1. Migdalele - reprezinta niste gustãri bogate în energie si nu genereaza colesterolul rãu, datoritã sterolilor, sunt benefice pentru diabetici reducand nivelul de zahãrul din sânge.
Sunt bogate in aminoacizi, care sustin nivelul de testosteron si musculatura in crestere. Migdalele
sunt bogate in Vitamina E, care ajuta apãra in cazul expunerilor prelungite la soare. Si pentru ca vitamina E este un antioxidant puternic, mentine arterele sanatoase si impotriva radicalilor liberi. Nivelurile scãzute de vitamina E sunt, asociate cu performante de memorie slabã si declinul cognitiv.
2. Semintele
de in -
sunt bogate în proteine si fibre, aceste mici
seminte oferã cantitate importanta de omega-3 si acizi grasi, acizi,
care reduc petele de pe piele prin continutul de fier si reduce ridurile fine. Semintele de in se pot consuma cu iaurt, in salate sau cu fulgi de ovaz.
seminte oferã cantitate importanta de omega-3 si acizi grasi, acizi,
care reduc petele de pe piele prin continutul de fier si reduce ridurile fine. Semintele de in se pot consuma cu iaurt, in salate sau cu fulgi de ovaz.
3. Rosiile - existã douã lucruri
pe care trebuie sã stiti despre tomate: rosul la legume este o culoare buna
deoarece contin mult licopen si antioxidanti ; tomatele prelucrate sunt la fel
de puternice ca si cele proaspete, deoarece este mai usor pentru organism de a
absorbi licopenul. Studiile aratã cã o dietã bogatã în licopen poate reduce
riscul de cancer al : vezicii urinare, pulmonar, de prostatã, de piele si
stomac, precum si reducerea riscurilor bolilor coronariene. Ajuta la
eliminarea radicalilor liberi cauzate de razele ultraviolete, ceea ce
ajuta la lupta impotriva ridurilor.
stomac, precum si reducerea riscurilor bolilor coronariene. Ajuta la
eliminarea radicalilor liberi cauzate de razele ultraviolete, ceea ce
ajuta la lupta impotriva ridurilor.
4. Cartofii
dulci -
sunt adesea confundati cu cartofii, dar acesti
tuberculi reprezinta unul din cele mai sanatoase alimente. În plus
acestia contracareaza efectele fumului ocazional inhalat de
nefumatori, previn diabetul, deoarece cartofii dulci contin gluten, un
antioxidant care poate spori metabolismul de nutrienti si al sistemului imunitar, protejaza împotriva Alzheimer, Parkinson, al bolilor de ficat, fibroza chistica, HIV, cancer, infarct miocardic si accident vascular cerebral. Ce este mai important insa este continutul semnificativ de vitamina C, care netezeste ridurile prin stimularea producerii de colagen.
tuberculi reprezinta unul din cele mai sanatoase alimente. În plus
acestia contracareaza efectele fumului ocazional inhalat de
nefumatori, previn diabetul, deoarece cartofii dulci contin gluten, un
antioxidant care poate spori metabolismul de nutrienti si al sistemului imunitar, protejaza împotriva Alzheimer, Parkinson, al bolilor de ficat, fibroza chistica, HIV, cancer, infarct miocardic si accident vascular cerebral. Ce este mai important insa este continutul semnificativ de vitamina C, care netezeste ridurile prin stimularea producerii de colagen.
5. Spanacul - frunzele verzi ale
spanacului sunt echivalente cu inima
unui om sanatos. O masa cu spanac inseamna aport sustinut de minerale esentiale potasiu si magneziu si este una din sursele de top de luteina, un antioxidant care poate ajuta la prevenirea înfundarii arterelor. Plusul de vitamine si nutrienti pot sustine-densitatea mineralã osoasã, atacul de prostata al celulelor canceroase, reduce riscul unor boli de piele, lupta impotriva cancerului de colon si cresterea nu în ultimul rând, al fluxului sanguin la nivelul penisului.
unui om sanatos. O masa cu spanac inseamna aport sustinut de minerale esentiale potasiu si magneziu si este una din sursele de top de luteina, un antioxidant care poate ajuta la prevenirea înfundarii arterelor. Plusul de vitamine si nutrienti pot sustine-densitatea mineralã osoasã, atacul de prostata al celulelor canceroase, reduce riscul unor boli de piele, lupta impotriva cancerului de colon si cresterea nu în ultimul rând, al fluxului sanguin la nivelul penisului.
6. Rozmarinul - acidul carnosic gãsit în acest condiment sa demonstrate cã reduce riscul de accident vascular cerebral. Acidul
Carnosic pare sã determine un proces care protejeaza celulele
creierului de efectele daunatoare ale radicalilor liberi, care agraveazã efectele unui accident vascular cerebral. De asemenea, poate
proteja împotriva bolilor degenerative, cum ar fi Alzheimer si efectele generale ale îmbãtrânire.
7. Somonul
salbatic
- un sfert de portie de somon inseamna aproximativ 2.000 de miligrame de acid
docosahexaenoic (DHA) si acid eicosapentaenoic (EPA), omega-3, acizi grasi, care
servesc drept ulei pentru imbunatairea activitatii cerebrale. De ce este
atât de importanta sa fie somon salbatec? Datoritã faptului cã pestii
de crescãtorie, sunt îngrãsati cu soia, soia care distruge uleiul
Omega 6.
atât de importanta sa fie somon salbatec? Datoritã faptului cã pestii
de crescãtorie, sunt îngrãsati cu soia, soia care distruge uleiul
Omega 6.
8. Afinele - aceste fructe mici, dar care pot ajuta la prevenirea unor boli de cancer si boli de inima au puternice proprietati antioxidante care neutralizeazã radicalii liberi, cei care cauzeaza probleme neuronale. Manancti o cana de afine pe zi si daca se poate, optati pentru cele salbatice, deoarece acestea contin antioxidanti cu 26 % mai mult decit cele cultivate.
9. Ceaiul
verde
- este un antioxidant dovedit ca si anticancer si cu
proprietati anti-inflamatorii. Cercetatorii au descoperit ca un
consum 2-6 cesti pe zi, nu doar ajutã la prevenirea cancerului de
piele, dar s-ar putea inversa, de asemenea, efectele nocive ale
soarelui prin neutralizarea modificãrile care datorita expunerii indelungate a pielii la soare . Alte studii arata ca ceaiul verde,
infuzat cu un alt antioxidant numit epigallocatechin galat (EGCG), pot
stimula sãnãtatea cardiovascularã si reduce riscul la mai multe tipuri
de cancer.
proprietati anti-inflamatorii. Cercetatorii au descoperit ca un
consum 2-6 cesti pe zi, nu doar ajutã la prevenirea cancerului de
piele, dar s-ar putea inversa, de asemenea, efectele nocive ale
soarelui prin neutralizarea modificãrile care datorita expunerii indelungate a pielii la soare . Alte studii arata ca ceaiul verde,
infuzat cu un alt antioxidant numit epigallocatechin galat (EGCG), pot
stimula sãnãtatea cardiovascularã si reduce riscul la mai multe tipuri
de cancer.
10.
Ciocolatã
- cu continut ridicat de cacao contine flavonoide, un
nutrient natural din cacao, care îmbunãtãþeste fluxul de sânge în
creier, care ajuta la imbunatatirea functiei cognitive. Ciocolata neagra cu continut mai mare de 50% cacao conþine asa numitul Procyanidin tanin, care este de asemenea gãsit in vinul rosu si care sã poatã tine artere flexibile si tensiunea arterialã scãzutã. Rãsfãtati-vã zilnic cu o ciocolata pentru a obþine toate beneficiile.
nutrient natural din cacao, care îmbunãtãþeste fluxul de sânge în
creier, care ajuta la imbunatatirea functiei cognitive. Ciocolata neagra cu continut mai mare de 50% cacao conþine asa numitul Procyanidin tanin, care este de asemenea gãsit in vinul rosu si care sã poatã tine artere flexibile si tensiunea arterialã scãzutã. Rãsfãtati-vã zilnic cu o ciocolata pentru a obþine toate beneficiile.
11. Tonul - acesta are un mic
secret: Seleniu. Acest nutrient ajutã la
pãstrarea elastinei, o proteina care menþine pielea netedã si este de
asemenea antioxidant, este ca un tampon împotriva soarelui (opreste radicalii liberi rezultati din expunerea la UV si care duc la
deteriorarea celulelor). Tonul este o mare sursã de proteine, nu contine grasimi rele si mai contine cantitati inseminate de niacin care s-a dovedit a ajuta la scãderea colesterolului.
pãstrarea elastinei, o proteina care menþine pielea netedã si este de
asemenea antioxidant, este ca un tampon împotriva soarelui (opreste radicalii liberi rezultati din expunerea la UV si care duc la
deteriorarea celulelor). Tonul este o mare sursã de proteine, nu contine grasimi rele si mai contine cantitati inseminate de niacin care s-a dovedit a ajuta la scãderea colesterolului.
12. Morcovi - gânditi-vã la morcovi
ca la niste baghete magice
portocalii foarte bune pentru ochi. Au o mare cantitate de vitamina A, care împiedicã moartea celulelor din stratul exterior al pielii. Asta înseamnã ca mai putine celule moarte se combina cu sebumul si astfel nu blocheaza porii. Morcovii contin, carotenoizi – compusi solubili in grasimi, care au rol pozitiv într-o gamã largã a diferitlor tipuri de cancer, reduc riscul creerii de conditii inflamatorii care favorizeaza astmul si artrita reumatoida.
portocalii foarte bune pentru ochi. Au o mare cantitate de vitamina A, care împiedicã moartea celulelor din stratul exterior al pielii. Asta înseamnã ca mai putine celule moarte se combina cu sebumul si astfel nu blocheaza porii. Morcovii contin, carotenoizi – compusi solubili in grasimi, care au rol pozitiv într-o gamã largã a diferitlor tipuri de cancer, reduc riscul creerii de conditii inflamatorii care favorizeaza astmul si artrita reumatoida.
13. Prunele uscate - sunt bogate in cupru si bor, ambele ajuta la
prevenirea osteoporozei. Contin o fibrã numitã inulinã, care în functie de bacteriile intestinale, fac un mediu mai acid în tractului digestiv.
14. Cerealele
integrale
-fulgi de ovãz, fãinã de grâu, orz, orez bru,
sunt bogate in fibre, care calmeaza tesuturilor inflamate mentinând în
acelasi timp inima puternicã, colonul sanatos si creierul alimentat cu
oxigen. Cerealele integrale pot fi încãrcate cu carbohidrati, dar eliberarea acelor zaharuri este încetinitã de fibre. O jumatate de cana
de cereale integrale contine 10 grame de proteine, iar ele furnizeza
un echilibru energetic muscular.
sunt bogate in fibre, care calmeaza tesuturilor inflamate mentinând în
acelasi timp inima puternicã, colonul sanatos si creierul alimentat cu
oxigen. Cerealele integrale pot fi încãrcate cu carbohidrati, dar eliberarea acelor zaharuri este încetinitã de fibre. O jumatate de cana
de cereale integrale contine 10 grame de proteine, iar ele furnizeza
un echilibru energetic muscular.
15. Vin rosu - contine
resveratrol - un compus natural care scade LDL, HDL si previne formarea
cheagurilor de sânge. Vinul rosu
este o sursa bogata de flavonoide, antioxidanti care ajuta la protejarea mucoasei vasele de sânge din inima si face mai putin probabila moartea de boli cardiovasculare, potrivit cercetãtorilor japonezi.
16. Iaurtul - beneficiile culturilor de iaurt sunt de necontestat:
organismele probiotice sunt culturi de bacterii benefice pentru corp,
deoarece pãstreaza tractul digestiv sanatos, intaresc sistemul imunitar si oferã protectie împotriva cancerului. Nu toate iaurturile
sunt probiotice, doar cele care au pe eticheta "culturi vii si active.
este o sursa bogata de flavonoide, antioxidanti care ajuta la protejarea mucoasei vasele de sânge din inima si face mai putin probabila moartea de boli cardiovasculare, potrivit cercetãtorilor japonezi.
16. Iaurtul - beneficiile culturilor de iaurt sunt de necontestat:
organismele probiotice sunt culturi de bacterii benefice pentru corp,
deoarece pãstreaza tractul digestiv sanatos, intaresc sistemul imunitar si oferã protectie împotriva cancerului. Nu toate iaurturile
sunt probiotice, doar cele care au pe eticheta "culturi vii si active.
17. Avocado - este plin de grasimi
mononesaturate, bogate în acid folic, vitamina B solubila in apa care vã ajutã
la scãdea nivelului de homocisteina, un aminoacid care poate împiedica fluxul
sângelui prin vasele de sânge. Este indicat sa mancati avogado de
douã ori pe sãptãmânã.
18. Nucile - sunt mai bogate în in omega-3 decat somonul, sunt
încãrcate cu polifenoli, care pastreaza inima sanatoasa. Au protenine
mai multe decit carnea de pui. Alte fructe cu coajã combina doar una
sau douã dintre aceste caracteristici, nu toate trei. O portie de miez de nuca sau sapte nuci este binevenita oricând, dar mai ales ca o gustare intre mese.
18. Nucile - sunt mai bogate în in omega-3 decat somonul, sunt
încãrcate cu polifenoli, care pastreaza inima sanatoasa. Au protenine
mai multe decit carnea de pui. Alte fructe cu coajã combina doar una
sau douã dintre aceste caracteristici, nu toate trei. O portie de miez de nuca sau sapte nuci este binevenita oricând, dar mai ales ca o gustare intre mese.
19. Curcuma (turmeric,
curry)
- este un polifenol care oferã nuanta galbena si lupta împotriva
cancerului datorita proprietãtilor anti-inflamatorii si activitãtilor de combatere
a tumorilor date de proprietatilor anti-angiogeneza. Cercetatorii de la UCLA
au, constatat cã acesta combate acumularea de placi amiloide în creier si a blocajelor
care pot provoca Boala Alzheimer. Turmericul in India , ar putea explica de ce atât
de putini dintre cetãtenii acestei tãrii au aceasta boala.
20.
Fasolea neagra - oamenii care mananca o portie de fasole neagra pe zi reduc
riscul de atac de cord cu 38 la sutã. Fasolea neagra este imbatabila pentru a
stimula intelectul deoarece contine antociani, compusi antioxidanti care s-au
dovedit a îmbunãtãti functia creierului. Fasolea neagra este de asemenea,
bogata in nutrienti, inclusiv proteine, grãsimi sãnãtoase, acid folic, magneziu,
vitamina B, potasiu si fibre.
21. Merele - un mar pe zi reduce
inflamatiile de orice tip, datoritã
quercetinei, un flavonoid, gãsit si în ceapa rosie. Quercetina reduce
riscul de alergii, atac de cord, Alzheimer, Parkinson, cancer de
prostatã si cancer pulmonar.
quercetinei, un flavonoid, gãsit si în ceapa rosie. Quercetina reduce
riscul de alergii, atac de cord, Alzheimer, Parkinson, cancer de
prostatã si cancer pulmonar.
22. Crabul Alaskan King - are continut ridicat în proteine si este
sarac in grasimi, are un continut ridicat de zinc. Zincul este un
antioxidant, dar mai important, este ca acesta contribuie la
sustinerea masei osoase sãnãtoase si a sistemului imunitar.
23. Rodiile - sucul din fructele
biblice cu multe seminte pot reduce
riscul la cele mai multe tipuri de cancer, datoritã polifenolului numit ellagitannins, care dau fructelor culoarea rosie. Un studiu recent de la UCLA a constatat cã sucul de rodii incetineste dezvoltarera celulele
cancerului de prostata.
riscul la cele mai multe tipuri de cancer, datoritã polifenolului numit ellagitannins, care dau fructelor culoarea rosie. Un studiu recent de la UCLA a constatat cã sucul de rodii incetineste dezvoltarera celulele
cancerului de prostata.
24. Pak Choy - sunt legume crocante
crucifere bogate in calciu, vitaminele A si C, acid folic, fier,
beta-caroten si potasiu. Potasiul pãstreazã muschii si nervii sub control în
timpul scãderii tensiunii arteriale, cercetatorii sugereazã cã beta-carotenul
poate reduce riscul de cancer pulmonar cât si al vezicii urinare.
25.
Stridiile (crustaceele în general) - sunt o sursa excelenta de
zinc, calciu, cupru, iod, fier, potasiu, seleniu . Carnea cremoasa de stridii este renumita pentru capacitatea sa de a ridica nivelul testosteronului si a proteja împotriva cancerului de prostate.
zinc, calciu, cupru, iod, fier, potasiu, seleniu . Carnea cremoasa de stridii este renumita pentru capacitatea sa de a ridica nivelul testosteronului si a proteja împotriva cancerului de prostate.
26. Broccoli - o cana de broccoli
contine o dozã consistenta de
calciu, precum si mangan, potasiu, fosfor, magneziu si fier. In plus are o concentratie ridicatã de vitamine, inclusiv A, C, si K si sulforafan, fitonutrienti, iar studiile de la Universitatea Johns Hopkins sugereazã are proprietati anticancerigene puternice.
calciu, precum si mangan, potasiu, fosfor, magneziu si fier. In plus are o concentratie ridicatã de vitamine, inclusiv A, C, si K si sulforafan, fitonutrienti, iar studiile de la Universitatea Johns Hopkins sugereazã are proprietati anticancerigene puternice.
27. Kiwi - acest fruct datorita
continutului mare de potasiu protejeaza oasele. Este bogat in vitamina C si
luteina - un carotenoid care poate ajuta la reducerea riscului de boli de
inima,
28. Uleiul
de mãsline - varietatea extra-virgin este bogat în beneficele grasimi
mononesaturate. Acizii grasi si polifenolii reduc inflamtia
celulelor si articulatiilor.
29. Prazul - prazul poate sprijini activitatea sexualã si pentru a
reduce riscul de cancer de prostate.Partea verde a unui praz mediu taiat în fasii subtiri, adãugati-l la supe sau salate si ori de câte ori aveti posibilitatea mancati praz. Acest “var" al usturoiului si al ceapei contine, tiamina, riboflavina, calciu, potasiu, acid folic, vitamina B.
30.
Anghinarea - lãudata de secole ca un afrodisiac, aceasta este
bogata in fibre. Contine mai mult magneziu si potasiu decat orice alte
legume. Frunzele sale sunt de asemenea, bogate în flavonoide si
polifenoli, antioxidanti care pot reduce riscul de accident vascular cerebral si vitamina C care ajuta la mentinerea sistemului imunitar.
bogata in fibre. Contine mai mult magneziu si potasiu decat orice alte
legume. Frunzele sale sunt de asemenea, bogate în flavonoide si
polifenoli, antioxidanti care pot reduce riscul de accident vascular cerebral si vitamina C care ajuta la mentinerea sistemului imunitar.
32. Ardeiul
iute -
stimuleaza metabolismul, stimuleaza circulatia
sanguina si ajuta la eliberarea endorfinelor. In plus, ele sunt o modalitate foarte bunã de a adãuga o aromã la produsele alimentare fãrã a creste continutul de grãsimi sau de calorii. Ardeiul iute este, de asemenea, bogat in beta-caroten, care se transformã în vitamina A, capsaicina lupta de asemenea cu infectiile din sângelui, inhibã neuropeptidele (substante chimice care cauzeazã inflamatie). Ardeiul iute este un eficient imotriva cancerului de prostatã. Toate acestea de la o jumãtate de ardei iute (sau 1 lingurã de fulgi de chili), în fiecare zi.
33. Ghimbirul - contine gingerol, studiile au dovedit are un efect
deosebit de eficace împotriva cancerului de colon. Ghimbirul se poate
consuma proaspat sau adugat in diferite sosuri.
sanguina si ajuta la eliberarea endorfinelor. In plus, ele sunt o modalitate foarte bunã de a adãuga o aromã la produsele alimentare fãrã a creste continutul de grãsimi sau de calorii. Ardeiul iute este, de asemenea, bogat in beta-caroten, care se transformã în vitamina A, capsaicina lupta de asemenea cu infectiile din sângelui, inhibã neuropeptidele (substante chimice care cauzeazã inflamatie). Ardeiul iute este un eficient imotriva cancerului de prostatã. Toate acestea de la o jumãtate de ardei iute (sau 1 lingurã de fulgi de chili), în fiecare zi.
33. Ghimbirul - contine gingerol, studiile au dovedit are un efect
deosebit de eficace împotriva cancerului de colon. Ghimbirul se poate
consuma proaspat sau adugat in diferite sosuri.
34. Scortisoara - cunoscuta mai ales
pentru deserturile dulci si mai
ales in mancarea indiana , scortisoara este bogata în antioxidanti
care inhibã coagularea sângelui si combate dezvoltarea bacteriilor,
inclusiv in respiratia rãu mirositoare. Unele studii sugereaza cã ar putea ajuta la stabilizarea zaharului din sange, reducand riscul de diabet de tip 2. Poate ajuta la reducerea colesterolului rãu din sange, incercati o jumatate de lingurita de scortisoara pe zi în iaurt sau fulgi de ovãz.
ales in mancarea indiana , scortisoara este bogata în antioxidanti
care inhibã coagularea sângelui si combate dezvoltarea bacteriilor,
inclusiv in respiratia rãu mirositoare. Unele studii sugereaza cã ar putea ajuta la stabilizarea zaharului din sange, reducand riscul de diabet de tip 2. Poate ajuta la reducerea colesterolului rãu din sange, incercati o jumatate de lingurita de scortisoara pe zi în iaurt sau fulgi de ovãz.
35. Ouale - cei care mananca oua
la micul dejun pierd cu 65% mai mult in greutate decât cei care consuma acelasi
mic dejun ca si numar de calorii, conform unui studiu al International Journal
of Obesity. Consumati de asemenea gãlbenus de ou, deoarece studii recente au
demonstrat ca grasimea din galbenus datorita mineralelelor si nutrientilor
compenseaza efectul colesterolului si dau si senzatia de satietate.
36.
Smochinele - bogate in potasiu, mangan si antioxidanti, regleaza nivelul
pH-ului în organism, fãcând mai dificila invazia de agenti patogeni. Fibrele
din smochine pot determina scaderea zahãrului din sânge, reducand riscul de
diabet zaharat si boli metabolice. Selectati smochine cat mai inchise la
culoare si le mancati ca atare sau in amestec cu alte fibre.
37.
Ciupercile - sunt bogate în ergothioneine, antioxidant care
protejeaza cresterea anormalã a celulelor. Acestea reduce riscul de cancer. Gatiti-le in vinul rosu, care contine resveratrol si astfel puterea lor imunitara creste.
protejeaza cresterea anormalã a celulelor. Acestea reduce riscul de cancer. Gatiti-le in vinul rosu, care contine resveratrol si astfel puterea lor imunitara creste.
Produse
antiimbatranire
38. Ananasul - amestecul mare de vitamine,
antioxidanti, enzime si în special, bromelaina este ca un cocktail
anti-inflamatoriu. Ananasul protejeazã împotriva cancerului de colon, a
artritei si a
degenerescentei maculare. O jumatate de ananas de doua
sau trei ori pe saptamana este portia ideala.
degenerescentei maculare. O jumatate de ananas de doua
sau trei ori pe saptamana este portia ideala.
de polifenoli si antioxidanti ce se se gasesc in fructe si legume
protejeaza celulele creierului de efectel
Sursa::www.facebook.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu