Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



marți, 10 decembrie 2013

Evidenţa apostilei eliberate de către instituţiile prefectului

Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin, în calitate de beneficiar, organizează miercuri, 11 decembrie a.c, la sediul Palatului Administrativ, Sala de la etajul I, evenimentul de promovare a proiectului Sistem interoperabil centralizat pentru evidenţa apostilei eliberate de către instituţiile prefectului pentru actele oficiale administrative, cod SMIS 31493, implementat de Ministerul Afacerilor Interne, prin
Direcţia Generală pentru Îndrumarea şi Controlul Instituţiei Prefectului.
În cadrul acestui proiect va fi implementat un registru electronic al apostilelor ce va oferi posibilitatea verificării, de către persoanele interesate, a existenţei apostilelor eliberate în România pentru actele oficiale administrative.
Cetăţenii, autorităţile, instituţiile publice sau angajatorii vor putea verifica în timp real apostilarea documentelor româneşti, obţinând astfel garanţia autenticităţii actelor oficiale administrative emise de către autorităţile statului nostru şi prezentate de către cetăţenii români pe teritoriul statelor semnatare ale Convenţiei Apostilă.
Prin implementarea proiectului, verificarea existenţei apostilei şi a datelor cuprinse în aceasta se va face cu uşurinţă, printr-o procedură online aflată la îndemâna publicului. Totodată, se va crea premisa scăderii riscului de folosire a unor apostile falsificate, prin punerea la dispoziţia autorităţilor şi a altor persoane interesate a unui mod rapid şi facil de verificare a acestor date.
Odată cu finalizarea acestui proiect va fi minimalizată şi posibilitatea apariţiei erorilor umane în prelucrarea datelor, pe fondul creşterii eficienţei activităţilor desfăşurate în acest domeniu, prin alocarea de echipamente I.T. dedicate eliberării apostilei.
Totodată, proiectul urmăreşte şi creşterea eficienţei activităţii de eliberare a apostilelor, prin instruirea personalului responsabil de această activitate în ceea ce priveşte utilizarea aplicaţiei informatice, cât şi prin interconectarea staţiilor de lucru din cadrul instituţiilor prefectului cu serverele M.A.I.
Proiectul, în valoare totală de 2.039.818 lei, urmează a fi finalizat până în luna noiembrie 2014. Din totalul de peste 1,6 milioane lei - valoarea totală eligibilă a proiectului, peste 1,36 milioane lei reprezintă finanţarea nerambursabilă acordată din Fondul European de Dezvoltare
Regională (FEDR), prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice. Astfel, pentru implementarea proiectului, din bugetul naţional vor fi alocaţi doar 284.587 lei, sumă ce reprezintă valoarea T.V.A. aferentă achiziţiilor publice ce se vor realiza prin proiect.



         
Biroul de presă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu