Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...

Bine v-am găsit! ...bine m-aţi găsit...
La această adresă, aţi găsit locul unde vă voi povesti despre mine şi despre interesele mele. Viaţa mea şi a comunităţii croate din România. Aşa cum am spus şi în caseta "despre mine", sunt cetăţean român de etnie croată. Sunt originar din chiar "Capitala" croaţilor din România, adică din Caraşova, judeţul Caraş-Severin.
Ei, daca ar fi să vorbim despe croaţii din România şi despre locul meu, ar trebui să vă povestesc foarte multe lucruri. Avem o istorie de sute de ani, pe aceste meleaguri. Unii susţin ca am fi venit aici acum multe sute de ani, alţii susţin că suntem aici dintotdeauna, doar că am învăţat limba datorită călugărilor franciscani croaţi şi catolici, care au avut aici la Caraşova o foarte puternică bază. Să nu uităm că localitatea Caraşova a fost la un moment dat, una dintre cele mai importante localităţi din această zonă! Nu mă pot pronunţa. Parcă i-aş lăsa pe istorici să spună exact adevărul.
Ceea ce se poate vedea acum, cu ochiul liber, este o localitate frumoasă ca o perlă, cu oameni harnici şi inteligenţi care ar putea să facă cinste oricărei localităţi din Europa. Comunitatea mea, este concentrată mai ales în cele şapte sate predominant croate (Caraşova, Iabalcea, Nermed, Lupac, Clocotici, Vodnic şi Rafnic). Dar suntem foarte mulţi în Reşiţa, în Tirol, Slatina Timiş, Timişoara, Bucureşti. Să nu uităm că ne-am răspîndit prin toată Europa, de la Zagreb şi Viena pînă în Madrid, Londra şi dacă ne căutăm bine, o să găsim de-ai noştri chiar şi la Chicago sau prin Australia. Şi nu veţi auzi lucruri rele despre noi. Suntem oameni cinstiţi, catolici foarte credincioşi, harnici la muncă. Dar să ne vezi la învăţătură (aproape că nu mai este casă care să nu aibă câte un student sau absolvent de facultate!). Şi-apoi ştim să ne trăim şi viaţa, ştim să ne distrăm dar mai ales să împărţim bucuria cu oaspeţii noştri, pentru că sîntem nişte oameni primitori şi deschişi.
În orice caz, sunteţi bine-veniţi pe blogul meu. Aici voi posta orice voi simţi că este util comunităţii mele. Voi spune lucruri care sunt de laudă, dar şi lucruri care trebuie spuse ca să fie corectate. Voi arăta cu degetul pe cei care cred că nu pot fi arătaţi şi voi lăuda pe cei ce merită cu adevărat. Vă mulţumesc că mă vizitaţi. Vă mulţumesc că îmi veţi fi prieteni, musafiri, colegi, camarazi sau ceea ce veţi considera domniile voastre că vreţi să fiţi. Criticaţi-mă dacă veţi observa lucruri pe care m-am grăbit să le arăt şi nu sunt aşa cum am crezut eu. Ajutaţi-mă să arăt acele lucruri care trebuiesc arătate. Nu caut doar binele şi frumosul numai ca să se creadă că nu mai există probleme, dar nici nu voi căuta numai răul, minciuna şi duşmănia. Voi încerca să caut adevărul. Calea care să ne ajute să fim noi. Noi cei vechi şi noi cei...noi! Sună bine? Poate o să reuşim împreună să fim mai buni.
Vă mulţumesc pentru vizită!



luni, 25 decembrie 2017

ANCOM supune consultării publice tarifele pentru terminarea apelurilor mobile

„Propunreducerea tarifelor de terminare a apelurilor la puncte mobile începând cu data de 1 mai 2018, de la 0,96 eurocenţi/minut la 0,84 eurocenţi/minut, tarif care va fi practicat până la data la care ANCOM va finaliza noul model de cost LRIC pur. Decizia Autorității vine ca urmare adialogului cu ComisiaEuropeană pe această temă, dar și ca urmare a faptului că actualul model de cost nu include tehnologia 4G/LTE, tehnologie carecâștigă tot mai mult teren în România, aducând câștiguri de eficiență”, a declarat Sorin Grindeanu, președintele ANCOM.
Tarife pentru terminarea apelurilor mobile
Întrucât realizareaunui nou model de cost, care să reflecte costurile eficiente ale furnizării serviciilor de terminare la puncte mobile și să permită stabilirea unor tarife perfect adaptate pieței românești este un proces de durată, ANCOM propune, ca măsurătranzitorie,un tarifdeterminat prin benchmarking european.Tariful stabilitastfel de Autoritate reprezintă media tarifelor de terminare a apelurilor la puncte mobile stabiliteîn statele membre ale Uniunii Europene pe baza unui model de cost LRIC pur, ceea ce oferă un suport adecvat pentru omăsură temporară, până când se vor stabilitarifele bazate pe costurile incrementale evitate,printr-un nou model de cost.
Astfel, tariful pentru terminarea apelurilor pe care îl vor practicacei cinci operatori de telefonie mobilăcu putere semnificativă pe piața terminării apelurilor în propriile rețele (Lycamobile S.R.L. – operator de rețele mobile virtuale ”complet”, Orange România S.A., RCS & RDS S.A., Telekom Romania Mobile Communications S.A. şi, respectiv, Vodafone Romania S.A.)va fi, începând cu data de 1 mai 2018, 0,84eurocenţi/minut, fără TVA.
Soluția propusă adresează observațiileComisiei Europeneși are, de asemenea, avantajul că poate fi implementată mai rapid decât realizarea noului model de cost (cel puțin 18 luni).
În 2018, ANCOM va iniția procedura de dezvoltare a unuinou model de costde tip LRIC pur, care să reflecte costurile eficiente ale furnizării serviciilor de terminare la puncte mobile, în acord cu principiile Recomandării Comisiei Europene privind tarifele de terminare.
Piețe relevante de gros
În urma consultării europene desfășurateîn perioada octombrie-noiembrie 2017,ANCOM a renotificatşi a primit avizul favorabil al Comisiei Europene pe marginea măsurilor de identificarea pieţelor relevante de gros corespunzătoare serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile. Astfel, ANCOM a emis decizia nr. 1085/2017 privind identificarea pieţelor relevante din sectorul comunicaţiilor electronice corespunzătoare serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile.
Prin această decizie, ANCOM a identificat cinci piețe relevante de gros corespunzătoare serviciilor de terminare a apelurilor la puncte mobile înreţelelepublice de telefonie. Pentru toate aceste piețe, Autoritateamenţinesau, după caz, impune unele obligaţiicorelate problemelor concurenţiale identificate,precum obligaţia de transparenţă, de nediscriminare,de control al tarifelorşide fundamentare a acestora în funcţie de costuri (inclusiv menţinerea simetriei tarifelor de terminare), precum și obligaţia de a permite accesul şi utilizarea unor elemente specifice ale reţeleişi a infrastructurii asociate.
Consultare publică
Tarifele de terminare a apelurilor la puncte mobile în reţelele publice de telefoniepot fi consultate pe pagina de internet a ANCOM aici, persoanele interesate fiind invitate să formuleze şi să transmită observaţiişi propuneri până la data de 31.01.2018, pe adresa sediului central al ANCOM din str. Delea Nouă nr. 2, sector 3, Bucureşti sau direct la registratura ANCOM. Observaţiileşi recomandările pot fi transmise şi prin fax la numărul +40.372.845.404 sau prin e-mail pe adresa consultare@ancom.org.ro.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) este instituţia care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin  promovarea concurenţei pe piaţa de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură şi a inovaţiei. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitaţiwww.ancom.org.ro,www.portabilitate.roşiwww.veritel.ro. Pentru a testa și monitoriza calitatea serviciului de internet, accesați www.netograf.ro.
COMUNICAT DE PRESĂ       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu