Primul a izbucnit la o casă de locuit din localitatea Cireșa, orașul Oțelu Roșu. Au intervenit pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, cu
sprijinul pompierilor voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Oțelu Roșu. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la nivelul acoperișului și la o parte a locuinței. Pe timpul intervenției a fost extrasă în siguranță o butelie care prezenta pericol de explozie. În urma incendiului au ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 150 mp, precum și mai multe bunuri și obiecte de mobilier din încăperile locuinței.Cel de-al doilea incendiu a izbucnit la un operator economic din localitatea Teregova. La fața locului s-au deplasat pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Caransebeș și Reșița, cu o autospecială de primă intervenție și comandă și patru autospeciale de stingere cu apă și spumă. În sprijin, a acționat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Teregova. La sosirea forțelor, incendiul se manifesta la nivelul acoperișului la întregul imobil format din casa particulară, magazin alimentar, cafenea și farmacie, precum și la nivelul acoperișului casei învecinate. Pompierii au acționat imediat pentru localizarea incendiului și limitarea propagării flăcărilor la alte case din imediata apropiere. După mai bine de 5 ore de luptă cu flăcările, pompierii au lichidat incendiul, nefiind înregistrate victime, ci doar pagube materiale. Au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 250 mp și încăperile acesteia, iar în interiorul magazinului alimentar, cafenelei și farmaciei au fost afectați pereți și distruse rafturi, alimente, mobilier, mai multe aparate electrocasnice etc. La casa învecinată a ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 100 mp, fiind afectate de incendiu mai multe încăperi, precum și o terasă a locuinței.
Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Cauza probabilă de producere a acestor incendii a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric.
Pe această cale dorim să atragem atenția cetățenilor asupra pericolelor care decurg din nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor și reamintim principalele măsuri de prevenire:
✔efectuaţi verificarea periodică a
instalaţiei electrice și nu lăsați în funcțiune, nesupravegheate, aparatele electrice;
✔ nu folosiţi instalaţii electrice
improvizate;
✔ la suplimentarea receptoarelor
asiguraţi-vă că instalaţia existentă poate prelua consumul adiţional;
✔ verificaţi periodic cordoanele de
legătură ale aparatelor electrice şi înlocuiţi-le atunci când sunt uzate;
✔ nu folosiţi prize sau
întrerupătoare slăbite;
✔ nu suprasolicitaţi o priză
deoarece unele incendii se produc din cauza solicitării excesive a unei surse
de curent;
✔ instalaţi şi utilizaţi aparatura
electrocasnică respectând indicaţiile producătorului.
În
continuare, pompierii militari cărăşeni rămân la datorie, 24 de ore din 24, pentru
gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea de ajutor persoanelor
aflate în dificultate.
Informaţii
despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pot fi
obţinute prin accesarea platformei naţionale de pregătire în situaţii de urgenţă https://fiipregatit.ro și
aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și
Google Play.
COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu