Astăzi, 29 iulie 2020, odată cu sărbătorirea Zilei Imnului Naţional al României, ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, și secretarul de stat, chestor-șef de poliție Bogdan Despescu, au participat la evenimentul de prezentare a noilor achiziții de echipament, armament și muniție, care vor intra în dotarea
polițiștilor, astfel încât să se asigure un nivel de siguranță crescut pentru cetățeni, dar și pentru angajații MAI.
Cu această ocazie, ministrul Ion Marcel Vela a declarat: „Această tehnică nouă pe care dumneavoastră ați primit-o astăzi, este un prim pas.
Toți colegii de la ordine publică, de la rutieră, vor fi dotați cu armament de ultimă generație. Acest lucru este un mesaj și un semnal pentru infractori. Am spus, încă de la începutul mandatului meu, toleranță zero față de infracționalitate, de rețele de crimă organizată, rețele de trafic de persoane.
Aceste dotări ne oferă posibilitatea să ne confruntăm cu răufăcătorii, care pun în pericol viața și bunurile cetățenilor.(...) Prețul de achiziție a unui pistol este de aproximativ 1.900 de lei cu TVA și este unul foarte bun, mult sub prețul pieței, pistoalele fiind cumpărate direct de la producători, iar linia de fabricație este în curs de instalare la Romarm, deci în România. Pentru mine, pentru Guvernul României, este o prioritate profesionalizarea Poliției Române și protecția tuturor angajaților Ministerului Afacerilor Interne, dar și creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.”
În cadrul evenimentului de înmânare a noilor mijloace de intervenție și protecție ale polițiștilor, ministrul Ion Marcel Vela a oferit polițiștilor prezenți primele 100 de pistoale de calibru 9x19 mm, marca Beretta.
Cele 25.000 de pistoale achiziționate de Inspectoratul General al Poliției Române urmează a fi distribuite până la finalul lunii august angajaților din teritoriu, după o reinstruire pe linia folosirii armamentului. În perioada imediat următoare, se va distribui primul lot de 5.000 de pistoale Beretta.
În decursul acestui an, au fost recepționate autospeciale noi, urmând ca, până la finalul anului, să se ajungă la peste 6.000 de autospeciale care vor fi distribuite structurilor din cadrul Poliției Române.
De asemenea, și alte echipamente și mijloace tehnice pentru protecția polițiștilor, precum căști de protecție cu vizor, dispozitive de blocare a trecerii auto, veste antiglonț, maieuri de protecție, 6.000 de body-camera vor intra în dotarea polițiștilor. Siguranța populației rămâne o prioritate
Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu