Editura Politehnica a fost înfiinţată în anul 1996 în ideea susţinerii procesului de învăţământ, dar şi cu gândul de a contribui la creşterea prestigiului universităţii tutelare, prin publicarea unor lucrări reprezentative pentru potenţialul ştiinţific şi tehnic al Universităţii Politehnica Timişoara. Cele peste 1500 de titluri de carte şi aproape 900 de teze de doctorat publicate până acum vin în susţinerea acestei afirmaţii.
Editura Politehnica a depus eforturi susţinute pentru a-şi consolida poziţia ca unitate profilată pe carte tehnică, ştiinţifică şi didactică. Asigurarea calităţii în conţinut şi formă reprezintă unul dintre principalele obiective urmărite de Editura Politehnica.
Începând cu anul 2017, Editura Politehnica a intrat într-un proces de reinventare.
Noile colecţii lansate: "Monografiile UPT", "Manulalul studentului", intenţia de a revigora seria buletinelor ştiinţifice sub titulatura de "Jurnalele UPT", precum şi facilitatea oferită studenţilor masteranzi de a-şi publica lucrările în periodice dedicate ("Mastercom", "Mastereng" şi Masterarch") se înscriu în preocupările editurii de a sprijini activitatea ştiinţifică şi didactică.
Noua pagină web, cu facilităţi de comandă on-line de carte şi materiale promoţionale (www.editurapolitehnica.ro), deschiderea unei librării proprii ("BOOKSHOP@UPT") în centrul campusului universitar, sunt facilităţi prin care editura doreşte să fie mai aproape de beneficiarii săi.
Acţiunea intitulată "Politehnica 100" (aniversarea, în 2020, a 100 de ani de la înfiinţarea Politehnicii timişorene), precum şi cadrul oferit de "Timişoara - capitală culturală europeană" Čn 2021, vor fi evenimente pe care editura doreşte să le marcheze printr-o serie de lucrări reprezentative, lansări de carte etc., dorind să-şi aducă astfel contribuţia la promovarea imaginii spaţiului politehnic şi cultural timişorean.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu