Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



sâmbătă, 30 ianuarie 2021

EVALUAREA INSPECTORATULUI DE JANDARMI JUDEŢEAN CARAŞ-SEVERIN

Vineri, 29 ianuarie a.c, în sala de şedinţe a Instituției Prefectului Caraş-Severin, a avut loc evaluarea activităţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin pe anul 2020.

          Activitatea s-a desfășurat într-un cadru restrâns, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție, fiind prezent prefectul judeţului, domnul Cristian Gâfu, precum şi

reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice.

          Inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin, domnul locotenent-colonel Ciprian-Marian Petrișor, a prezentat materialul de bilanţ şi realizările instituţiei în anul 2020.

          A fost analizată activitatea şi misiunile executate pe linia menţinerii şi asigurării ordinii publice, pe linia supravegherii şi protecţiei instituţionale, precum şi aportul inspectoratului la creşterea gradului de siguranţă publică.

Misiuni de Ordine Publică

          Potrivit bilanţului, în acest an jandarmii cărăşeni au fost angrenaţi în 4742 misiuni de ordine publică la care au participat 17221 jandarmi. În perioada de referinţă efectivele din cadrul structurilor de ordine publică au executat misiuni de intervenţie pentru un număr de 763 apeluri prin Serviciul Naţional Unic de Apeluri de Urgenţă 112.

          În anul 2020 au fost organizate şi executate 2258 misiuni de menţinere a ordinii publice prin patrule mixte, în sistem integrat poliţie – jandarmerie, atât in mediul urban, dar şi rural. De asemenea, în perioada analizată au mai fost organizate şi executate un număr de 1288 misiuni de menţinere a ordinii publice prin patrule jandarmi, atât în zonele instituțiilor de învățământ, cât și pe traseele turistice din zona stațiunilor Crivaia, Semenic, Băile Herculane și Muntele Mic.

          Un element definitoriu al anului 2020 l-a reprezentat apariția și evoluția pandemiei Covid-19, fapt pentru care efectivele inspectoratului s-au axat pe respectarea măsurilor impuse de autorități privind prevenirea și combaterea răspăndirii virusului SARS-CoV-2, fiind executate independent un număr de 309 misiuni, cu un efectiv de 1131 jandarmi.

          În perioada de referinţă Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin a asigurat un climat de normalitate civică şi siguranţă publică pe timpul alegerilor locale şi parlamentare, executând un număr de 208 de misiuni în care au fost angrenaţi 1142 de jandarmi.

          O atenţie deosebită a fost acordată misiunii de menţinere a ordinii publice în zonele de învăţământ preuniversitar din municipiile Reşiţa şi Caransebeş, dar şi în localitatea Oravița, unde s-a acţionat cu precădere pentru protecţia elevilor şi a personalului didactic.

          În urma executării misiunilor specifice de ordine publică, în anul 2020, au fost constatate independent 112 infracţiuni, cu 115 autori depistaţi, iar pe timpul misiunilor executate în sistem integrat au fost constatate 198 infracţiuni, cu 180 autori depistaţi. În această perioadă au fost aplicate şi 2880 de sancţiuni contravenţionale în cuantum de 1190200 lei, fiind depistat şi un urmărit naţional.

 

                   Supraveghere şi Protecţie Instituţională

          Segmentul acestui gen de misiuni s-a executat în această perioadă cu precădere prin dispozitive mobile în detrimentul celor statice. În acest sens când la obiectivele din responsabilitatea nu se desfășoară activităţi cu publicul, efectivele de jandarmi sunt organizate în patrule de ordine şi intervenţie, fiind asigurate în acest timp ordinea publică şi siguranţa, cât şi securitatea obiectivelor.

          În anul 2020, ca urmare a stării de urgență instituită la nivel național a fost instituită paza la șapte centre de carantină pe raza întregului județ.

          Principalele direcții privind creșterea performanței efectivelor Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, în anul 2021 se va urmări continuarea şi consolidarea cooperării cu celelalte instituţii responsabile cu aplicarea legii, creşterea eficienţei misiunilor de menţinere şi asigurare a ordinii publice, creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor.

 

           Domnul prefect Cristian Gâfu a adus mulţumiri jandarmilor pentru aportul adus la siguranţa şi liniştea cetăţenilor, pentru profesionalismul de care au dat dovadă în executarea misiunilor încredinţate, precum şi pentru buna cooperare cu celelalte structuri componente ale M.A.I.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu