Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



joi, 7 aprilie 2016

Instruire pe tema organizării în bune condiţii a alegerilor din luna iunie

 Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin, în colaborare cu Autoritatea Electorală Permanentă – Filiala Caraş-Severin, a convocat marţi, 5 aprilie, primarii şi secretarii unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ la o primă instruire pe tema organizării în bune condiţii a alegerilor din luna iunie.
La instruire au fost prezenţi: conducerea Instituţiei Prefectului – Judeţul Caraş-Severin, directorul Autorităţii Electorale Permanente – Filiala Caraş-Severin, Nicolae Amzoi, directorul Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, Corina Vîrvoni, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi Serviciului Judeţean de Telecomunicaţii Speciale.

În cadrul şedinţei au fost prezentate măsurile organizatorice pentru desfăşurarea corespunzătoare, în conformitate cu prevederile legale, a alegerilor autorităţilor administraţiei publice locale. Primarii şi secretarii au fost informaţi cu privire la cadrul legal care reglementează organizarea scrutinului, cu accent pe atribuţiile care le revin în mod direct.
Astfel, primarii au obligaţia: să întocmească, tipărească şi să pună la dispoziţia birourilor electorale ale secţiilor de votare listele electorale permanente, să întocmească şi să actualizeze listele electorale complementare, să stabilească, până la începerea campaniei, locuri speciale pentru afişaj electoral şi să asigure amplasarea de panouri electorale în cadrul acestora, să asigure personalul tehnic auxiliar al birourilor electorale de circumscripţie, să asigure sediile şi dotarea tehnico-materială ale birourilor electorale ale secţiilor de votare.
Potrivit HG nr. 54/2016, municipiile, oraşele şi comunele suportă din bugetul propriu următoarele categorii de cheltuieli: întocmirea şi tipărirea listelor electorale permanente şi a celor complementare, cheltuieli privind urnele de vot, urnele speciale şi cabinele de votare, cheltuielile pentru asigurarea locurilor speciale de afişaj, cheltuielile materiale pentru dotarea şi funcţionarea sediilor birourilor electorale de circumscripţie şi ale birourilor electorale ale secţiilor de votare, materiale necesare votării.
Prezentă la întâlnire, Florenţa Albu, prefectul judeţului Caraş-Severin, a menţionat că activităţile de organizare a alegerilor se derulează în concordanţă cu termenele stabilite prin calendarul aprobat de Guvernul României şi, până la acest moment, nu au fost semnalate probleme şi întârzieri. De asemenea, a solicitat implicarea autorităţilor locale în organizarea alegerilor, în condiţii de maximă legalitate şi transparenţă.
Pentru perioada imediat următoare sunt prevăzute: desemnarea preşedinţilor birourilor electorale de circumscripţie şi locţiitorilor acestora (nu mai târziu de data de 10 aprilie), depunerea candidaturilor (începând cu data de 11 aprilie), comunicarea către Biroul Electoral Central şi Biroul Electoral Judeţean a numărului de alegători din Registrul electoral şi listele complementare (cel mai târziu la data de 12 aprilie) şi aducerea la cunoştinţă publică a sediilor birourilor electorale de circumscripţie şi a programului de activitate al acestora (nu mai târziu de 12 aprilie).


Biroul de presă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu