente radio, in prima jumatate a anului 2020


„Avand in vedere perioada atipica pe care o traversam, in prima jumatate a acestui an, activitatea de monitorizare si control s-a concentrat indeosebi pe supravegherea pietei echipamentelor radio si a compatibilitatii electromagnetice, neconformitatea echipamentelor
radio putand produce interferente prejudiciabile, si, implicit, care pot afecta buna functionare a serviciilor de comunicatii electronice. In acest sens, Autoritatea a efectuat 419 controale si a sanctionat neconformitatile constate cu amenzi in cuantum de peste 200.000 lei. Totodata, a fost finalizata actiunea de verificare a incidentului de securitate in care a fost implicata societatea Orange Romania in luna ianuarie 2020, aplicandu-se o amenda contraventionala de 500.000 lei. ”, a declarat Cristin Popa, Directorul Directiei Executive Monitorizare si Control din cadrul ANCOM.
In prima jumatate a anului, ANCOM a derulat in total 1.735 de controale, a transmis 60 de notificari si a aplicat 200 de avertismente si 91 de amenzi contraventionale, in valoare totala de 995.900 lei. Suma astfel rezultata constituie venit la bugetul de stat.
Piata echipamentelor radio si compatibilitate electromagnetica
Pe piata echipamentelor radio si a compatibilitatii electromagnetice ANCOM a efectuat 419 controale, in urma carora au fost aplicate 80 de avertismente si 42 de amenzi contraventionale in valoare totala de 207.000 de lei pentru echipamente neconforme din punct de vedere al compatibilitatii electromagnetice. Cea mai mare amenda, in cuantum de 35.000 lei, a fost aplicata pentru publicitatea si punerea la dispozitie pe piata a echipamentelor destinate sa produca interferente prejudiciabile (jammer).
De asemenea, ANCOM coopereaza permanent cu Directia Generala a Vamilor, autoritatea responsabila cu controalele la frontierele externe ale Romaniei, pentru a se asigura ca echipamentele care sunt puse in libera circulatie pe piata nationala si, implicit, pe piata comunitara, respecta legislatia in vigoare. Astfel, in prima jumatate a anului 2020 au fost solutionate 29 de notificari primite de ANCOM din partea birourilor vamale privind suspendarea punerii in libera circulatie a unor echipamente neconforme.
Piata comunicatiilor electronice
Pe piata de comunicatii electronice, in prima jumatate a acestui an, ANCOM a efectuat 1.080 de actiuni de control, contravenientii primind 60 de notificari, 76 de avertismente si 29 de amenzi contraventionale, in cuantum de 727.400 lei.
ANCOM a sanctionat Orange pentru incidentul de securitate din 14 ianuarie 2020, manifestat la nivel national, care a afectat un numar de 1.921.096 de conexiuni din care 769.725 de conexiuni de date mobile si 1.151.371 de conexiuni de voce mobila si SMS, durata acestuia fiind de 405 minute incepand cu ora 16:54 si rezultand o indisponibilitate a retelei la nivel logic de 53,93 minute pentru o singura zi, aceasta valoare depasind maximul permis prin licenta. Valoarea amenzii contraventionale aplicate este de 500.000 de lei.
De asemenea, ANCOM a aplicat un numar de 14 amenzi, in valoare de 137.400 lei, furnizorilor de servicii de telefonie, cel mai des intalnite nereguli fiind legate de incalcarea obligatiilor privind incheierea contractelor cu utilizatorii finali.
In randul furnizorilor de servicii de acces la internet, Autoritatea a aplicat 2 amenzi contraventionale in cuantum total de 10.000 lei, pentru furnizarea de servicii fara a avea un contract valabil incheiat.
6 amenzi contraventionale in valoare totala de 40.000 de lei au fost aplicate de ANCOM si furnizorilor de servicii de televiziune si radiodifuziune sonora (RTV). Principalele incalcari au constat in nerespectarea datelor tehnice, a parametrilor ori a conditiilor cuprinse in autorizatiile tehnice.
Furnizorii de retele de tip CATV au fost sanctionati cu 5 amenzi contraventionale in valoare totala de 28.000 de lei pentru nerespectarea conditiilor prevazute in Autorizatia Generala.
Totodata, ANCOM a aplicat o amenda in cuantum de 12.000 de lei pentru utilizarea unei frecvente fara a detine o licenta de utilizare a acesteia.
Piata serviciilor postale
ANCOM a efectuat in primele sase luni ale acestui an un numar de 236 de actiuni de control. Au fost aplicate 44 de avertismente si 20 de amenzi contraventionale, in cuantum total de 61.500 de lei, fiind frecvent constatata nerespectarea obligatiilor impuse prin regimul de autorizare generala.
Din totalul controalelor, 4 au vizat Compania Nationala Posta Romana in urma carora a fost aplicat un avertisment, precum si o amenda in valoare de 5.000 lei.
COMUNICAT

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu