Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



luni, 4 aprilie 2016

ANCOM propune acordarea drepturilor de utilizare a frecvențelor radio către SRRpentrua furniza serviciul public de radiodifuziune

 Pentru a asigura continuitatea serviciilor de radiodifuziune publică, ANCOM propune acordarea drepturilor de utilizare a frecvențelor radio pentru următorii 9 ani către Societatea Română de Radiodifuziune (SRR). Drepturile sunt deținute în prezent de Societatea Națională de Radiocomunicații S.A. (SNR) și expiră la31 decembrie 2016.
Ministerul Comunicațiilor și
TehnologieiInformației a acordat SNRlicența de difuzare pe cale radioelectrică a serviciilor publice de radiodifuziune sonoră și televiziune la data de 24 noiembrie 2004, conform Legii nr. 504/2002, în forma aflată în vigoare la acea dată. Prin această licență s-a asigurat transmiterea serviciilor publice de programe aparținând SRR și SRTv (Societatea Română de Televiziune). Perioada inițială de valabilitate a licenței a fost de 9 ani de la data emiterii, termenul împlinindu-se în 24 noiembrie 2013. Ulterior, în temeiul legii, licența a fost extinsă cu caracter temporar până la 31 decembrie 2016.
La începutul lunii martie 2016, SRR a solicitat, în nume propriu,acordarea drepturilor de utilizare a frecvențelor radio în vederea transmiterii serviciului public de radiodifuziune, urmând să prezinte resursele tehnice la care va apela pentru asigurarea acoperirii teritoriului național cu serviciul public de radiodifuziune.
Potrivit legii,în prezent ANCOM poate acorda drepturile de utilizare a frecvențelor radio radiodifuzorilor ce furnizează programele publice de radiodifuziune, cu avizul conform al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), în situația în care măsura este necesară pentru atingerea unor obiective de interes general.
În urma analizei ANCOM, acordarea drepturilor de utilizare către SRR, în condițiile cadrului legal în vigoare în prezent, creează premisele pentru ca activitatea radiodifuzorului public să continue, acesta putând să-și îndeplinească astfel misiunea și obiectivele de interes public stabilite prin lege.
Posturile de radio care sunt transmise prin serviciul public de radiodifuziune sunt Radio România Actualităţi cu acoperire de aproximativ 90% din teritoriul țării, România Cultural (95% acoperire teritorială), Antena Satelor (83% acoperire teritorială), România Muzical (26% acoperire teritorială) și alte 17 programe radio regionale transmise pe unde ultrascurte și unde medii.
ANCOM propune astfel ca, în condițiile prezentării de către SRR a soluțiilor pentru asigurarea acoperirii teritoriului național cu serviciile publice de radiodifuziune și acordării avizului conform din partea CNA, să acorde drepturile de utilizare a frecvențelor radio, în format analogic, pentru toate stațiile de emisie utilizate în prezent la transmiterea serviciului public de radiodifuziune.
Propunerea ANCOM privind utilizarea frecvențelor radio pentru furnizarea serviciului public de radiodifuziune poate fi consultată aici,persoanele interesate fiind invitate să formuleze şi să transmită observaţiişi propuneri până la data de 04.05.2016, pe adresa sediului central al ANCOM (Str. Delea Nouă nr.2, sector 3, Bucureşti), direct la registratură sau prin intermediul direcţiilor regionale ale Autorităţii. Observaţiile pot fi transmise şi prin fax la numărul +40 372 845 402 sau prin e-mail pe adresa consultare@ancom.org.ro.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) este instituţia care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin promovarea concurenţei pe piaţa de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură şi a inovaţiei. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitaţiwww.ancom.org.roşiwww.portabilitate.ro. Pentru a compara ofertele de telefonie şi internet, intraţi pewww.veritel.ro. Pentru a testa și monitoriza calitatea serviciului de internet, accesați www.netograf.ro.
Persoană de contact: Cătălina DRAGOMIR, Şef Serviciu Comunicare, tel. 0372.845.417

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu